100 gram kebap 85 lira olur mu?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:34
YAZI
A
 Lafa geldiği zaman Hazreti Mevlana’yı Anma Haftası münasebeti ile kendimizi daha huzurlu hissetmeye çalışacağımızı, hoşgörüyü lafla değil icraatla benimseyeceğimizi filan söylemeye çalışsak da olmuyor, olmuyor, olmuyor.

Bir yerde icraatını yapamasak da konuşmak bile iyidir diye de kendimizi avutuyoruz.

Okurumuz Rıfkı Bey, Hoşgörünün diyarı Konya’mızda Hoşgörü haftasına girerken bazı esnafın hoşgörüsü ile ilgili olarak bakın ne diyor “Uğur Bey demedi deme, ‘ne zaman adam oluruz?’ sualinize bir cevapta benden. Ne zaman adam oluruz? “Mevlana türbesi karsısındaki önleri yıkılan … restoranda tek porsiyon kebaba 100 gramına 85 TL hesap ödemediğimiz zaman”…

Not: Allah’ım türbe civarındaki tüm esnafa biraz vicdan nasip eylesin”

……………

Bu tür şikayetler her sene tekrarlanır. Türbe çevresinde pek çok tanıdık eş dost esnaf dostumuzda vardır. Bu durumu zaman zaman onlara da aktardık. Bazıları boyunlarını büktü iddiaları doğruladı. Bazıları kabul etmedi. Ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz değil mi?

Çünkü belki de bu rakam 85 değil de belki 8.5 lira olacaktı.

Belki de yanlış yazıldı.

Aman lütfen biraz dikkat.

HAVALİMANINDA İKİNCİ

X-RAY CİHAZI İÇİN TEŞEKKKÜR

Bu konuda uzun zamandır edeceğimiz teşekkür için çok geç kaldık. Olsun geç olsun ama güç olmasın.Konya havalimanında yıllardır göstermelik olarak duran ve ikincisi bir türlü çalıştırılmayan x-ray cihazının çalışabilmesi için vekillerin dahi devreye girdiğine şahittim. Ama bir türlü olmuyordu. Neyse en sonunda çile bitmiş ve Konyalı göstermelik olarak duran x-ray cihazının da çalıştırılması ile uzun kuyrukta beklemekten kurtulmuş.

VEYSEL GARANİ CADDESİ

3 AYDA 7 DEFA KAPANMIŞ

Hafta başında bir abimiz aradı. Veysel Garani Caddesini kullanıyormuş. Ve pazartesi günü yine her zamanki gibi girdiği bu caddeden çıkacağı yolu bulamamış. Yolda çalışma yapan ekiplere sorarak yolunu bulabilmiş. Çünkü yine yolda çalışma varmış Abimizin ifadesine göre de bu cadde son 3 ayda 7. defa bakımda imiş. Abimiz öfkeli idi ama ben şaşırmadım. Dünya şehri Konya’mızda kaldırım taşlarının her sene bir, iki defa yenilenmesine artık alıştık değil mi? Bakın hiç rahatsız olanınız var mı?

Ha ne olacak ki şimdi de yollar da her ay yenilensin. Yanlış mı düşünüyorum? Ne dersiniz?

PAZARCILAR ODASININ YÖNETİMİNİ

ELEŞTİREN OKURLARIMIZA

BİR KERE DAHA SESLENİYORUM

İnternet sitemizin editörleri sürekli olarak hatta haftada en az bir iki kere bana hatırlatırlar “Abi şu pazarcılar odası ile ilgili yazıyı Allah aşkına bir yaz” derler. Çünkü bir ya da bir kaç okurumuz Allah kendilerinden razı olsun nerede ise her gün, Pazarcılar Odası ile ilgili yazı yazmamızı isterler. Bizim editörler aracılığı ile kendilerine iki üç defa mesaj gönderdim. “Bana genel değil. Yönetimin yaptığı yanlışı ya da şikayetçi olduğunuz noktayı söyleyin. Araştıralım. Elinizde belge varsa gönderin. Okuyalım. Ve de yazalım” dedim. Ama inanın bu durumu şikayet eden arkadaşlardan bize bugüne kadar ne elle tutulur gözle görülür tek bir satır ya da tek bir kare fotoğraf gelmedi.

Bizim editörler dün yine bizi çıkıştılar. Bizde mecbur kaldık bir kerede hiç olmazsa buradan yazalım ve durumu kamuoyu ile paylaşalım. İstedik.     

SELÇUK TIP’IN TUVALETLERİ

Dün sabah Akşehir’de ki gazetecilik yapan bir meslektaşımız şöyle diyordu;

“Uğur abi merhaba ben Akşehir ……Gazetesinden ……. geçtiğimiz gün Selçuklu Tıp hastanesinde idim. Daha önce de bir kaç gün orada kalmam icap etti. Hastanedeki tuvaletler

rezalet. Aynı durum Meram Tıp’ta da var. Babamı Meram Tıp’ta by bass yaptıracağım. 2 ay önce anneannemi ameliyat ettirmiştim tuvaletler hep aynı ilginiz için teşekkür ederim.

Üstadım bunları da köşeniz de yazarsanız çok seviniriz.

BİR METİN ABİMİZ VARDI

Dün sabah yine üzücü bir haber daha aldım. Anadolu Ajansından emekli, ajansın emektarı çilekeş ismiMetin Bilgili abimiz vefat etmişti. Mekanı Cennet olsun diyor ve geride kalan ailesine sabır diliyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Tam önüne bakan başını vurur, tam havaya bakan ayağını.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hatıp yolundaki çalışmaları artık tamamlayıp, son noktayı koyduğumuz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları