Karatayda Kaçak Et ve Sucuk Denetimi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan Bayramı öncesi düzenlediği gece yarısı operasyonuyla yaklaşık 1 ton sığır eti ve 80 kilo sucuğa el koydu.
Karatayda Kaçak Et ve Sucuk Denetimi
Kayıt Tarihi: 17.08.2012 17:06 - Son Güncelleme: 15.04.2024 16:31
YAZI
A
  Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Zabıta ekiplerimiz Taşra Karaaslan Mahallesi'nde bir ihbarı değerlendirerek gece yarısı operasyonuyla 5 büyük baş sığıra ait yaklaşık 1 ton kaçak kesilmiş eti ve 80 kilo sucuğu sağlıksız ortamda olduğunu tespit ederek el koydu. Et kombinası harici kesim yapılan çardaklar oldukça sağlıksız. Veteriner Müdürlüğü ekiplerince yapılan muayene sonucu halk sağlığına zarar vereceği düşünülen ve hijyenik olmadığı tespit edilen kaçak et ve sucuk imha edilirken, iş yeri hakkında ise, gerekli yasal işlem yapıldı. Bu tür olumsuzluklara ilçe genelinde müsaade etmeyeceğiz.

Halk sağlığına çok önem veriyoruz. Ele geçirilen et ve sucuğa piyasaya sürülmeden el koyan zabıta ekiplerimizi tebrik ediyorum. Karatay Zabıta Müdürlüğü 3 vardiya 24 saat çalışma ile bayrama hazır durumda. Kaçak kesimle alakalı halkın duyarlılığı da teşekkürü hak ediyor. Her zaman halk sağlığını ve hijyenini ön planda tutuyoruz. Sağlık noktasında ilçe genelinde denetimler artarak devam edecek. Gerekli yasal işlemleri tavizsiz bir şekilde uygulamaya koyacağız” ifadelerini kullandı.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler