Eh be ÖSYM bu çocuklar ne yapsın ?

ÖSYM açıklamasını yaptı şimdi sıra sınava katılan öğrencilerde...
Eh be ÖSYM bu çocuklar ne yapsın ?
Kayıt Tarihi: 24.07.2012 22:35 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:05
YAZI
A

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 16-17 ve 23-24 Haziran tarihlerinde yapılan 2012-LYS'lere ait soru kitapçıkları ve cevap kağıtlarının görüntüleri ile cevap anahtarlarının, sınava giren adayların kendi soru kitapçıkları ile cevap kağıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla erişime açıldığı belirtildi.

 

Ancak öğrencilerin birçoğu hala kararsız.Sınav çok zordu diyen öğrenciler,istediği puanı alamayanlar,hayal kırıklığına uğrayanlar,ailelerin baskısıyla zorunlu tercih yapmak zorunda kalanlar vs... gibi bir çok nedenler tercih madurlarını baskı altına almakta bu da onları  başarı yerine başarısızlığa itiyor.

 

Buradan daha çok velilere birtakım konularda yardımcı olmak istiyorum.Çünkü Öğrenciler üzerin en çok baskı veliler tarafından yapılıyor,onların hayalleri onların tutkuları,onların istekleri sanki çocuklarının da istekleriymiş gibi devamlı zorlanmakta çocukların arzuları göz ardı edilip hayallerinin gerçekleşmesi engellenmektedir.

 

Değerli anne ve babalar,çocuklarınızın üzerinde baskılar kurmayın bunun aksine daha çok motive edici cümleler kullanıp çocuklarınızın geleceğini şekillendirmelerinde yardımcı olun.Bu onlar için mutluluktan ziyade ilerideki yaşamları için en çok faydalı olacak öz güven duygusunu onlara kazandıracaktır.TUİK'in verilere göre psikolojik olarak baskı altında yetişen çocukların diğerlerine oranla daha başarı seviyelerinin daha düşük olduğu gözlenmiştir.Rahat bırakın derken onların hiçbir hareketine davranışına karışmamak anlamında değil onları motive edin hayata hazırlayın manasında dile getiriyorum.Şimdiden üniversiteye başlayacak olan herkese başarılar.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler