KOSGEB'den KOBİ'lere % 60 Eğitim Desteği

Konya'da 5 yıldır faaliyet gösteren Eğitim ve Kişisel Gelişim Firması olan Master Kariyer Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Abdurrahman Dinç, KOBİ'lere verilen destek ve Eğitimlerle ilgili bilgi aktardı.
KOSGEB'den KOBİ'lere % 60 Eğitim Desteği
Kayıt Tarihi: 10.11.2012 10:35 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:05
YAZI
A

Türkiye’de kurumsal danışmanlık/kişisel gelişim eğitimleri ve uygulamalarında lider eğitim kurumlarından birisi olan Master Kariyer Merkezi; 2007 yılından beri Konya’da faaliyet gösteriyor.



            Master İş Dünyası (Business), Master Eğitim (Education), Master İnsan Kaynakları (Human Resources), Master Kariyer (Career), Master Proje (Project), Master Danışmanlık (Consulting) olmak üzere pek çok konu başlığında faaliyet gösteren Master Kariyer Merkezi Kişisel/Kurumsal Gelişim alanında 30’dan fazla eğitim başlığında kurumlara ve bireylere hizmet veriyor.

TSE Standartlarında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ve bu alanda resmi sertifika veren Konya’da ki tek kuruluş olan Master Kariyer Merkezi KOSGEB eğitimleri noktasında da yetkili.

KOBİ’lere sağlanan genel destek programları çerçevesinde hem eğitim, hem danışmanlık hem de tanıtım desteği verebilen bir kuruluş olan Master Kariyer Merkezi’nin eğitimlerine KOSGEB, Eğitimde 10.000 TL, Danışmanlıkta 15.000 TL ve Tanıtımda da 15.000 TL’ye kadar destek veriyor.

Başarılı projeleri, alanında uzman eğitmenleri ve uygulama ağırlıklı farklı bir eğitim anlayışıyla yoluna devam eden Master Kariyer Merkezi’ni verdikleri eğitimleri, Eğitim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç ile konuştuk.




           4 Ana Başlıkta Eğitim

Master Kariyer Merkezi olarak 2007 yılında bu yana eğitimler verdiklerini hatırlatarak sözlerine başlayan Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç verdikleri eğitimleri, yüzde 60 KOSGEB desteğinden yararlanılabilecek eğitimler; kurumsal eğitimler, danışmanlıklar, bireysel eğitimler ve özel eğitimler olmak üzere 4 ana başlık altında toplanabileceğini söyledi.

KOBİ’lere Tam Destek

Verdikleri eğitimler hakkında ayrıntılı bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Dinç ilk olarak yüzde 60 KOSGEB destekli eğitimleri anlattı. Bu eğitimlerden KOSGEB veri tabanına kayıtlı KOBİ’lerin faydalandığını ve eğitim maliyetinin yüzde 60’nın KOSGEB tarafından karşılandığını önemle vurgulayan Dinç, ‘’Yüzde 60 KOSGEB destekli olarak, İşletmelerin Genel Yönetimi, Pazarlama Yönetimi, Üretim Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Mali İşler ve Finansman Yönetimi, Dış Ticaret ve Uluslararası Mevzuat konularında firmalara eğitim veriyoruz’’ dedi.

Master Kariyer Merkezi olarak, çözüm odaklı olmak, prestij kazandırmak, stratejik düşünme, insani değerlere saygı, dürüstlük, güvenilirlik, evrensel değerlere bağlılık, üretkenlik, kalıcılık, yaratıcılık ve mükemmellik değerleri ile hareket ettiklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, verdikleri kurumsal eğitimleri ise şu şekilde sıraladı: Kurumsal İletişim, Etkin Yöneticilik ve Liderlik, İşletmelerin Genel Yönetimi, Üretim Yönetimi, Mali İşler ve Finansman, Dış Ticaret, Pazarlama Yönetimi Satış Uzmanlığı, Motivasyon, İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, Etkin Halkla İlişkiler ve Sekreterlik, Diksiyon ve Güzel Konuşma Programı ve Telefonla Konuşma Teknikleri.

Verdikleri danışmanlıkları ise Kurumsal Danışmanlık ve Bireysel Danışmanlık olarak ikiye ayıran Master Kariyer Merkezi Eğitim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, ‘’Kurumsal Danışmanlık anlamında, kurum kültürü ve kurumsallaşma, etkin yöneticilik, insan kaynakları, itibar yönetimi, toplantı yönetimi, stres yönetimi, zaman yönetimi ve uyku yönetimi konularında danışmanlık yapıyoruz. Bireysel Danışmanlık çerçevesinde ise sınav stratejileri, motivasyon yönetimi, kariyer koçluğu, öğrenci koçluğu, temel koçluk becerileri ve siyasi danışmanlık yapıyoruz’’ diye konuştu.


Bireysel Eğitimlerde de Master Kariyer Merkezi

Diksiyon, hitabet ve fonetik, beden dili ve imaj yönetimi, anlayarak hızlı okuma, hafıza teknikleri, NLP, liderlik, etkin iletişim becerileri, etkin öğrenme, motivasyon, yaratıcı drama, transdil İngilizce ve hipnoz konularında bireysel eğitimler verdiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Dinç, ‘’Özel eğitimlerimiz ise girişimcilik, yaşam koçluğu, etkili sunum teknikleri, pazarlama ve ikna teknikleri, CV hazırlama ve mülakat teknikleri, etkili ders çalışma yöntemleri, senaristlik, fotoğrafçılık hatta talebelere göre Nefes Koçluğu ve Reiki’dir’’ dedi.

Kişisel Gelişime Katkı

Konya’da kişisel gelişim seminerlerinin profesyonel bir kaynaktan verildiği ilk ve tek kurumun Master Kariyer Merkezi olduğunu önemle vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, ‘’Yine uygulamış olduğumuz kameralı eğitim “Kendini Tanı” programıyla Konya ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmekteyiz. Diksiyon-Hitabet, Beden Dili-İmaj gibi kişisel gelişim seminerlerinde teknolojik imkânlardan sonuna kadar faydalanıyoruz. Kişiye özel kayıtlarla kendi sesine ve görüntüsüne yabancı olan bireylerin analizini yapmakta ve “Master Sahne Ortamı” ile kişiye özel bir eğitim uygulaması gerçekleştiriyoruz.

Resmi Kurumlara, özel işletmelere ve bireylere günümüzde gerekli olan Liderlik Yönetimi, Toplantı Yönetimi, Zaman Yönetimi, Stres Yönetimi, Heyecanı Yenme, Toplum Önünde Konuşma, Müşteri İlişkileri, İnsan Kaynakları, Halkla İlişkiler, Toplam Kalite Yönetimi, Markalaşma Süreci, Diksiyon ve Hitabet, Beden Dili ve İmaj Yönetimi, Hızlı Okuma, Ses Nefes Tekniklerinin verimli kullanılması gibi eğitimleri profesyonel bir kadroyla gerçekleştiren Master Kariyer Merkezi; bu alanda Konya’da bir ilk ve öncü olmanın gururunu yaşamaktadır’’ diye konuştu.

 

7 Günde İngilizce

Şu an Konya’da çok özel bir eğitime başladıklarını önemle vurgulayan Dinç, sadece 1 haftalık eğitim sayesinde hiç İngilizce bilmeyenleri bile İngilizce konuşur hale getirdiklerini belirterek, “Bir haftalık kamp şeklinde hipnoterapist ve İngilizce eğitmenler gözetiminde eğitim yapılmakta olup, önce beynimizdeki ön yargıların temizlendiği, algılama ve anlama kapasitesinin 3-5 kat artırıldığı eğitimler sonunda katılımcı günlük dilde kullanılan yaklaşık 1000 adet İngilizce kelime öğrenmektedir. Böylece kişi yurtdışına çıktığında, otelde, havaalanında, lokantada yada toplantılarda kendi derdini çok rahat anlatır hale gelmektedir” dedi.

‘’Konya Destek ve Hibe Projelerinden Yeteri Kadar Yararlanmıyor’’

Konya’da ki en büyük açığın destek ve hibe projelerinden yeterince yararlanmaması olduğunu kaydeden Dinç, Avrupa Birliği, Dünya Bankası, TUBİTAK, MEVKA, KOSGEB, gibi pek çok kuruluşun proje çağrılarına çıktığını ama Konya’nın bu konuda çok da istenen yerde olmadığını söyledi.

Pek çok firmanın kendilerine proje yazması için talebte bulunması üzerine merkezlerinde özel proje yazma ve takip birimi oluşturduklarını dile getiren Dinç. ‘’Hemen hemen tüm alanlarda proje yazılabilen ve bunu takip ederek firmalarımızın devlet imkânlarından daha fazla faydalanmalarına yardımcı oluyoruz. Böylece hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

konyahaberler / ÖZEL

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler