Numune Hastanesi’nden...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 11:18
YAZI
A
 Numune Hastanesi’nden

İstanbul Caddesine,

M.Araştırma’dan Türbe Önüne…

Biliyorum, biliyorum siz değerli ve duyarlı okurlarımızdan gelen pek çok konu bizim önümüzde duruyor. Duruyor ama biz bunları günlük olarak kamuoyu ile paylaşmak yerine memleketi kurtarma adınadonkişotluk yapıyoruz.

Bizim yaptığımız okurumuz adına saygısızlık.

Şehrimiz adına dertlerini bizlerle paylaşan duyarlı insanlarımızdan özür dileyerek sizlerden gelenleri kamuoyu ile paylaşıyoruz.

SELÇUKLU PİRİ REİS

PARKINDA 11. KAZI BAŞLAMIŞ

Servet Bey ile bu konuyu yazışa yazışa nerede ise hısım olduk dersem yanlış olmayacak. Servet abimizin konusu yine Piri Reis Parkı.

İşte dün Servet Bey’den gelen not aynen şöyleydi;

“Sayın Uğur Özteke Bey;

Size daha öncede yazmıştım, Selçuklu Piri Reis parkının içinde bir su arızası için aynı yer 10 defa kazıldı diye size daha önce bildirmiştim. Çok şükür bugün aynı yerde 11’inci kazıya başladılar. Büyük bir ihtimalle burada altın madeni var, emniyetin burada kazı yapan personeli araştırması lazım, değilse 1 metrelik bir yerdeki park içi su arızası 11 defa kazılır mı? Dünya kenti Konya’ya yakışmıyor”

***

AH NUMUNE AH GÖZÜNÜ SEVEYİM…

Bir okurumuz Yaşar …. Bey’in gecikmiş notlarını bugün sizlere sunuyorum. Bunu yayınlamakta geç kaldığım için de huzurlarınızda Yaşar Bey’den özür diliyorum.

“Sayın Uğur Bey;

Ne zamandır beklemekteyim şu hastane için ne yazacaksınız diye. Ama eş dost hatırından bahsetmekten ve diğer kahvaltı muhabbetlerinden haberdar oluyoruz. Numune yıkıldığından beri Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yükü malum peki bu yoğunluk arasında yapılan inşaat ve fantezi müteahhitlik projelerinden, hastaların yakındığı durumlardan. Hemen bir kaç örnek vereyim acil ve acil yoğun bakım içinde iş makineleri ile yapılan çok ciddi tadilat işleri, cihazlara bağlanmış hastaların hemen yanındaki moloz yığınları harç çimento kompresör gürültüleri v.s. WC’lerde olmayan sabun, kağıt, peçete, su ve kapı kolu yok…

Yani temizlik efendim temizlik, saltanatını ilan etmiş. Uğur Bey, en son ne zaman gittiniz bilmiyorum. Ama bu hastanenin acil önü, yanı, arkası, sağı, solu, yukarısı, aşağısı tam bir rezillik, ızdırap veren şekilde hem hastalar hem de çalışanlar için…

Sizden ricam bir günde 1800-2500 hastaya hizmet vermeye çalışılan acilin (acilen) durumu hakkında bir bilgilendirmedir..

Yazıklar olsun bu şehrin bürokratına da siyasetçisine de, yöneticilerine de. Kale gibi bir şehir olacaksın sonra da bu rezilliği görmezden geleceksin.

Ah Numune ah gözünü seveyim…

***

Yaşar Bey’in daha önceden gerektiği zaman Numune Hastanesi’ne gittiğini daha sonra da mecburiyetten Eğitim Araştırma’ya gitmek zorunda kaldığını anlıyoruz.

Evet Numune’nin kıymeti şu anda çok daha iyi biliniyor. Öyle ki cumartesi günü bir grup dost ile öğle saatlerde muhabbet ediyorduk. Bu arada öğrendim ki Numune’nin oradaki bazı eczacı dostlar bile işlerin durma noktasına gelmesinden adres değişikliğine gitmek durumunda kalmışlar.

Eğitim Araştırma’nın durumu bugüne sığmadı. Çünkü dün sabah saat 10.10 sularında yine duyarlı bir vatandaşımız bu hastanemizin çevresindeki park çirkinliğinden öyle rahatsız olmuş ki cep telefonu ile iki kare çekip bizimle paylaşmış.

İnşallah bunları ve yarım kalan konulara yarın devam ederiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Akıl padişahı kafesi kırdı mı, kuşların her biri bir yöne uçar

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Açık sözle olmayı becerebildiğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları