Selçuk’ta öğrenci konseyi...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:18
YAZI
A
 Selçuk’ta öğrenci konseyi seçimleri, Modern alışveriş merkezlerimiz ve…


Selçuk Üniversitesi’nde öğrenci konseyi seçimleri varmış. Hiç haberimiz olmadı. Bu da son derece normaldi. Çünkü öğrenci dostlarımızdan bu seçimlerle ilgili olarak iyi ya da kötü diye bir ses çıkmazsa bizim nereden haberimiz olabilirdi ki.

Ancak çarşamba gecesi saat 12’ye gelirken eve yorgun argın girmiş tam kendimi televizyonun karşısına atmıştım ki, bizi twitterdan takip eden bir öğrenci arkadaşımızın yardım talebi ile karşılaştım. Bu arkadaşımızla daha sonra yaptığımız yazışmalarda öğrencilerde seçimlerin hiç de demokratik olmadığı şeklinde bir kanaatin oluştuğunu öğrendik. Rektörlükten de konu ile ilgili olarak yapılan resmi açıklamayı dikkatlice okuyunca bu seçimlerden pis kokuların geldiğini, öğrencilerin de şikayetlerinde haklı olduğunu anladık. Bakın bir öğrenci kardeşimiz ne kadar net ifadelerde kullanarak sıkıntısı dile getiriyordu;   

“Bazı cemaatler seçimlere hile karıştırdı. Yurtlarda öğrenci evlerinde zorla oy kullandırarak istedikleri adayları seçtirmeye çalıştılar. Bazı arkadaşlarımıza şu an psikolojik baskılar yurttan atılma, burslarının kesilmesi ve evlerden atılma gibi tehditler var. Bunların restini geçtik bilgi işlem seçimlere müdahale ederek Selçuk Üniversitesi’nin ortak şifresini kullanarak oy kullanmayanların yerlerine oy kullandılar. Ve Selçuk Üniversitesi seçimleri iptal etti.  Yenileme kararı aldı ve yeniden internet üzerinden yapılacak seçimler Türkiye’de sadece 8 üniversitede internet üzerinden yapıldı. Seçimlerde bizler tedirginiz yeniden oyların çalınması ve arkadaşlarımızın baskı altında kalmasından dolayı. Ve bizler seçimlerin sandıkta yapılmasını istiyoruz ve Selçuk Üniversitesi’nin bir demokrasi şölenine çevrilmesini istiyoruz. Artık İsmet İnönü'nün açık oy gizli oy ilkesinden kurtulmamız lazım durum bundan ibaret”…

BU GÖRÜNTÜ ALIŞ VERİŞ MERKEZİMİZE

YAKIŞMIYOR AMA ACELEYE GELDİ DİYELİM

Biliyorsunuz ki Konya’mız çok güzel bir alışveriş merkezine kavuştu. Millet olarak bizim dikkatimizi güzellikler kadar çirkinliklerde çeker.

Mesela o açılış gününden itibaren otopark sorunu ile ilgili olarak şikayetler kesilmiyor. İnsanların otomobillerini çevre yolunun (!) üzerine park etmeleri, çimlere bırakıp gitmeleri bize hiç yakışmıyor. Biliyorum polislerimizde bu uygunsuz ve çirkin görüntüye neden olanlara ceza yazmaktan yorulmuş.

Ardından açılış sonrası ölümlü bir kaza meydana geldi. Yöneticilerin ifadesi alındı soruşturma başlatıldı.

Derken okurlarımızdan bize bu ilkel görüntülerin fotoğrafları geldi. Açılış töreninin sürekli ertelenmesi ile bir sıkıntı yaşandığı gerçek. Ama bizde bu modern alışveriş merkezimizin yöneticilerine yeniden bir kan akıtmalarını tavsiye ederiz. Başlangıç sıkıntılı oldu ama sonu iyi olur inşallah diyoruz. Ayrıca olumlu ya da olumsuz tüm tepkilere net yorum katamadık. Çünkü daha kendimiz gidip gözlerimizle gezemedik ki.

AVUKATLARIMIZDA KİMLİK

KARTLARINDAN DERTLİLERMİŞ

Hani geçen gün sürekli sarı basın kartımızın bir Türk Telekomünikasyon Abone Merkezinde kimlik yerine geçmeyişi il ilgili serzenişimize avukat büyüklerimizden dostumuz Tevfik Buğdaycı abi de kendilerinden bir örnek ile destek verdi. Avukatlarımız da kimlik kartlarının pek çok yerde geçerli sayılmaması üzerine baro olarak harekete geçmişler ve bunu yasaya koydurmuşlar. Biz bu güzel çalışmaya ancak şapka çıkartırız. Ama daha başka bir hamle yapamayız.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Vatan caddesinden İhsaniye Alt Geçidi’ne girerken en soldaki araç en sağa geçmediği zaman ADAM oluruz

 img-20121119-00233.jpg

img-20121119-00234.jpg

 

 

 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları