Fatma Toru ile Muhtar Arasında Kavga İddiaları

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun, Küçük Kovanağzı Mahallesi Muhtarı Kadir Noyan'ı korumaları aracılığıyla odasından attırdığı iddia edildi.
Fatma Toru ile Muhtar Arasında Kavga İddiaları
Kayıt Tarihi: 01.12.2018 15:50 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:54
YAZI
A
 Merhaba Gazetesi internet sitesindeki iddiaya göre, Küçük Kovanağzı Mahallesi Muhtarı Kadir Noyan'ı imar düzenlemesi konusuyla ilgili olarak Başkan Fatma Toru'nun korumaları tartışmanın ardından dışarıya attı.

Haberde konuya Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'nın da müdahele ettiği, Muhtar Noyan'ın bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da şikayet dilekçesi yazdığı belirtildi.


İşte O Haber ve İçeriği:

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 4 mahalleyi kapsayan imar düzenlemesine vatandaşları itiraz ettirdiğini ve ayaklandırdığını öne sürerek Küçük Kovanağzı Mahallesi Muhtarı Kadir Noyan’ı korumaları ile makamından dışarı attırdı. Toru, korumalara, “Muhtarı içeri almayın” dedi. Olay üzerine Muhtar Noyan, Başkan Fatma Toru’yu yazdığı dilekçe ile Cumhurbaşkanı’na şikayet etti.

Olay hakkında bilgi veren Küçük Kovanağzı Mahallesi Muhtarı Kadir Noyan, “Hacı İsa Efendi, Büyük – Küçük Kovanağzı ve Arif Bilgi Mahallelerini kapsayan bir imar düzenlemesi askıya çıktı. Bu imar düzenlemesi ile alakalı 4 mahalleden 7 bine yakın itiraz dilekçesi verildi. Emsal 1 vermişler 250-300 metrelik arsalarımız var. 2 katlı evlerimiz bulunuyor bu arsalarda. Bu evleri yıkıp vatandaşa 35-40 metre daire verecekler. Ortada bir mağduriyet var. Bu sebeple vatandaşlar dilekçe ile askıdaki plana itiraz etti” dedi.

muhtar.jpg

Fatma Toru’nun sekreterinin kendisini aradığını söyleyen Muhtar Noyan Şöyle konuştu: “Sekreter, ‘Muhtarım sen randevu istedin mi?’ dedi. İmar konularından dolayı gidip geliyordum, ‘İstemedim ama geleyim’ dedim. Verilen saatte belediyeye yanımda 2-3 kişi ile gittim. Başkan da o sırada belediye içinde bir sergiyi geziyormuş. Beni görünce ‘Ne yaptın sen. 2 bin – 3 bin dilekçe gelmiş. Halkı ayaklandırmışsın’ dedi. Vatandaş dilekçe doldurmuş, fotokopi çekmiş. Sayın başkanım, ‘Vatandaş bilgi istedi ben de verdim’ dedim. Başkanın hareketleri milletin içinde hiç yakışmadı. Vatandaş kimden bilgi isteyecek. Tabii ki hakkını arayacak. Makamında görüşmeye çalışırken, ‘Muhtarı içeri almayın’ dedi, yanımdaki diğer kişileri çağırdı. Korumalar badigart gibi kollarımdan tuttu dışarı çıkardı. Tüm müdürler de oradaydı. Makamın dışında o sırada AK Parti İl Başkanı Hasan Angı denk geldi. Ona da, ‘Bunu başımıza bela ettiniz. Bizimle bile muhatap olmuyor, halkla nasıl muhatap olacak’ dedim. Sonra Hasan Angı çağırdı içeri aldırdı. Orada yine mağduriyetimizi anlattım. Aha sonra 300 kişinin imzası ile Cumhurbaşkanımıza dilekçe yazdım.”

Bölgede uygulanması düşünülen projeye pek çok vatandaş da “Yeşil Meram’ı öldürmeyin, huzurumuzu bozmayın” diyerek itiraz etmiş ve sosyal medyada kampanyalar düzenlemişti.

47199955_2126042487462526_801671455573016576_n.jpg

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Kaynak: MERHABA



ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler