Gazze'de Ölü Sayısı Artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 19 bin 667'ye, yaralı sayısının ise 52 bin 586'ya yükseldiğini duyurdu. Bakanın açıklamasına göre; İsrail, sağlık hizmetlerini hedef alarak binlerce yaralıyı sağlık hizmetlerinden mahrum bırakıyor.
Gazze'de Ölü Sayısı Artıyor
Kayıt Tarihi: 20.12.2023 00:07 - Son Güncelleme: 27.04.2024 16:51
YAZI
A

Gazze'deki durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları sonucunda ölenlerin sayısının 19 bin 667'ye, yaralı sayısının ise 52 bin 586'ya ulaştığını açıkladı. İsrail'in, özellikle Gazze'nin kuzeyindeki sağlık hizmetlerini hedef alarak birçok kişiyi sağlık hizmetlerinden mahrum bırakmayı amaçladığını ve bu durumun özellikle çocuklar, hamileler ve hastalar için acı verici sonuçlar doğurduğunu belirtti.

El-Kudra ayrıca, saldırılar sonucunda birçok hastanenin kullanılamaz hale geldiğini ve yüzlerce ağır yaralının yetersiz imkanlarla mücadele ettiğini ifade etti. Uluslararası topluma, bu insani krize çözüm bulmak için acil destek çağrısında bulundu.


Özellikle çocukların aşılarının tükenmesi ve bulaşıcı hastalıkların artması büyük bir endişe kaynağı. El-Kudra, yetkilileri acilen harekete geçmeye ve sağlık hizmetlerinin herkese ulaşmasını sağlamaya çağırdı. Ayrıca, barınma merkezlerindeki insanların sağlık hizmetlerine erişiminin acilen sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kudra, bu çağrıya acilen cevap verilmesini ve krizde olan insanlara yardım eli uzatılmasını istedi.

Haber Kaynağı: Haber Merkezi

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler