Ekşi Sözlük'e Erişim Engellendi

Şehit düşen askerlerimiz ve şehit babasına yönelik hakaret paylaşımlarının ardından Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi. Ekşi Sözlük'te daha önce de çocuk pornosu görüntülerinin kullanıcılar arasında paylaşıldığı orta çıkmış ve olay büyük tepki çekmişti.
Ekşi Sözlük'e Erişim Engellendi
Kayıt Tarihi: 25.12.2023 12:15 - Son Güncelleme: 27.04.2024 09:44
YAZI
A

Geçtiğimiz dönemlerde yine toplumsal olaylarla ilgili tepki çeken ifadelerin kullanıldığı platformda bu kez de şehitlerimiz hedef alındı.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan, sosyal medya hesabından, "Oğlum şehit oldu ne mutlu bana" şeklinde paylaşım yaptı.

Şehit babasının paylaşımına hakaretler savuran bazı kullanıcılar, yine şehitlerimize yönelik "Sanki söyleyecek başka sözü var. Acılıymış, yastaymış... Ne diyebilir ki, ektiğimi biçiyorum mu diyecekti.", "Ölün, öle öle azalın, kurtulalım sizden.", "Acımasız mı geldi? Beter olmadıklarına dua etsinler." gibi ifadeler kullandı.Yapılan yorumlar kısa sürede büyük tepki toplarken başsavcılık harekete geçti.

Başsavcılık Harekete Geçti

Ekşi Sözlük'te şehitlerimiz aleyhine paylaşım yapan kişilere yönelik olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir." dedi.

Erişim Engeli Getirildi

Başlatılan soruşturmayla birlikte Antalya'da harekete geçen ekipler, paylaşımları yaptığı belirlenen O.K.'yi gözaltına aldı.

Bu gelişmelerin ardından Ekşi Sözlük'e yönelik bir erişim engeli kararı daha verildi.

Ekşi Sözlük, "Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla erişime engellendi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler