Bozuk ürünler yakılarak imha edildi

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde, Zabıta tarafından yapılan denetimlerde ele geçirilen son kullanım tarihi geçmiş gıda ve temizlik ürünleri yakılarak imha edildi.
Bozuk ürünler yakılarak imha edildi
Kayıt Tarihi: 20.02.2014 08:03 - Son Güncelleme: 03.05.2024 23:13
YAZI
A
 Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Metin Öz yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde faaliyet gösteren market, alışveriş merkezleri ve mahalle bakkallarına yönetim denetim ve kontroller gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu denetimlerde özellikle raflarda satışa sunulmaya devam edilen ürünleri mercek altına aldıklarını dile getiren Öz, son kullanma tarihi geçen ve miadını dolduran 136 ayrı kalemde 710 ürünü el koyduklarını belirtti.
Bu denetimleri halk sağlığı için yaptıklarını anlatan Öz, "Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz denetimlerde el konulan 136 ayrı kalemde 710 ürünü imha etmek durumunda kaldık. Yaptığımız çalışmalar gösteriyor ki, halkımızın sağlığı tehdit altında. Halkımızdan önemle rica ediyorum, marketlerden, mahalle bakkallarından özellikle gıda malzemesi alırken lütfen miad ve son kullanma tarihlerine baksınlar. Belki gözlerinden kaçabilir ama dikkat ederlerse, bunların bazılarının sağlıklı olmadığını görebilirler. El koyduğumuz ürünler arasında maalesef diyorum, gıda ürünleri, içecekler, et ve süt türü ürünler var. Bunun yanı sıra, miadı dolmuş temizlik ürünleri de var” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler