Bahçeli:1 Kasımın Sorumlusu Erdoğandır

MHP içindeki AK Parti ile koalisyon tartışmalarına dair konuşan Bahçeli "içimizden o kadar AK Parti-MHP koalisyonu kurulmasından yana olanlar var ki şaşırıp kalıyorsunuz." dedi.
Bahçeli:1 Kasımın Sorumlusu Erdoğandır
Kayıt Tarihi: 28.10.2015 04:38 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:33
YAZI
A
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Partisinin il başkanlığı tarafından Kırıkkale'de bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda konuştu. MHP içindeki AK Parti ile koalisyon kurma yanlısı eğilime tepki gösteren Bahçeli "Bizim içimizden o kadar AK Parti-MHP koalisyonu kurulmasından yana olanlar var ki şaşırıp kalıyorsunuz" dedi.

Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinin bütün siyasi partilere, adaylara ve Türk halkına hayırlı olmasını dilerken MHP içindeki AK Parti ile koalisyon tartışmalarına dair çarpıcı bir eleştiride bulundu. MHP lideri "Bizim içimizden o kadar AK Parti-MHP koalisyonu kurulmasından yana olanlar var ki şaşırıp kalıyorsunuz. 13 yıldır AK Parti'ye söylediklerimizin alayı unutulmuş, AK Parti sütten çıkmış kaşık, tertemiz, aklanmış, paklanmış" dedi.

"1 KASIM SEÇİMİNİN SORUMLUSU ERDOĞAN'DIR"

Bahçeli, 1 Kasım'da yeniden seçime gidilmesinin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:

"Kimse bunun üstünü örtmeye kalkmasın. Özellikle AK Parti'ye oy vermiş vatandaşlarımın bu gerçeği görmelerinde yarar vardır. 7 Haziran seçimleri sonrasında AK Parti, devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen, bir tarafta Cumhurbaşkanı, öbür tarafta Başbakan beraberce yalan üzerine yalan, iftira üzerine iftira, her gün yeni bir şeyler uydurmak suretiyle AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını sağlayacak gayretler ortaya koyacaksınız, devletin tüm imkanlarını seferber edeceksiniz, örtülü ödeneğin hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanı tarafından ne kadarının ne maksatla kullanıldığını kimseye söyleyemeyeceksiniz, tesislerin açılışına devam edeceksiniz, her gün insanları kaçak köşke davet ettireceksiniz..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlarla yaptığı toplantıları da eleştiren Bahçeli, "Bir de muhtarlar toplantısı usulü çıktı. Muhtarlar halkımızın seçtiği ilk yetkili şahsiyetlerdir. Muhtarlık önemli bir müessesedir, istismar edilemez" ifadesini kullandı.

"HDP'NİN DIŞINDA ALAYIYLA KOALİSYON KURABİLİRİZ"

"Birinci hayır azınlık hükümetine, ikinci hayır erken seçime, üçüncü hayır TBMM'de temsil edilen partilerin bir araya getirdiği seçim hükümetine" şeklinde konuşan Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"7 Haziran seçimleri sonrasında 'AK Parti ile MHP koalisyon yapsa çok iyi olur. Bu kadar farklı düşünmemek lazım' diyenler oldu. Bizim içimizden o kadar AK Parti-MHP koalisyonu kurulmasından yana olanlar var ki şaşırıp kalıyorsunuz. 13 yıldır AK Parti'ye söylediklerimizin alayı unutulmuş, AK Parti sütten çıkmış kaşık, tertemiz, aklanmış, paklanmış. 'Biz bunlarla niye koalisyon yapmıyoruz?' diyor. Ne yapalım, Çözüm Süreci'ni yutalım mı? 17-25 Aralık'tan vaz mı geçelim? Sen hangi maksatla AK Parti ve MHP'nin koalisyon yapmasını istiyorsun? Önce gel bana onu bir anlat. MHP'nin herhangi bir partiyle, özellikle de AK Parti ile koalisyon kurmasının 4 şartı vardır. İlke ve ön şartı kabul ediyorsanız, koalisyona değil elimizi taşın altına gövdemizi dahi sokarız. Şartlarımızı kim kabul ederse HDP'nin dışında alayıyla hükümet kurabiliriz." 

TERÖRLE MÜCADELE

Bahçeli, polis ve Mehmetçiklerin terörle mücadeleyi şimdi ciddiye aldıklarını, kökünü kazır hale geldiklerini ve terörün kökünün kazındığı güne kadar MHP'nin terörle mücadelenin yanında olduğunu vurguladı.

Seçim öncesinde halkın gayet sessiz ve siyasilerin ziyaretlerinde çok yumuşak bir üslup kullandığının altını çizen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oy istiyorsunuz, 'inşallah, hayırlısı' diyor. Kimseye sert ifadeler kullanmıyor. Taraftarı olduğu partiyi dahi savunmak durumunda kalmıyor. Halk sessiz, beklenti içerisinde. Bu sessiz beklenti aynı zamanda sessiz öfkeyi beraberinde taşıyor. Bu öfke patlamamalı. Eğer patlayacaksa sandıkta patlamalı. Sandık da patlamaz, tekrar AK Parti her türlü hile ile tek başına iktidar olur, Allah muhafaza bu patlama sokakta olursa bin yıllık kardeşliğimiz tehlikeye girer. Can ve mal emniyeti kalmaz. Türkiye bölünmenin eşiğine getirilir, Suriye ve Irak'ta ne yapılmışsa Türkiye'de de onu yapmaya çalışırlar. Onun için sandıkta öfkeyi patlatmalıyız. Bu patlama bir demokrasi patlamasıdır. Sandığa gidecek ve oyunuzu kullanacaksınız. Kullandığınız oyu namus kabul edecek ve koruyacaksınız. Kimseye çaldırmayacaksınız."

Bahçeli, MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde kaybetmesini arzulayanların bulunduğunu belirterek, "Dışarıda çok da içerimizde de tek tük gözüküyor. Bunları affetmemiz mümkün değil. Türkiye'nin bugünkü şartlarında MHP'nin gelişmesini engelleyeni Allah da MHP'liler de affetmez. Herkes haddini bilecek. 1 Kasım'dan sonra 'AK Parti ile şöyle olur, filanla böyle olur' diyenler çıkabilir. Başka şeylerin olacağını da unutmasınlar" şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler