AGD'liler Konya'da Ayarı Kaçırınca Soruşturma Başlatıldı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken Konya'da bir araya gelen bir grup AGD'li, "Büyük Kudüs Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Yürüyüşte, provokatif ve hakaret içerikli sloganlar atılınca, Konya Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.
AGD'liler Konya'da Ayarı Kaçırınca Soruşturma Başlatıldı
Kayıt Tarihi: 05.04.2024 21:28 - Son Güncelleme: 29.04.2024 23:56
YAZI
A

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı saldırıları sürerken Türkiye'nin İsrail'e karşı ciddi yaptırımlar uygulamaması tepkilere yol açıyor.

AGD'liler Yürüyüş Yaptı

Konya'da bir grup, "Büyük Kudüs Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Kültür Park'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen yürüyüş öncesi Gazze'de hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra yürüyüş yapan kalabalık grup AK Parti ve Erdoğan aleyhine sloganlar attı.


Soruşturma Başlatıldı

Yürüyüşteki provoke edici ve hakaret içerikli pankart/ sloganlar için soruşturma başlatıldı. Konya il Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"4 Nisan Perşembe günü saat 20.15'te Konya'da Filistin'e destek amaçlı yapılan etkinlikte, topluluğun içine sızan bazı kişilerin provoke edici ve hakaret içerikli pankart/ sloganları tespit edilmiştir. Esasen topluluğun istemediği ve eylemi amacından saptıran pankartlar alandan uzaklaştırılmış, pankartları taşıyan ve hakaret içerikli olduğu değerlendirilen sloganları atan şahıslar hakkında Cumhuriyet savcısı talimatıyla tahrikât başlatılmıştır. Aynı şekilde etkinlik alanında izinsiz drone uçurduğu belirlenen bir şahıs hakkında da işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler