Türkiye'nin İlk Yerli Uçak Motoru Çalıştırıldı

Türkiye'ye uçak motorları teknolojisi de kazandırıldı. Savunma Sanayii Başkanlığı'nın başlattığı proje kapsamında, Türkiye'nin ilk askerî turbofan motoru TF6000 çalıştırıldı.
Türkiye'nin İlk Yerli Uçak Motoru Çalıştırıldı
Kayıt Tarihi: 09.03.2024 22:50 - Son Güncelleme: 27.04.2024 05:54
YAZI
A

Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde başlatılan ve TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Türkiye’nin ilk askerî turbofan motoru TF6000 çalıştırıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin ilk askerî turbofan motoru TF6000, Millî Muharip Uçak KAAN'ın motoruna giden yolda teknoloji kazanımı, test ve kabiliyet gösterimi için kurgulanarak, gerçek bir askerî turbofan motor özelliklerine sahip olacak şekilde tasarlandığı kaydedildi.

Açıklamada, TF6000 Projesi ile Türkiye ilk kez askerî bir turbofan uçak motorunu çalıştırdığı ve uçak motorları teknolojisi de Türkiye'ye kazandırılmış olduğu belirtildi.



ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler