En büyük İslam dünyası..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 14:35
YAZI
A
 En büyük İslam dünyası buluşmasında Konya

Dünü İstanbul’da Sayın Başbakanımız Erdoğan’ın da katıldığı ve bizzat açılışını yaptığı 14. Uluslararası MÜSİAD Fuarı ve 16. Uluslar arası İş Kongresi’nde geçirdik. 86 ülkeden 5 bin işadamının katıldığı bu anlamlı organizasyonda ana tema insan ve ekonomide ahlak idi.

Dün bizim için güzel ve son derece verimli başladı. Bir grup gazeteci ile işadamı ile İstanbul’a giderken bir yanımızda Recep Konuk ve Selçuk Öztürk, diğer yanımızda Uğur Kaleli ve Av. Memduh Oğuz vardı.  Bir saatlik uçuşta bu değerli insanlardan inanılmaz bilgiler elde ettik. Recep Başkan’ın yakın zamanda ABD’ye yaptığı ziyaretin ve görüşmelerin de ince detaylarını öğrendik. Bunları daha sonra sizlerle paylaşacağız. İstanbul’daki kongre merkezinde ise açılış töreninden stantlara kadar Konya’nın ilgi odağı oluşunu izledik. Konya Şeker, Kombassan, İttifak ve diğer değerli şirketlerimizin fuar katılımcıları tarafından yoğun ilgi gördüğüne, hatta konuk ülke başbakanların bizzat bu stantları gezip bilgi edindiklerine canlı şahit olduk. Bu fuarın da detaylarını ve farklı izlenimlerimizi inşallah gelecek hafta paylaşacağız.

AHMET SELİM LALELİ BEY İLE HELALLEŞTİK

Okurlarımız ya da kamuoyu Sayın Ahmet Selim Laleli Bey’i belki siyasetçi kimliği ile tanır. Ama biz kendisini yıllardır, düzgün, istikrarlı işi gücü bir yana, hep dümdüz yapısı, beyefendi kişiliği ile tanır biliriz.

Ahmet Selim Laleli Bey aradı. -O her zamanki kibar tavrı ile- Selam sabah faslından sonra Konvoya ve kornoya hayır kampanyası ile ilgili gelişmeleri, en sonunda da bizim yazdığımız yazıya dikkat çekti.

Sayın Laleli, cümlelerini itinayla seçerek kullanıyordu. Ne de olsa daha düne kadar siyasi kimliklerinde“HAS PARTİ (Halkın Sesi Partisi) Selçuklu İlçe Başkanı” yazılı idi.

AK Parti-HAS Parti birleşmesi olmuştu. Ama bu konuda Ahmet Bey’in ilçe başkanlığını yaptığı siyasi partinin çalışması daha önceden imiş.

Yani 10 Temmuz 2012 günü Ahmet Bey basın açıklaması ile bu işin düğmesine basmış. Sadece bununla da kalmamışlar. Bu tarihten çok önce Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili, daha sonramüdürü ile görüşmüşler. Bu işin resmi alt yapısını oluşturmuşlar.

İl Müftülüğüne gitmişler. Bir Cuma sohbetinde bu işin ele alınması için teklifte bulunmuşlar.

Bununla da kalmamışlar. Çalışma Güvenliği konusunda çalışmalar yapmışlar.

Dahası o günlerde çocuğunun düğünü için hazırlanan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali AkmazBey, bu çalışmayı duyunca konvoy işini kaldırmış ve bu uygulamayı başlatan bilinen ilk isim olmuş.

Bunun üzerine Ahmet Selim Laleli Bey 12 Temmuz tarihinde KON-TV’de canlı yayına çıkmış ve Prof. Dr. Ali Akmaz Bey’e bizzat teşekkür etmiş.

Daha sonra parti teşkilatı olarak şehir merkezinde önemli kavşak ve caddelerde bu konuda vatandaşın bilinçlendirilmesi için el broşürleri ile çalışma yapılması için yazışmalara başlamışlar.

Bunun ardından Konya esnafına, tanınmış iş adamlarına ziyaretler yapılarak bu işin öneminin birebir anlatılması hedeflenmiş.

Sayın Laleli’yi dinlerken böyle bir olayı atladığım için mahcup oluyordum. Yiğidi öldürsek de hakkını vermeliydik.

Biraz geçte olsa Sayın Ahmet Selim Laleli ve arkadaşlarına böyle hayırlı bir çalışmaya vesile oldukları için teşekkür ederiz.    

Başta da Ahmet Bey olmak üzere arkadaşlarının da bizi o ince ruh halleri ile bizi affedeceklerine de inanıyoruz.  

DUMLUPINAR SEMT PAZARI

Salı günü uzun yıllar yurt dışında ki bir üniversitede hocalık yapan bir abimiz aradı. Hocamızın tek bir isteği vardı o da Dumlupınar Semt pazarındaki düzensizlik idi. Hocamız özetle “Şu Dumlupınar semt pazarına bir el atsan. Pazarcılar sergi yerlerinin dışına çıkarak, vatandaşın dolaşacağı yoları kapatarak vatandaşın pazarı gezmesini engelliyor. Dahası engellenmekteler. Halk ise özür dilerim ama adeta birbirine sürtünerek gezmekte. Yetkililer neden buna el atmıyorlar. İki haftadır bu pazara gidiyorum. Durumda olumlu bir gelişme adına hiç değişiklik yok” diyordu.

EVLİYA ÇELEBİ SAKİNLERİ

LAĞIM FARELERİNDEN ŞİKAYETÇİ

Hani geçtiğimiz hafta içerisinde Evliya Çelebi Mahallesi’nde iki ayı aşkın süredir devam eden belediye çalışmalarından söz etmiştik. Dün arayan bir mahalle sakini bayan mahallede 20 yıldır görülmeyen duyulmayan lağım farelerinin özellikle sitelerin apartmanların zeminlerini ve birinci katları başta olmak üzere dev farelerin evleri istila etmek üzere olduklarını anlatıyordu. Bu konuda belediyenin yapacağı bir şeyi olmadığını belirten Hanımefendi mahalle halkını bu konuda toplu halde bilinçli olmaya davet ediyordu.

Bizde duyarlı ve komşularını düşünen bu hanım efendiye huzurlarınızda teşekkür ederiz. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Düşene gülen acıyandan çok bulunur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bankamatik önlerinde kuyruklarda adam gibi durmayı becerebildiğimiz zaman ADAM oluruz

 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları