İspanya Yakın Zamanda Filistin Devletini Tanıyacak!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in "Temmuz ayına kadar Filistin devletini tanıyacaklarını" söylediği ifade edildi. İddiayı bazı İspanyol gazeteciler ortaya attı.
İspanya Yakın Zamanda Filistin Devletini Tanıyacak!
Kayıt Tarihi: 02.04.2024 22:54 - Son Güncelleme: 29.04.2024 21:43
YAZI
A

İspanya Başbakanı Sanchez'in, salı günü gerçekleştirdiği Orta Doğu turunda kendisine eşlik eden gazetecilere, ülkesinin Temmuz ayına kadar Filistin devletini tanıyacağını söylediği öne sürüldü.

Sanchez'in resmi olmayan açıklamasına yer veren İspanyol haber ajansı Agencia Española ile El Pais ve La Vanguardia gazeteleri, söz konusu açıklamanın Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan turun ilk gününde, Ürdün'ün başkenti Amman'da yapıldığını yazdı.

İspanyol haber ajansı Agencia Española'ya göre İspanya, temmuz ayına kadar bir Filistin devletini tanıyacak ve AB içindeki birçok üye ülkeyi de aynı pozisyonu benimsemeye itecek "kritik bir blok" oluşturacak.

Sanchez, 22 Mart'ta yapılan Avrupa Konseyi toplantısında İrlanda, Malta ve Slovenya liderleriyle Filistin'in ilan ettiği devleti tanımaya yönelik "ilk adımları atma" konusunda anlaştıklarını söylemişti.

Sanchez, 9 Mart'ta Bask bölgesindeki Bilbao kentinde yaptığı konuşmada da hükümet olarak Filistin devletinin tanınması için bir karar metnini bu yasama döneminde Meclis'e sunacaklarını söylemişti.


Kaynak: İLKHA

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler