Meram TIP'ta 14 Mart TIP Bayramı Kutlandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen bir programla kutlandı.
Meram TIP'ta 14 Mart TIP Bayramı Kutlandı
Kayıt Tarihi: 16.03.2015 16:14 - Son Güncelleme: 01.05.2024 17:37
YAZI
A
 Programa NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, NEÜ Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Meram Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rahmi Örs ve Prof. Dr. Ayşe Saide Şahin, Meram Tıp Fakültesi Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Tekin ve Hastane Başmüdürü Mustafa Karakışla, Öğretim Üyeleri ve misafirler katıldı.

Programda açılış konuşmasını Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı yaptı. Özkağnıcı konuşmasında, “Fedakarca hizmet eden, gecesini gündüzüne katan, hayatından ödün veren tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutluyorum. İnşallah geleceği dönük bir takım iyileştirmeler olacağını hissediyorum. Yine her dönemde olduğu gibi bu dönemde de geleneksel hale gelmiş olan fakültemizde bilimsel anlamda her türlü faaliyeti yapmış olan yayınından, kitap editörlüğüne, bölüm yazarlığına kadar bazı hocalarımız komisyonda değerlendirilerek kendilerine ödül taktim edilecek. Şahsım ve fakültem adına kendilerine teşekkür ediyorum. Yine doçentlik sınavını başarıyla geçip profesörlüğe yükseltilen arkadaşlarımız var onlara da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasında, bu seneki Tıp Bayramını alınan bir kararla, özel bir anlam yüklendiğini ve 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günüyle 14 Mart Tıp Bayramını birleştirdiğini söyledi. Genç sıhhiyelerinin okullarını bırakarak vatan müdafaasına, Çanakkale’ye koşmalarını öne çıkaran Rektör Şeker, 14 Mart Tıp Bayramının ülke gençliği için önemine vurgu yaptı. Şeker, “Sağlık hizmeti kolay bir süreç değil, özveriyle, fedakarlıkla yürütülen bir süreçtir. Eğitim sürecinden başlayan bu fedakarlık ömür boyu da devam eder. Hepimiz bu fedakarlık gerekliliğini bilerek tercihlerde bulunduk mesleğimizin zorluklarını biliyoruz ama hiç olmazsa bir teşekkür bir güler yüzü de hak ediyoruz. Şiddetle karşılaşmak istemiyoruz. Zaman zaman bizlerinde hatası oluyor ama bunların şifa dağıtan elleri öldürmeye varmaması gerektiğini düşünüyorum. 14 Mart Tıp Bayramlarını artık daha bayram havasında geçirmesini diliyorum” diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesinin araştırma faaliyetlerinin daha üst seviyelere yükseltilmesi ve başarılı öğretim üyelerinin onore edilmesi için 2014 yılında uluslararası yayınlarda en iyi durumlarda olan öğretim üyelerine sertifika verildi. 2014 yılında Profesör ve doçent unvanı almış öğretim üyeleri için akademik giysi giyme töreni yapıldı.

Program 2014 yılında açılan simülasyon merkezinin tanıtım slayt gösterisinin ardından ile son buldu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler