Konya Metrosu Ne Oldu? Bakan Uraloğlu Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Konya Raylı Sistem Projeleri Tanıtım Programı ve Sedirler Köprülü Kavşağı Açılış Töreninde konuştu. Bakan Uraloğlu, Konya Metrosu ile ilgili son detayları da paylaştı.
Konya Metrosu Ne Oldu? Bakan Uraloğlu Açıkladı
Kayıt Tarihi: 27.02.2024 20:52 - Son Güncelleme: 28.04.2024 17:00
YAZI
A

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen Konya Raylı Sistem Projeleri Tanıtım Programı ve Sedirler Köprülü Kavşağı Açılış Töreninde konuştu.

Bakan Uraloğlu şunları söyledi:

"Bildiğiniz üzere KONYARAY Projesini de başlattık. Toplamda 45,9 km uzunluğundaki projemiz ile; Konya Tren Garı, Kent Merkezi, OSB'ler ve Sanayi alanları, Havaalanı, Lojistik Merkez ve Pınarbaşı arasında hem hızlı ve ekonomik toplu taşıma hizmeti vereceğiz hem de yük taşımacılığını geliştireceğiz. Projeyi 3 ayrı etap halinde inşa edeceğiz. Geçen yıl 28 Nisan'da yer teslimini yaptığımız projemizin 1.etabı olan 19,7 km'lik Konya Gar –Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek toplam hat sayısını dörde çıkaracağız. 2 hatta YHT, 2 hatta da Konyaray banliyö ve konvansiyonel tren işletmeciliği yapacağız. Yeni inşa edilmekte olan istasyonları, modern, hızlı ve konforlu işletim sistemi ile bu hat yüzey metro özelliğiyle Konyalıların hizmetinde olacak. 13 istasyonun bulunduğu bu sistem sanayi bölgesine de hizmet edecek. Böylece; mesai giriş-çıkış saatlerinde yaşanılan trafik yoğunluğunu azaltacağız. Havaalanından şehir merkezine ve yüksek hızlı tren garına bağlantı sağlayacağız. Ayrıca zamanla sanayi bölgelerine kılçık hatlar planlayarak sanayi yüklerini lojistik merkezine daha rahat taşıyabileceğiz. İlk etabın ardından; Konya 2.-3. Sanayi Bölgesi içerisine girecek 2.etaptaki hattımızı çift hat olarak inşa edeceğiz. Kaşınhanı - Konya Gar, Kayacık Lojistik- Pınarbaşı arasındaki 3. Etaba ise 4 Hattın yapılmasını planlıyoruz. Konya'nın kent içi trafik yoğunluğuna nefes aldıracak metro ve tramvay hatlarından oluşan yeni kent içi raylı sistem projeleri için de hem bakanlığımız hem de Konya Büyükşehir belediyemiz yeni projeler geliştiriyoruz. Bu hatlar; 20 kilometrelik Selçuk Üniversitesi- Alaaddin Hafif Raylı Sistem Hattı, ilk etabı Büyükşehir belediyemize ihale edilen Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattı’nın 10 kilometre uzunluğundaki 2. etabı 10 Kilometrelik Necmettin Erbakan Üniversitesi-Alaaddin Raylı Sistem Hattı ve 15,6 kilometre uzunluğunda Fetih Caddesi-Ahmet Özcan Tramvay Hattı'dır. Özetle Bakanlığımız Konya'ya 55,6 kilometre raylı sistem hattı kazandıracaktır.
 
Konya Metrosu Proje Aşamasında

Selçuk Üniversitesi-Alaaddin Hattı ile yüksek yoğunluğa sahip koridorda hız ve konforu arttıracak metro hattımız ile hizmet vereceğiz. Proje çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürütüyoruz. Konya şehir merkezini ring şeklinde saran Fetih Caddesi tramvay hattı ile mevcut ve planlanan tüm raylı sistem hatlarıyla entegrasyon sağlayarak Konya raylı sistem ağının en efektif biçimde hizmet vermesini sağlayacağız. Hattın projelendirme çalışmaları Bakanlığımız koordinasyonunda Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmektedir. Selçuk Üniversitesi- Alaaddin Raylı Sistem Hattın’ı bitirdiğimiz Konya Büyükşehir Belediyemizin yapımına devam ettiği Barış Caddesi Tramvayı ile Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattı, Fetih Caddesi- Ahmet Özcan Tramvay Hattı ve Alaaddin-Adliye Tramvay Hatları arasında entegrasyon sağlanmış olacak. Böylece Konyalı hemşehrilerimizin ulaşım modlarına erişimi artacak ve hayatları daha da kolaylaşacak. Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattımızın 2. etabının ihale hazırlıklarını sürdürdüğümüzü de sizlerle paylaşmak istiyorum."

Bakan Uraloğlu'nun konuşmasının ardından Konya İl Müftüsü Ali Öge'nin duasıyla Sedirler Köprülü Kavşağının açılışı yapıldı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler