Karbon Nötr Konya İçin Önemli Adım! 2042 Konya'nın Yılı Olacak

20-22 Aralık tarihleri arasında KTO Karatay Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan İklim Değişikliği ve Şehirlerin Geleceği Çalıştayı ile “2042 Karbon Nötr Şehir Konya” vizyonu masaya yatırılıyor.
Karbon Nötr Konya İçin Önemli Adım! 2042 Konya'nın Yılı Olacak
Kayıt Tarihi: 20.12.2023 15:10 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:30
YAZI
A

Çalıştaya, önceki dönem Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tübitak Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy, Müsiad Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, Kto Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rıfat Ortaç ve İklim Değişikliği ve Şehirlerin Geleceği Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş ile birlikte, eğitimciler, öğrenciler ve misafirler katıldı.

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, ''susuzluğu yaşayacak ülkelerden biriyiz. Ama Konya'nın 2042 yılında Karbon Nötr bir şehir olması hedefleniyor. Bunun için çalışılıyor'' dedi.

Eski Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ''iklim değişikliği konusunda ülkemiz oldukça hassastır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında önde gidiyoruz. Ancak bireysel olarak ta sorumluluk üstlenmemiz, havamızı kirletmememiz gerekiyor. Konya'daki etkinlikleri faydalı buluyorum'' dedi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler