KSO Başkanı Kütükçü'den Oy Kullanma Çağrısı

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, 7 Haziran seçimleri öncesi bir açıklama yaparak tüm seçmenlere oy kullanmaları çağrısında bulundu.
KSO Başkanı Kütükçü'den Oy Kullanma Çağrısı
Kayıt Tarihi: 05.06.2015 09:56 - Son Güncelleme: 17.04.2024 23:07
YAZI
A
 Sandığa giderek oy kullanmanın, demokrasinin bir gereği olmanın yanı sıra demokrasiye sahip çıkmak için de ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Başkan Kütükcü, “Seçme hakkına sahip herkes, aynı zamanda omzunda ülkenin geleceğine dair kritik bir sorumluluk taşımaktadır. İnanıyorum ki; aziz milletimiz rekor bir katılımla sandığa giderek demokrasiye bir kez daha sahip çıkacak, 7 bölgesiyle, tüm tarihi ve kültürel değerleriyle bir bütün olan Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik her türlü planı yine sandıkta bozacaktır” dedi.

Gelişmiş bir demokrasiyle kalkınan, sanayide, tarımda, ticarette, turizmde dünya ile rekabet eden, daha müreffeh bir Türkiye’nin yolunun da sandıktan, yani milletin iradesinden geçtiğini ifade eden Kütükcü, iş dünyası olarak en önemli beklentilerinin istikrar ve yeni yapısal reformlar olduğunu vurguladı.

“YENİ NESİL SANAYİ STRATEJİLERİNE ODAKLANMALIYIZ”

Türkiye’nin artık yeni nesil sanayi stratejilerine odaklanarak, yüksek katma değer üretmesi gerektiğine işaret eden Kütükcü, “Ülke olarak orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerde dünya pastasından aldığımız payı artırmalıyız. Zira son 15 yılda kişi başı gelirimizi 2.5 kat artırarak 4 bin 129 dolardan 10 bin 404 dolara taşıdık. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda ise önümüzdeki 8 yılda kişi başı gelirimizi 2.5 katına çıkarmak, yani geçtiğimiz 15 yıldaki performansımızı ikiye katlamak zorundayız. Bunun yolu da istikrardan ve yüksek katma değerli üretimden geçmektedir” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler