Köpek Sayısı Baş Edilemeyecek Seviyeye Geldi!

Başıboş köpekler sorununu bilimsel açıdan değerlendiren uzman akademisyenler, salgın hastalıkların arttığını kaydederek başıboş köpek nüfusunun kısırlaştırmayla baş edilecek seviyenin üzerine çıktığına dikkat çekti.
Köpek Sayısı Baş Edilemeyecek Seviyeye Geldi!
Kayıt Tarihi: 07.01.2024 23:47 - Son Güncelleme: 28.04.2024 01:46
YAZI
A

Ülke genelinde ölüm ve yaralanmalara neden olan başıboş köpekler sorunu gündemden düşmüyor.

Konuyu ele alan Atatürk Üniversitesi, söz konusu sorun hakkında toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir panel düzenledi.

10 Milyon Köpek

Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Besim Yıldırım, ülke sokaklarında 10 milyon civarında başıboş köpek bulunduğunu belirterek, "Bu sayı bile başlı başına bunun çok önemli bir sorun olduğunu ifade ediyor. Başıboş köpek sorunu sadece insanlar için değil, diğer canlılar için de tehlikeli hale gelmiştir" dedi.

Toplumsal Bir Felaket

Türkiye genelinde her yıl yüz binlerce insanın başıboş köpek saldırılarına maruz kaldığını söyleyen Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu Çoban ise, "Bu sadece ısırık izleriyle sınırlı kalmıyor, kuduz tehlikesini de beraberinde getiriyor." dedi. "Her yıl sadece kuduz nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği ülkemizde, başıboş köpek sorunu sadece bir hayvan sorunu olmanın çok ötesinde, toplumsal bir felaketi işaret ediyor" diyen Prof. Dr. Çoban, günde 830 kişinin mağdur olmasının hayvan severlikle çözülemeyecek kadar ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Hayvan Severler Medya ve Toplumu Baskılıyor

Medyanın hayvan severler tarafından susturulduğunu belirten Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu Çoban, hayvan sever derneklerin baskıları yüzünden köpeklerin oluşturduğu tehdidin yeterince dillendirilemediğini ifade etti.

En Önemli Değer İnsandır

Konuya hukuki ve etik açıdan yaklaşan Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök ise, "Eğer bir insanın ölümüne veya yaralanmasına neden oluyorsa hayvanın hakkından bahsedemezsiniz. Çünkü değerler içerisinde en önemli değer insandır. Devlet, hayvanlarla ilgili kanun çıkarırken paydaşlarla görüşmeli, sokağın sesini duymalıdır" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

S****n

10.03.2024 04:21

Devlet tarafından kanunla desteklenen bir terör örgütümüz var. Asker polis belediyeler valilikler bakanlıklar hepsi bu terörün yardakçısı. Hedefte ise çocuklarımız var. 5199 sayılı kanun düzenlenmedikçe bu işin sonu gelmez. Fareleri öldürebiliyorsak, köpekleri de itlaf edebilmemiz lazım. Köpekler kutsal değildir. İnsana da doğaya da zarar veriyorlar. Sadece saldırı değil, hastalık da saçıyorlar. Yeter artık bu utançtan kurtarın bizi.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler