Meclis Kürsüsünde Skandal Sözler: Kürdistan Demeye Devam Edeceğiz!

HDP/DEM Parti vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit TBMM kürsüsünde, "Kürdistan bir hakikattir. Biz Kürdistan diyoruz ve demeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Meclis Kürsüsünde Skandal Sözler: Kürdistan Demeye Devam Edeceğiz!
Kayıt Tarihi: 26.01.2024 00:22 - Son Güncelleme: 29.04.2024 03:02
YAZI
A

DEM Parti'nin skandalları bitmiyor. CHP'nin ittifak ortağı HDP/DEM Parti vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada, "Kürdistan bir hakikattir. Biz Kürdistan diyoruz ve demeye de devam edeceğiz." dedi.

"Kürdistan Demeye Devam Edeceğiz"

HDP/DEM Parti vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit TBMM kürsüsünde alçak sözlerle, "Kürdistan bir hakikattir. Tarihsel ve toplumsal bir hakikattir. Biz Kürdistan diyoruz ve demeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Sonları Kabristan Oluyor"

Genel Kurul'da yerinden söz alan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Genel Kurul kürsüsünde zaman zaman "Kürdistan" ifadelerinin kullanıldığına dikkati çekerek, "Kürdistan için 'coğrafi bir bölge' diyenler var. Hadi fikir hürriyeti diyelim. Yalnız demek başka yapmaya çalışmak başka. Yapmaya çalışanların sonu Kürdistan değil kabristan oldu, oluyor, olacak. Unutmayalım." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye Sınırları İçerisinde 'Kürdistan' Diye Bir Yer Yoktur"

Meclis Başkanvekili Celal Adan, Koçyiğit'in hain sözlerine cevap verdi. Adan, "Kürdistan" ifadesini kullanan Koçyiğit'i uyararak, "İçtüzüğün 161. maddesinin 3. fıkrasında Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü esasında Anayasada düzenlenen idari yapısına aykırı tanımlamalar yapmak yasaklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 7 coğrafi bölge, 81 ilden müteşekkirdir. Türkiye sınırları içerisinde 'Kürdistan' diye bir yer yoktur." diye konuştu. Başkanvekili Adan'ın sözleri TBMM Genel Kurulu'nda alkışlandı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler