Serdar Başkan turnayı..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:19
YAZI
A
 Serdar Başkan turnayı gözünden vurmuş

Bugün Meram’ı yazacağız. Biliyorum bugün Konya basını Meram’ı yazacakSerdar Başkan’ı uçuracak. Ama siz değerli okurlarımıza küçük bir tüyo vereyim mi? Biz başkanı uçuramadan başkan dün bizi uçuruverdi!!!

Çünkü Başkan, öyle bir program hazırlamış ki. Sabah 10’da başlayan program 15’te bitecek deyince daha yolun başında moralimiz sıfır oluvermişti. Tamam yani genelde “gazeteciler” diyerek bize dudak büküyorsunuz ammaa. Kusurda bakmayın da sonuçta bizim de işimiz belli ve kimle olursa olsun bir günün hem de en çok çalışılacak olan 5 saatini böyle gezmeye tozmaya ayıracak vaktimiz yok.Nitekim de öyle oldu. Saat 12.30 sularında Başkan ve bizim gazeteciler Meram Tıp Fakültesi’nin oralarda iken ÜN-TV’den Selman Selim Akyüz ve bizim gazetenin Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Altay ile birlikte kimseye Allahaısmarladık bile demeden kaçıverdik. Bu sessiz kaçışımız ile ilgili olarak da başta Sayın Başkan ve ekibi olmak üzere herkesten özür dileriz.

Meram ve Serdar Başkan’a gelince.

Serdar Başkan artık o ilk yılki dönemlerinden çok farklı. O sessiz, mütevazı, uysal Serdar Kalaycı gitti. Başkan artık yumruğunu vuran, kelle koparan, kendine güvenen, dahası öz güvenini yeniden kazanmış bir konumda. Tabii bir iki prangadan da kurtulmuş durumda.

Kilo veriyor, giyimine kuşamına dikkat ediyor twitter da nerede ise rakipsiz. Bunlar bizim görüşümüzdü. Ama Başkan da yola çıkarken bir yerde bunun değerlendirmesini yaptı. Koltuğa oturduktan sonra, önce gelir gideri kontrol altına almaya çalıştığını, personelde iyileştirmeye gittiğini, paranın çömleğini nasıl bulduğunu uzun uzadıya anlattı, anlattı.

Ardından eğitimden, spora, park bahçe işinden asfalta, sanattan kentsel dönüşüme pek çok şey…

Bir ara saydım. Başkan elinde mikrofon 40 gazeteciye konuşurken tam 11 defa ‘off the record’ dedi.Bu otobüs dolusu gazeteciye yüksek sesse bir sürü tüyo vereceksiniz, sonra da ‘off the record’diyeceksiniz. Bence Serdar Başkan bu tüyoların yazılmasını ve de konuşulmasını istiyordu. MeselaMeram Belediyesi kentsel dönüşümün patırtısız gürültüsüz yürümesi için kimseyi mağdur etmemeye çalışıyormuş. Bunun içinde ayda tam 150 milyar lira kira parası ödüyormuş.

B. Aymanas’da iken başkan buraya doğalgazın getirilemediğini bunun da bizim kontrolümüz altında olup sürekli gündeme getirdiğimize vurgu yaptı.

Furkan Dede Caddesi’nin perişan durumda olduğunu cesurca ifade eden Serdar Başkan bölgedeki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını hatırlatırken, Konya’da Kurumlar arası uyumsuzluğu çok açık şekilde bağıra bağıra ilan etti. Hatta bir de şöyle bir örnek verdi. “Meram’ın göbeğinde Armağan, Kürden, Durunday mahalleleri bordür parke taşla daha 6 ay önce tanışabildi. Ama biz bunu yaparken iki günlük asfaltı kesmek zorunda kaldık. Çünkü GAZNET’e buradan hat geçirip geçirmeyeceğini sorduk. Yok geçmeyecek dediler. Biz asfaltı döktük 2 gün sonra gaz çalışması için yol bozuldu”… 

Yaaaa işte bunu biz yazdığımız zaman kötü oluyorduk. Partililer, yöneticiler bize hemen tuuu kaaa deyiveriyorlar, dahası muhalefet yapmakla suçlayarak günahımıza giriyorlardı.

Serdar Başkan, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde AYKOME Alt Yapı Koordinasyon Merkezi Projesi olmasına rağmen sağlıklı çalışmadığını söylerken ne yalan söyleyeyim bizim de yağlarımız eriyor ve haklı olduğumuzu kulaklarımızla duyuyorduk. 

Serdar Başkan belediyelerin inşaat yapmasına da karşı olduğunu yüksek sesle bağırıyor ve“Belediyeler inşaat yapmaz. Biz müteahhit değiliz. Meram Belediyesi, Meram’da TOKİ hariç girdiği tüm inşaat işlerinde sadece o bölgenin değer kazanması için ateş atıyor” deyiveriyordu.

Hani biz Meram’ın sadece Meram Yeni Yol’dan, Meram son duraktan ibaret olmadığını Meram’ın sapır sapır döküldüğünü söylerdik yaa. Bakın meğer neler olmuş. Bunu da Sayın Kalaycı ‘off the record’anlattı. İki yıl önce Sayın Vali Kovanağzı’nda bir açılışa geliyormuş. 10-15 dakika gecikmiş. Sonra tören alanına gelen Vali Bey kötü ve kapalı yollar yüzünden kaybolduğunu(!) söylemiş.

Biz de otobüsle Loras Mahallesi, Küçük Kovanağzı, Küçük Aymanas sokaklarında gezmeye çalışırken otobüs bazen duruyor geri geri gitmek zorunda kalıyordu. Ya da ilerleyebilmek için iki üç manevra yapıyordu. (Mesela K. Kovanağzı mahallesi Tekingöz sokakta olduğu gibi) Niye? Çünkü Başkan o anda elinde mikrofon “Yakın zamana kadar buralar yaşanılacak durumda bile değildi” diyordu…

Yaaaa şimdi bizi anlıyorsunuz değil mi?

Durun durun daha bitmedi.  

Serdar Başkan, Antalya çevre yolunun tarım arazisi olan kısmını imara açtı. Bu dönemde çok sıkıntılar yaşadı. En yakın dostları, el verdiği büyükleri bile nerede ise kendine düşman oldu. Ama yılmadı buraları imara açtı.

Ne var ki Başkan çok dolu idi. Nitekim burada yine bir şeyi ağzından kaçırıverdi: “Burayı imara açtığımız zaman buralarda kayıt dışı 10 bin konut vardı”…

Halil Ürün Beyin kulakları çınlasın. Onun zamanında biz gazeteciler Halil Bey’in yalanını Türkiye’ye duyurduk. Ondan sonra da kendimiz inandık “Gecekondusuz il Konya”. Gerçi o yalan hala geçerli ya.

Yesinler bizim gibi gecekondusuz ili.

İşte Başkan açıkladı. İmara açık olmayan bölgede 10 bin konut.

Neyse şimdi Konya için bir başka güzel haber. Serdar Başkan, Dere için gemi almış. Hem de 35 metrelik. Yakında suyun içindeki Dere Gemi Cafe’de çay, çorba içebiliriz.

Ve bizim için de çok önemli ve dualı bir yatırım. Meram Tıp’ın alt kısmındaki Hasta Konuk Evi. Düşününden yapandan Cenab-ı Allah’ım bir kere değil bin kere razı olsun.

Pekiii buranın adı ne?

Buranın adı Tenzile Ana Hasta Konuk Evi.

Yani Başbakanımızın rahmetli annelerinin ismi, Başbakandan da izin alınmış.

Dedik ya. Serdar Başkan son dönemlerde kendine geldi. Çok titredi. Çok titrettiler. Ama Başkan kendine geldi. Bu isim ve konuk evi ile de zaten turnayı gözünden vurmuş bile.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her şeyin yenisi, dostun eskisi imiş.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çocuklu bayanlar otobüs duraklarını çocuklarına oyun bahçesi yapmadıkları zaman ADAM oluruz.     

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları