Prf. Dr. Oran Selçuk'un Gururu Oldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran’ın, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü WIPO (World İntellectiual Property Organization) tarafından İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen ve 45 ülkeden 700’den fazla buluşun tanıtıldığı ‘42. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarında’ Altın Madalya ile ödüllendirilen ‘Kalıcı Total Yapay Kalp Cihazı’ buluşu, Selçuk Üniversitesi’nin ve Konya’nın gururu oldu. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Prof. Dr. Oran’ı başarısı nedeniyle kutladı.
Prf. Dr. Oran Selçuk'un Gururu Oldu
Kayıt Tarihi: 15.04.2014 13:56 - Son Güncelleme: 01.05.2024 04:27
YAZI
A
 


Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen taltif töreninde Prof. Dr. Oran’a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Gökbel, ‘Kalıcı Total Yapay Kalp Cihazı’nın elde ettiği altın madalyanın üniversitenin uluslararası alanda kazandığı en büyük başarılardan biri olduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, dekanlar, müdürler, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade katıldı. Toplantıda ilk olarak Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesindeki PADES (Patent Destek Programı) tarafından da desteklenen ‘Kalıcı Total Yapay Kalp Cihazı’ buluşunun sahibi Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran, çalışmada gelinin noktayı akademisyenlerle paylaştı. Prof. Dr. Oran, “Kalp yetmezliği gelişmiş ve artık kalp nakli programına alınmış hastalar için geliştirilen bu yapay kalp cihazı, hastanın kalbine cerrahi girişimle yerleştirilecek özellikte tasarlandı. Ayrıca, şuan piyasadaki cihazlara oranla hem ağırlık olarak, hem de boyut olarak oldukça avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra yapay kalp cihazı için gerekli olan enerjinin kablosuz enerji aktarımı ile sağlanması öngörüldüğü için cihazın enerji tüketiminin oldukça az olması ve yıllarca hastalara yüksek yaşam kalitesi sunması öngörülmektedir” dedi.

REKTÖR GÖKBEL’DEN TEŞEKKÜR

Selçuk Üniversitesi’ne böyle bir gururu yaşattığı için Prof. Dr. Oran’a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Kendisini yürekten tebrik ediyorum. Aslında sadece kendisini değil ailesini de tebrik ekmek gerekir. Çünkü makine mühendisi olan kızı ve elektrik mühendisi olan oğlunun bu çalışma sürecinde hocamıza ciddi destekleri oldu. Tabi bu başarı bizim için önemli. Selçuk Üniversitesi’nin uluslararası alanda son yıllarda elde ettiği en büyük başarılardan biridir. İnanıyorum ki bu çalışmaların devamı da gelecektir” şeklinde konuştu.
Daha sonra üretim noktasında projenin daha ileriye taşınması için akademisyenler tarafından görüş alışverişinde bulunuldu. Son olarak Prof. Dr. Oran’a Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel tarafından ebru tablosu hediye edildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler