Konya İhracatta Güçlü Büyüme Gösterdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Mart ayına ait ihracat rakamlarını yayımladı. Konya'nın ihracat performansı dikkat çekici bir artış gösterdi.
Konya İhracatta Güçlü Büyüme Gösterdi
Kayıt Tarihi: 05.04.2024 05:21 - Son Güncelleme: 29.04.2024 23:06
YAZI
A

Konya'nın ihracatı Türkiye ortalamasının da üzerinde gerçekleşti. Yılın ilk üç ayında Konya'nın ihracatı %6,6'lık bir artışla 851,3 milyon dolara ulaştı. Mart ayında ise Konya'nın ihracatı, bir önceki aya kıyasla %0,1'lik bir artış göstererek 309,75 milyon dolar oldu. Bu rakamlarla, Konya'nın Türkiye'nin toplam ihracatındaki payı %1,56 olarak kaydedildi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya'nın ihracatındaki bu başarılı performans için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Öztürk, "Şehrimiz ve ülkemizin dış pazarlara daha yüksek oranda ihracat yapması için firmalarımızla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen de, Konya'nın ihracat rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış gösterdiğine dikkat çekti. Büyükeğen, Konyalı sanayicilerin üretim ve ihracat faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini belirterek, bu süreçte elde edilen 851 milyon 307 bin dolarlık ihracat hacmiyle ilgili sanayicileri kutladı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler