Dev Konut Projesinde Kuralar Çekildi

Karatay Belediyesi öncülüğünde başlatılan konut projelerinin 44’üncü hamlesi Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi’nde kuralar çekildi. Kura sonucunda Sedir Park’tan ev sahibi olmaya hak kazanan asil ve yedek üyeler belirlendi.
Dev Konut Projesinde Kuralar Çekildi
Kayıt Tarihi: 20.12.2023 04:02 - Son Güncelleme: 29.04.2024 01:04
YAZI
A

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan ve geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtılan “Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi”nde kura heyecanı yaşandı. Belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak da yayınlanan kura çekimi, Konya 9. Noter Başkatibi Kemal Durmaz nezaretinde Karatay Belediyesi’nde yapıldı.

Noter huzurundaki kura sonucunda 249 asil, 249 da yedek olmak üzere 138 metrekarelik 3+1 daireler ile 115 asil 115 de yedek olmak üzere 112 metrekarelik 2+1 tip 1 daire ile 28 asil, 28 de yedek olmak üzere 93 metrekarelik tip 2 dairenin üyeleri belirlendi. Böylece 600 dairelik projenin 392 konut için 392 asil, 392 de yedek yeni üyenin belirlenmesi gerçekleştirilmiş oldu. Öte yandan Sedir Park Toplu Konut Yapı Kooperatifi için çekilen kuraların sonuçları; https://karataysedirpark.com/ adresinden öğrenebilecek.

Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi; Hacıhasan ve Hacısadık Mahallesi Göreme Sokak, Laleli Sokak, Zaman Sokak, Şemsettin Sami Sokak ve Hıyaban Sokak arasında kalan alanda projelendirildi.

Ali Ulvi Kurucu Caddesi, Sedirler Caddesi, Fetih Caddesi ve Keçeciler Caddesi arasında bölgenin en önemli merkezlerinden birinde yer alan proje, toplamda 40 bin 959 metrekarelik alanıyla bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük bir ivme ve hız kazandıracak önemli toplu konut hamlelerinden birisi olacak. 25 bloktan oluşan 1 tip 3+1 konseptinde, 2 tip i­se 2+1 konseptinde dairenin yer aldığı Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi, 3 ayrı ada üzerinde toplam 600 daireden oluşacak. Üyelerinin belirlenmesinin ardından kısa bir süre içerisinde konutların temelinin atılması hedefleniyor.


Başkan Kılca: İlçemizin Gelişimine Ve Dönüşümüne Katkı Sunuyoruz

Projenin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden ve 5 bin 371 kişinin ön başvuruda bulunduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Karatay Belediyemiz öncülüğünde 44’üncü toplu konut hamlemizi de hayata geçirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi’nin herkes için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu kurayla 392 asil, 392 de yedek üye belirlenmiş oldu. Diğer daireler ise arsa sahipleri için ayrıldı. Karatay Belediyesi olarak sadece kentsel dönüşüm çalışmalarında değil; her alanda, imkanlar el verdikçe Karatay’ımıza yeni konut hamleleri kazandırmaya devam ediyoruz. Söz konusu projelerimizle bugüne kadar 21 bin 884 konut üretmiştik. Son projemizle 600 konut daha üreteceğiz ve böylece 22 bin 484 konuta ulaşmış olacağız. İlçemizin gelişimine ve dönüşümüne katkı sunacak projelerimizle hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Bu vesileyle bir kez daha Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi’mizin ilçemize, şehrimize, yeni üyelere ve tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler