Allahın Rızası

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 20.05.2024 04:42
YAZI
A
 UYANIK, şuurlu, gerçek Müslüman, ferdî=bireysel veya toplumsal hayat ve uygulamanın her safhasında Allahın rızasını kazanma niyetini taşır ve bunu gerçekleştirmek için çalışır çabalar.
 

Böyle bir Müslüman her konuda, Allahın rızasına aykırı niyet ve amellerden (aksiyon, iş) kaçınır.

*SİYASET ve ÜLKE İDARESİNDE: Allahın göndermiş olduğu hükümlerle idare edilmesini ister. Peygamberin (Salat ve selam olsun ona), Allahın indirmiş olduğu hükümleri hayata nasıl uyguladığını öğrenir ve bu hükümleri o şekilde tatbik eder.

*EĞİTİM: Çocukların, genç nesillerin Allahın rızasına uygun olarak yetiştirilmesini ister. Allahın rızasına uygun eğitim sistemi Kur’ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına, hikmete uygun bir sistemdir. Allah küfre ve İslam karşıtlığına dayalı ideolojik ve süfyanî bir eğitimden razı olmaz. Bunu anlamak için din alimi olmak gerekmez. Zihni küfür ve nifak vesveseleriyle körleşmemiş herkes alim cahil bunu anlar.

*AİLE DÜZENİ: Kur’an erkeği aile başkanı olarak kabul etmektedir. Kur’an erkeğin gerektiği takdirde zevcesini te’dib etmesine (terbiye etmesine) izin vermektedir. Ailenin reissiz olması İslama, Kur’ana, Sünnete ve ilahî rızaya aykırıdır.

*ZİNA MESELESİ: İslam dini zinayı büyük günah ve ağır suç kabul eder. Hiç evlenmemiş ve halen evli olmayan zinacılara sopa cezası verilir. Başlarından evlilik geçmiş olanlar idam edilir. Allahü Teala zinanın suç olmaktan çıkartılmasından razı olmaz. Gerçek Müslüman da razı olmaz.

*RİBA=FAİZ: Kur’an ve Sünnet faizi kesin olarak yasak ve haram kılmıştır. Kur’anda ribacılar için “Onlar Allaha ve Resulüne savaş ilan etmişlerdir” buyrulmaktadır. Müslüman da ribaya karşıdır. Allah ribacılardan razı olmaz.

*İSRAF: Kur’an israf edenler için “Onlar şeytanın kardeşleridir” buyurmaktadır. Allah israf edenlerden razı olmaz. Müslüman mesken ve yazlıkta, giyim ve kuşamda, yeme içmede, binitte, hayatın her safhasında kanaatli olmakla; israftan, lüksten, aşırı tüketimden, gösterişten, gurur ve kibirden kaçınmakla mükelleftir. Kendisi israf etmediği gibi israf edilmesine de karşı olacak, muhalefet edecektir.

*NAMAZ: Namaz, sahih bir imandan sonra İslamın temel direğidir. Allah beş vakit namaz kılınmasını emr etmiştir. Resulullah beş vakit namazı ölünceye kadar kılmıştır. Allah namazsızlıktan razı olmaz. İslam toplumu hayatı günde beş kez namazla durdurmakla memurdur.

*KADINLAR: Allah Müslüman kadınların açılıp saçılmasından, kadınlara seksî nazarla bakılmasından, göz zinasından razı olmaz. Allah iffeti, hayayı, namusu, şer’î tesettürü emr eder.

*ŞEYTANÎ TESETTÜR: Bazı kadınlar, öyle bir tesettür bürünüyor ki, namahrem erkeklerin şehevî bakışlarını çıplak kadınlardan daha fazla üzerlerine çekiyor. Böyle sahte tesettür kıyafetleri Kur’ana, Sünnete, Şeriata ve bi’t-tabi ilahî rızaya aykırıdır.

*ÂHİRETİ UNUTMAK ve TAMAMEN DÜNYAYA YÖNELMEK: Böyle bir şey ilahî rızaya aykırıdır. Müslüman, ahirete yönelik olarak dünya vazifelerini yapmalıdır. Dünyaperestlik, sekülerlik, laiklik ilahî rızaya aykırıdır.

*ÜMMET: Allahü Teala bütün mü’minlerin tek bir Ümmet olduklarını bildiriyor; mü’min kullarını ayrılmaktan, bölünmekten, birbirleriyle çekişmekten men ediyor. Birliğinizi bozarsanız gücünüz elinizden gider diye uyarıyor. Ümmet birliğini bozanlardan, bölücülük ve ırkçılık yapanlardan, parça ve grup fanatik ve holiganlarından Allah razı olmaz.

*İSLÂMÎ RİYÂSET: Allahü Teala Kur’anda mü’min kullarına “Allaha, Resulüne ve SİZDEN olan emir sahiplerine itaat ediniz” buyuruyor. Müslümanların Ümmet olmaları ve bu Ümmetin başında ehliyetli bir İmam’ın bulunması farzdır.

 

* (İkinci yazı)

Ülkemizde Kaç Tür Eğitim Sistemi ve Okul Vardır?

*Türkiyede gerçek İslam Mektepleri var mıdır?... Yoktur. Çünkü gerçek İslam mektebinde Ehl-i Sünnet akaidi okutulur, İslam dinine uygun bir eğitim verilir… Bütün öğrenciler ve öğretmenler farz vakit namazlarını hep birlikte okulun camiinde okul imamının ardında cemaatle kılar… İslam mektebinde büluğa ermiş erkek ve kız çocuklar birlikte okutulmaz… İslam mektebinde bilgi ve kültürün yanında İslama uygun ahlak ve karakter terbiyesi verilir… Türkiyede hizmet veren bir İslam mektebinin bütün öğrencileri İslam-Kur’an yazısıyla edebî Türkçeyi okur yazar…

*Düzenin Kemalist eğitim veren okulları.

*İmam-Hatip okulları… Bu okullar gerçek İslam okulları mıdır? Maalesef değildir.

*Misyoner okulları. Bunların başında Robert College gelir. Saint Joseph, Saint Benoît, Sainte Pulchery, Notre Dame de Sion vs…

*Müslüman sermaye tarafından kurulmuş birtakım kolejler. Yazımın birinci paragrafındaki bilgilerin ışığında bunların gerçek İslam mektebi olmadığı kolayca anlaşılacaktır.

*İslamın tek hak din olmadığına, zamanımızda üç hak ibrahimî din bulunduğuna, Yahudilerin ve Hıristiyanların da ehl- necat ve ehl-i Cennet olduğuna inanan kimselerin kurdukları kolejlerin İslam mektebi olduğunu sanmak büyük cehalet ve gaflettir.

NETİCE: Türkiyede gerçek İslam mektebi yoktur. Bu yokluk büyük ve ölümcül bir noksandır. Gerçek islamî mektepler açmazlarsa Türkiye Müslümanlarının istikbali çok karanlıktır.

ETİKETLER:

Mehmet Şevket Eygi

Mehmet Şevket Eygi

Yazarın Diğer Yazıları