Seçimin Çıkış Yapan Partisi YRP!

23 Kasım 2018 tarihinde Fatih Erbakan liderliğinde kurulan Cumhur İttifakı'nın eski ortağı Yeniden Refah Partisi, seçim yarışında daha önceki dengeleri adeta alt üst etti. YRP lideri Fatih Erbakan, seçim kampanyası boyunca iktidarın özellikle ekonomi politikasını en fazla eleştiren lider olurken, bunun karşılığını da almışa benziyor.
Seçimin Çıkış Yapan Partisi YRP!
Kayıt Tarihi: 31.03.2024 22:12 - Son Güncelleme: 29.04.2024 12:34
YAZI
A
Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde Cumhur İttifakı'ndan seçimlere katılarak, 1.527.048 seçmenden aldığı oy ve yüzde 2,8 oy oranıyla seçimde 6. parti olup, TBMM’ye 5 milletvekili göndermişti.

Bu yerel seçim öncesi AK Parti ve YRP arasındaki müzakerelerde bir sonuç alınamaması yüzünden daha önceki ittifak bozuldu.

YRP lideri Fatih Erbakan, bunun dışında, kampanya boyunca iktidarın özellikle ekonomi politikasını en fazla eleştiren lider oldu. Ekonomi alanında iktidarın attığı yanlış adımlar Yeniden Refah Partisi'ne büyük oy geçişlerine neden oldu.

AK Parti'nin yıllardır seçimi kazandığı bazı kent ve ilçelerde Yeniden Refah Partisi ipi göğüslemeyi başardı. İki il kazanan Yeniden Refah Partisi, birçok ilçeyi de kazanmayı başararak, seçimin öne çıkan partisi olmayı başardı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler