DEM Parti'ye Dev Hazine Yardımı

DEM Parti ile ilgili tepki çeken bir haber geldi. DEM Parti'nin Ocak ayı içerisinde Hazine'den milyonlarca lira yardım alacağı öğrenildi.
DEM Parti'ye Dev Hazine Yardımı
Kayıt Tarihi: 16.01.2024 15:45 - Son Güncelleme: 29.04.2024 17:45
YAZI
A

Türkiye son günlerde Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgelerinden gelen acı haberlerle sarsılıyor. Türkiye henüz Mehmetçiklerimizden peş peşe gelen acı haberlerin şokunu atlatamadan terör örgütünün siyasi kolu DEM Parti ile ilgili tepki çeken bir haber geldi. DEM Parti'nin Ocak ayı içerisinde Hazine'den milyonlarca lira yardım alacağı öğrenildi.

Peş Peşe Acı Haberler

Türkiye'nin sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları kararlılıkla sürerken son günlerde peş peşe acı haberler geliyor. Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı’nda 22 ve 23 Aralık tarihlerinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası 12 askerimizin şehit olmasının ardından geçtiğimiz gün bir kara haber daha geldi. 12 Ocak'ta teröristlerin üs bölgesine saldırısı sonucu 9 askerimiz daha şehit edildi.

Partilere Hazine Yardımı

Türk halkı şehitlerine üzülürken diğer taraftan ise terör örgütünün siyasi kanadına Türkiye Hazinesi'nden yardım yapılacak olması tepki çekiyor. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala, 14 Mayıs'ta gerçekleşen genel seçimlerde yüzde 7 barajını aşarak TBMM'ye giren partilere mali yardım yapılacak. Genel seçim sonuçlarına göre Hazine yardımı almaya hak kazanan partiler AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti ve DEM Parti olarak belirlendi.


Dem Parti'ye 658 Milyonluk Yardım

Seçim çalışmalarında terörist elebaşı 'Öcalan'a selam gönderip terör propagandası yapan DEM Parti, henüz şehitlerimizin kanı kurumadan Türk halkının vergilerinden milyonlarca lira yardım alacak. Terörle arasına mesafe koyamayan DEM Parti Hazine'den 329 milyon liralık mali yardımı aldı. Ancak bu yıl yerel seçimlerin yapılacak olması nedeniyle partilere yapılacak yardım 2 kat olarak ödenecek. DEM Parti Ocak ayı içerisinde bir 329 milyon liralık yardım daha alarak toplamda Hazine'den 658 milyon almış olacak.

Vatandaş Tepkili

Terör örgütünün siyasi kanadı olarak hareket eden, Türkiye'de bölücü siyasetine her daim devam eden DEM Parti'ye Hazine'den milyonlar verilmesi Türk halkı tarafından tepkilere neden oluyor. Türkiye 20 günde 21 şehit verirken, terör destekçilerine 658 milyonluk yardım yapılmasına vatandaşlar sosyal medya üzerinden yoğun tepkiler gösteriyor.

Aym Blokeyi Kaldırmıştı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Haziran 2023'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak, 14 Mayıs'taki seçimlere katılmaması nedeniyle Halkların Demokratik Partisine (HDP) ödenen Hazine yardımına bloke konulmasını talep etmişti. Anayasa Mahkemesi ise HDP'ye yapılacak Hazine yardımına bloke konulması kararını talebini 19 Haziran 2023'te reddetmişti.  

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler