Netanyahu Refah'a Saldırı Tarihinin Belirlendiğini Açıkladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı için tarihin belirlendiğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "İsrail'in Refah harekatı tarihi konusunda tarafımıza herhangi bir bilgi verilmedi." ifadesine yer verildi.
Netanyahu Refah'a Saldırı Tarihinin Belirlendiğini Açıkladı
Kayıt Tarihi: 08.04.2024 23:44 - Son Güncelleme: 27.04.2024 20:47
YAZI
A

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, X sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması ve "Hamas'a karşı zaferi" amaçladıklarını savunan siyonist lider, bunun için de Refah’a saldırının gerekli olduğunu öne sürdü.

Netanyahu, İsrail'in saldırılarından kaçarak yerinden edilen 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah’a kara saldırısına ilişkin, "Bu olacak, bir tarih var." ifadelerine yer verdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant dün, ordunun arkasında büyük bir yıkım bıraktığı Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan güneydeki Refah’a saldırıya hazırlık amacıyla çekildiğini belirtmişti.

ABD-İsrail Arasındaki Refah Görüşmeleri Bir Kez Daha Ertelendi

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "İsrail'in Refah harekatı tarihi konusunda tarafımıza herhangi bir bilgi verilmedi." ifadesine yer verildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Washington'a gelerek ABD'li yetkililerle Refah'ta nasıl bir yol izleneceğine ilişkin görüşmeler yapması beklenen ancak önceki hafta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından gelişi ertelenen İsrail heyetinin, bu hafta da gelemeyeceğini aktardı.

"Hamas, İsrail'in Ateşkes Teklifini Reddetti"

Bu arada Reuters Haber Ajansı, Hamas'ın Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakerelerde İsrail'in ateşkes teklifini reddettiğini duyurdu. Fransız haber ajansı AFP ise, Hamas'ın 6 haftalık ateşkes önerisini değerlendirdiğini bildirdi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler