Yapı Denetimini Önemsememiz Gerekiyor!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Arslan, "Yerel yönetimlerin mesleğinde uzman kadrolarla yapı denetimini önemsemesi gerekiyor." dedi.
Yapı Denetimini Önemsememiz Gerekiyor!
Kayıt Tarihi: 01.03.2024 23:17 - Son Güncelleme: 04.05.2024 05:41
YAZI
A

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Yapı denetimi ve kontrollerin ciddiye alınması gerektiğine dikkat çeken Arslan, "Deprem ülkemizin bir gerçeği ve ona dirençli şehirler kurmamız için denetim bu işin bir yapı taşıdır. Denetim ve kontrol aşamalarında dikkat etmemiz gereken bir diğer husus da yerel yönetimlerde işe yetebilecek yeterli kadroların oluşturulmasıdır." dedi.

Zemin etüt projelerinin tamamlanmasından sonra mimari projeyle ataması yapılan yapı denetim firması uygulamasından acilen vazgeçmesi gerektiğini belirten Arslan, "Zemin etüt projesi başlamadan yapı denetim firmasının atanması, arazi çalışmasının kontrolü, analiz için alınan numunelerin uygunluğu ve muhafazası gibi hayati önem arz eden saha çalışmalarını yerinde denetlemesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Yapı denetim mekanizması güçlendirilmeli, uygun zeminde doğru projelendirme uygulanmalıdır. Yerinde denetim mutlaka sağlanmalıdır diyen Arslan, Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nin de bir an önce güncellenmesi, eksiklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler