Üniversite sınavlarında yüzde 1’e...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 21:20
YAZI
A
 Üniversite sınavlarında yüzde 1’e Giren öğrenciler kendilerini niye göremiyor?


Şu güzel Pazar gününde şehrin sıkıntısından, siyasi dedikodulardan uzak, bir temiz feryadı sizlerle paylaşarak yazı konumuza girmek istiyorum.

Aslında aynı konuda ki sıkıntıyı ilk sonuçlar açıklandığı zamanda almıştım.

Ama o günlerde böyle bir sıkıntıyı söz konusu reklam şirketinin yöneticileri ile değil ama bir başka reklam şirketinde tanıdığım dostum ile konuşmuştum.

O dostumda bu eksikliğin reklam şirketi ile bir alakası olmadığını olsa olsa dershaneden kaynaklanan bir eksiklikten dolayı olabileceğini anlatmıştı.

Bende buna inandığım için konuyu es geçmiştim.

Şimdi bu hafta içerisinde yine aynı konu ile ilgili bir başka şikayet daha geldi. Ve bu veli diyordu ki “Uğur Bey ikinci aşama sonuçları açıklandığı zamanda aynı hata olursa bizim çocuklarımıza günah değil mi?. Kaç gencin böyle bir onuru yaşarken görme şansı olabilir. Ne olur bu konuyu bir dile getirseniz.”

…………….

Bizde bu kez biraz daha açık olarak mevzuyu gündeme getireceğiz.

Bunda da tek bir amacımız var.

Sıkıntı kimden nasıl kaynaklanıyorsa giderilmeli. Giderilmeli ki başarılı gençler birde kendilerini bilbordlarda görerek bu gururu haklı olarak yaşasınlar.

Konu şöyle.

İsterseniz bize ulaşan mail ile söz konusu iddiayı şöyle açalım;     

“Uğur abicim;

Konya’mızın tüm reklamlarını alan reklam şirketi üniversite 1. aşama sınavında başarı gösteren öğrencilere kabir azabı yaşatmıştır.

Benim yeğenim % 1 e girdi.

Kampüs dershanesi başarılı tüm öğrencilerin içinde benim yeğenimin de resmini ve başarısını paylaşmak amacıyla tüm dershanelerin yaptığı gibi reklam şirketine bu çocuğun resmini ve başarısı göndermiş.

Ama hem yeğenim hem de diğer başarılı arkadaşları reklam panolarında kendilerini maalesef bulamamışlar. Çünkü reklam şirketi hangi reklamı hangi kişiyi nereye astığını bilmemekte ve bu talepte bulananlara yardımcı olmamaktadır.

Dershane müdürüyle konuşmam neticesinde “biz bilgileri ve resimleri verdik ama ….. bu nedenle biz de bilemiyoruz. Ben neredeyim diyen öğrenci ve velilerine de üzülerek aynı yanıtı veriyoruz” demektedirler.

Şimdi abim, benim yeğenim hayatı boyunca çalışmış ve % 1 e girerek ilk 16 bin içinde yer almış.

Kendisinin başarısı anısı olan reklam bilgilendirme tabelasını ne acıdır ki görememektedir.

Şirket yöneticileri kimi hangi panoya astığını numaralama yaparak ve bu numaralamalarını reklamı veren dershaneyle paylaşarak yardımcı olabilirdi. Ama dediğim gibi böyle bir durum olmayınca bizleri ve bizim durumumuzda olanları üzmüşlerdir” …

……………….

Naçizane ikinci sınav sonuçları açıklanmadan aynı üzücü ve duygusal durumların yaşanmaması için dershanelerin yöneticileri ile reklam şirketinin yöneticilerinin daha koordineli çalışarak başarılı öğrencilerimiz ile velilerini üzmemelerini rica ediyoruz.

TRAMVAYLARA YENİ MİNDERLER İÇİN TEŞEKKÜR

Hep eleştirdiğimiz tramvaylarımızda bir haftadır on gündür güzel bir gelişme var. Hani eskiden tramvaylarda sert zemine oturuyorduk yaa. Artık burada otobüslerde olduğu gibi incede olsa yumuşak minderlerimiz var. Artık popolar acımayacak.

Bunu yapan düşünen yöneticilerimize teşekkür ediyorduk. Gerçi bu kış aylarında olsa idi daha da iyi olurdu ama geç de olsa güzel bir gelişme oldu.

Tüm okurlarımıza iyi tatiller, iyi pazarlar.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Soru da bilgiden doğar, cevap da.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Açık havada da olsa nargile dumanı ile çevremizdekileri rahatsız etmediğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları