Engelli Annenin Kalp Hastası Oğlu İçin Feryadı

Konya’da eli ve bacakları doğuştan engelli olan 60 yaşındaki Fatma Ak, 15 yaşındaki kalp hastası oğlunun ameliyat masrafları için uzanacak yardım elini bekliyor.
Engelli Annenin Kalp Hastası Oğlu İçin Feryadı
Kayıt Tarihi: 16.08.2014 10:28 - Son Güncelleme: 26.04.2024 02:30
YAZI
A
Konya’da eli ve bacakları doğuştan engelli olan 60 yaşındaki Fatma Ak, 15 yaşındaki kalp hastası oğlunun ameliyat masrafları için uzanacak yardım elini bekliyor.

Konya’da doğuştan elleri sakat olduğu için kullanamayan ve bacaklarını bükemeyen Fatma Ak, 16 yıl önce konuşma engelli Mehmet Ali Ak ile evlendi. Çiftin evliliklerinden Yaşar Ali ismini verdikleri oğulları dünyaya geldi. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle oturup kalkmakta zorlanan ve doğuştan sakat olan elleri nedeniyle de bütün işlerini ağzıyla yapmak zorunda kalan Fatma Ak, 15 yıl önce dünyaya gelen oğlunun 4 sene önce kalbinin delik olduğunu öğrendi. Kendisi bakıma muhtaç olan Fatma Ak, bir de oğlunun kalp hastası olduğunu öğrenince adeta yıkıldı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi görmeye başlayan Yaşar Ali’nin zamanla kalbinin altındaki damarda da eğiklik olduğu ortaya çıktı. Hastanedeki doktorlar çocuğun ameliyat masasında kalma riski olduğu için ameliyatı yapamayacaklarını söylemesi üzerine aile çocuğunu özel bir hastaneye götürdü. Özel hastanedeki doktorlar da kalp ameliyatının Ankara’da olabileceğini söyledi. Ancak pahalı olan ameliyatın masraflarını devlet karşılamadığı için anne Fatma Ak, gözyaşları içinde oğlunun ameliyat ettirilmesini istiyor.



“YAVRUMU BANA BAĞIŞLASINLAR”

Doğuştan kalbi delik olan oğlunu 4 sene tedaviye götürdüğünü ancak çare bulunamadığını anlatan anne Fatma Ak, oğlunun kalbindeki deliğin yüzde 5 büyüdüğünü söyledi. Kalbin altındaki kan pompalayan damarda eğrilik ortaya çıktığını belirten anne Ak, “O damar kalbi hareket ettirmiyormuş. Şimdi oğlum aşağıya insin hemen eli, dudağı, gözleri mosmor oluyor. Çocuğumu o halde gören ölümden dönmüş zanneder. O derece durumu kötü benim çocuğumun. Benim çocuğumun hayatı tehlikede. Aşağıya inip de akranlarıyla oynayamıyor, gezemiyor. Akşama kadar benimle evde oturuyor” dedi.

Yaşar Ali’nin okula gidemediği için Meram Belediyesi’nin yardımıyla 3 senedir eğitimine evde devam ettiğini söyleyen anne Ak, “Allah razı olsun, bize 2 öğretmen verdiler. 3 senedir benim çocuğum takdir alıyor. Varsın okumasın, benim yavrumu bana bağışlasınlar. Benim elim ayağım yok, kanser hastasıyım, bronşitim, bel fıtığım var. Benim yavruma bir el uzatsınlar. Ben yiyecek, içecek, mal, mülk, ev kirası bir şey istemiyorum. Yaşar Alimi bana bağışlasınlar. Yaşar Alime doktor bulsunlar, derman bulsunlar, beni ağlatmasınlar. O ölürse ben çaresiz kalırım” diye konuştu.

ANNESİNİN BAKIMIYLA DA İLGİLENİYOR

Ramazan Ayı içinde Konya’da 4-5 tane hastane gezdiklerini dile getiren anne Ak, “Ankara’da özel bir hastane oğlumun derdine derman olacakmış. O da özel olunca, maddi durumumuz olmadığından ben çocuğuma ameliyat yaptıramıyorum. O hastane 15-16 bin lira para istiyormuş. Ben bunun derdine mi yanayım, kendi derdime mi yanayım. Allah kimseyi bizim gibi etmesin. Ben milletimden devletimden, hayırsever vatandaşlardan benim çocuğumu iyi etmelerini istiyorum. Ben kendim öleyim ama yavrumun acısını göstermesin Allah bana. Allah şu yavrumu vermiş bana, gül damlası gibi. Ben yavrumu kaybetmek istemem. Yardım ellerini uzatsınlar ki, benim çocuğum da iyi olsun" şeklinde konuştu.
Oğlunun hastalığıyla boğuşurken kendi ihtiyaçlarını da karşıladığını anlatan Fatma Ak, "Evde kimse yok, bir o bir ben. Yattığım, oturduğum zaman kalkamıyorum. Yaşar Ali beni tut kaldır derim, tutar kaldırır. Sabah gider iyi kötü bir sofra kurar, yemeğimi yedirir. Yaşar Ali benim her şeyim. Ben bu dertteyken o benim yanımdan gitmez. Ben eşimden görmedim, çocuğumdan gördüğüm hürmeti. Benim çocuğum her şeyim. Ne olur benim çocuğuma çare bulsunlar” dedi.

GEN TEKNOLOJİSİ OKUMAK İSTİYOR

Kalp hastası olan Yaşar Ali de, sağlığına kavuşup koşup oynamak istediğini söyledi. Yaşar Ali , "Annem de engelli, ona ben bakıyorum. Annemin yeme içmesine ben yardım ediyorum. Aşağı indiğim zaman çok daralıyorum. Parmaklarım morarıyor, nefes nefese kalıyorum. Ameliyat olup bu dertten kurtulmam lazım. Ameliyat olduktan sonra okula gitmek, arkadaşlarımla futbol oynamak, koşu
p oynamak ve en kısa zamanda sağlığıma kavuşmak istiyorum. Gen teknolojisinde okuyup Amerika’ya gitmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler