Konya Gazeteciler Cemiyetinde Neler Oluyor ? Özel

Konya Gazeteciler Cemiyetinde uzun süredir seçimlerle alakalı söylentiler ve Cemiyetteki istifalarla ilgili Sitemiz Yayın Danışmanı ve Köşe Yazarımız Yücel Kemendi, konuyla ilgili görüşlerini aktardı.
Konya Gazeteciler Cemiyetinde Neler Oluyor ? Özel
Kayıt Tarihi: 08.11.2012 11:17 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:43
YAZI
A
 Sitemizin Yayın Danışmanı ve Köşe Yazarlarımızdan, Eğitim Emeklisi ve yıllardır Konya Basın Sektöründe çeşitli Basın Kuruluşlarında görev yapan Yücel Kemendi, Konya'da Gazeteciler Cemiyeti ile ilgili seçimden bu yana, Seçimlere hile karıştırıldığı iddiaları ve Cemiyette yaşanan istifalarla ilgili açıklamalarda bulundu.




Sayın Hocam dün internet haber sitelerinde, bazı gazete ve televizyonlarda Konya Gezeteciler Cemiyetinde yaşanan olaylar ve istifalar hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konya gazeteciler cemiyetinde neler oluyor ?

Öncelikle ben gazeteciler cemiyeti üyesi değilim, onun içinde olayların içerisinde değilim. Durum böyle olunca da benim bir tarafta olmamda söz konusu değildir, Cemiyette göreve gelenler içerisinde ve bu yönetime karşı olan, bugün gazeteciler cemiyetindeki üyeliğinden istifa edenlerden de çok değer verdiğim dostlarım vardır.

Kısacası benim bir taraf olmam söz konusu değildir. Burada anlatacaklarımda sadece kendi düşüncelerimdir bunların bilinmesini rica ederim ben bir köşe yazarı olarak sizinle, yaptığım araştırma ve gördüklerimi burada paylaşabilirim.

Bende bugün sizin sorduğunuz soruyu kendime sordum. Evet Konya’da aylar önce Konya gazeteciler cemiyeti olağan kongre sininde yönetim için iki liste oluşmuş ve devlet komiseri gözetiminde yapılan bu kongre sonucunda Adem Alemdar’ın listesi, zannedersem iki oy farkla bu seçimi kazanarak görevi devralmıştı. 

İşte Konya’daki Gazetecileri bölen olayda bu seçimle başlamış ve bugünlere gelinmiştir. Ömer Kara’nın oluşturduğu listeye oy veren ve sadece iki oyla seçimi kaybeden gazeteci arkadaşlar o günden beri mücadelelerini devam ettirmişler ve bugünde cemiyet üyeliğinden ayrıldıklarını ilan etmişlerdir.


Bugünkü yapılan açıklamada Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin şaibeli seçimleri istifa getirdi deniliyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz ?

Benim böyle bir şaibeyi bilmem mümkün değildir. İkna odalarından bahsediliyor, gazeteci olmayanların seçime ve yönetime girdiğinden bahsediliyor bu seçimi onaylayan kişiler bu seçimde usulsüzlük yoktur diye onaylamışsa. burada bir suçlu varsa öncelikle bu onayı veren kurum ve şahıs suçludur. bunun yolu da mahkemelerden geçer. 

Bildiğim kadarıyla Gazeteci olmayan ın yani basın sigortası olmayanın oy kullanması da yönetime girmesi de mümkün değildir. eğer böyle bir şey olsaydı 30 yıldır köşe yazarlığı yapan biri olarak bende oy kullanır ve yönetime girmek için mücadele ederdim. 

Ancak bildiğim bir başka konu basın sigortası olduğu için sarı basın kartı almaya hak etmiş şu anda bunun nimetlerinden yararlanan onlarca kızımız, gelinimiz eşimiz dostumuz vardır. Bunların hiçbirisinin bir köşe yazarının yarısı kadar bile gazetecilikle ilgileri yoktur. ancak seçme ve seçilme hakları vardır. Bu yazdığım iki taraf içinde geçerlidir seçimler yapıldığı zaman yetkili bir arkadaşımla görüştüğümde bunun tamamen hukuki olduğunu bana söylemişti.


Açıklamayı yapan arkadaşlar cemiyetin artık işlevini yitirdiğini söylüyorlar böyle bir durum olabilir mi ?

Kesinlikle işlevin bitmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Sadece Konya Gazeteciler cemiyetinin gücünün azaldığını söyleyebiliriz. Konya Gazeteciler Cemiyetinin üye sayısı düşer eğer kaybedenlerin tamamı cemiyet üyeliğinden ayrılmayı düşünürse Konya Gazeteciler Cemiyetinin üye sayısı 100 üye kadar azalır o kadar. Ancak Konya kaybeder.

Bundan sonra neler olur?

Şu anda ayrılma gerçekleşmiştir ancak sayı hakkında bilgim yoktur ayrılan arkadaşlar yeni bir dernek kurabilirler (beş kişi bir araya gelse de bir dernek kurulabilir) yollarına bu dernekle devam edebilirler. Zannedersem daha önce bazı gazeteci arkadaş larımız böyle bir yol izlemişler ve ayrı bir dernek kurmuşlardı. Ancak bölünmeden doğan gurup ölü doğmuştu.

Benim burada ifade etmek istediğim bu durumun bölünmeden devam etmesi şeklindeydi, görevde olanlara değişik zamanlarda "diğer arkadaşlarımız ne diyor kulak verin" şeklinde ifadelerim ve yazılarım olmuştu. Aynı şekilde cemiyet üyeliğinden ayrılan arkadaşlara da "mücadelenizi cemiyet içerisinde verin" şeklinde ifadelerim olmuştu ancak maalesef olmadı ve bu bölünmenin Konya’mız için çok hayırlı olduğunu da düşünmüyorum.

Peki Hocam.Bu konudaki görüş ve açıklamalarınız için teşekkkürler.

Bana bu konuda düşüncelerimi açıklama fırsatı verdiğiniz için bende çok teşekkür ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

konyahaberler.com  ÖZEL

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler