SONAR Bazı Bölgelerdeki Anket Sonuçlarını Açıkladı

Son seçim anketi sonuçlarını canlı yayında paylaşan SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı, Bolu'da Tanju Özcan'ın her kesimden oy aldığına dikkatleri çekerken, Muğla'da durumun başa baş olduğunu ifade ederek 'Çok şaşırdım' dedi.
SONAR Bazı Bölgelerdeki Anket Sonuçlarını Açıkladı
Kayıt Tarihi: 14.03.2024 21:34 - Son Güncelleme: 26.04.2024 16:02
YAZI
A

Türkiye'nin yerel seçim için sandığa gitmesine son 17 gün kala anket şirketlerinin de verileri ardı ardına yayınlanıyor.

Kamuoyu firmaları tarafından yapılan anketlerin sonuçları yakından takip ediliyor. 14 Mayıs seçimlerini bilen Sonar Araştırma son anket sonuçlarını paylaştı. SONAR Araştırma Şirketi kurucusu ve kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Bolu'da açık ara Tanju Özcan'ın önde olduğunu ifade ederek her kesimden oy aldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bolu'yu büyükşehirlerin arasına aldım çünkü CHP'nin burada oyu yüzde 23. Tanju Özcan 56,2. Bolu şehir olarak milliyetçi ve muhafazakar. Her kesimden alıyor Tanju Özcan. İYİ Parti seçmeni de muhtelemen yine Tanju Özcan'ı tercih ediyor.

İstanbul İçin Son Anket Sonucu Ne?

Şimdi 2 buçuk ve 3 aralığında oynuyor aradaki fark. Başa baş bir durum var. Şu anda az farkla da olsa İmamoğlu, Murat Kurum'a göre önde gözüküyor. 2,3 gün sonra tam sonucu açıklayacağım. 1.9 yanılma payı var tabi anketlerde.

Erzurum'da Rekor

Erzurum'da biraz rekor var. Mevcut belediye başkanı yüzde 70 gibi bir rekor oranla tekrar seçilecek. İYİ Parti 2. olacak. 8,8 gibi bir oranla. CHP de Erzurum'da 8.6'lık bir oy olacak. Oyların geçen seçimine göre yükselişi ya da düşüşü, belediye başkanlarının şahsi başarılarını ifade ediyor. Seçmen yerel seçimleri, iktidarın ekonomi politikalarını cezalandırma olarak da kullanır. Böyle bir yansıma yok. Zafer Partisi birçok yerde 5. 6. sıralara oturmuş durumda.

Aydın'da Radikal Sol Çerçioğlu'na Veriyor

Aydın'da Çerçioğlu yüzde 50.9 gibi bir oranla önde. Burada DEM Parti 6.6 gibi bir oy oranına sahip. Aydın'da DEM ve İYİ Parti seçmeninin bir bölümü Çerçioğlu'na veriyor. Aydın'da Çerçioğlu radikal sol ile başkanlık yapmıyor. Oy verenlerin birçoğu milliyetçi.

Samsun'da İYİ Parti Sürprizi

Samsun'da bir AK Parti öndeliği var. Ama ilginç olan 21.1 gibi bir oranla İYİ Parti'nin oy oranı gözüküyor. 17 ilçede 3 bin 830 kişi ile yapılan bir anket.

Kocaeli'de Tahir Bey'e Teveccüh Var

Kocaeli'de AK Parti adayı Tahir Büyük Akın 54.9, CHP Atasoy Bilgin ile 29.6 oranına sahip. Yine hatırlatmakta fayda var. Burada belediye başkanlarının kişisel başarısı büyük önem taşıyor. Tahir Bey siyaset kökenli de değil, akademisyen. Büyükşehir'de bir teveccüh var kendisine.

Manisa Milliyetçi Oyların En Kuvvetli Olduğu Şehirlerden

Manisa'da MHP adayı Cengiz Ergün, 48.2 oranında. Manisa milliyetçi oyların en kuvvetli olduğu şehirlerden bir tanesi. 6 ildir İYİ Parti 3. parti durumunda. Dikkat çeken bir durum. Oy toplamında Türkiye'de totalde AK Parti ve CHP'den sonra İYİ Parti gelecek 3. sırada.

Muğla İçin Çok Şaşırdım

Muğla başa baş olan bir il değildi ancak ona rağmen oyların başa baş gelmesine çok şaşırdım. CHP Ahmet Aras 38.9, AK Parti Aydın Ayaydın 36.1, İYİ Parti yeni tutumu ile dikkat ederseniz çoğu yerde 3. parti.


Kaynak: Sputnik

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler