Şeker’e stratejik bakanlardan anlamlı destek

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 07:58
YAZI
A
 Recep Konuk başkanlığındaki Konya Şeker son yılların en büyük ve stratejik yatırımını mükemmel bir organizasyon ile hayata geçirdi. Konya Şeker’in Sivas Kangal Santralini alışının resmi törenine hükümetin üç önemli ve kilit bakanı; Bakanlar Kurulu Toplantısı’na rağmen gelerek bu işin önemini ve Başkan Konuk’a olan güvenlerini bir kez daha tescil ettirdiler.

Ankara’daki Konya için çok ama çok önemli bu devir teslim töreni için Konya başta olmak üzere Sivas ve Anadolu’nun birçok noktasından isimler; Başkent’te buluşmuştu.

Başkan Recep Konuk göreve geldiği günden buyana gerek özel sohbetlerinde gerekse resmi açıklamalarında tarımda dünya devi olmanın kendileri için artık bir hayal değil ayakları yere basan gurur veren gerçeklerolduğunu sürekli söyledi durdu.

Belli bir kesim ama gittikçe küçülen bir kesim dudak bükmeyi tercih etti, zaman içerisinde Ankara dahil büyük bir kesim ise bu gücün çalışmasına, istikrarına ve hep ilerleyen gidişatına destek verdi.

Gelinen noktada dün Ankara’da Konya adına, Konya Şeker adına bir tarih yazılıyordu.

O atmosferi yaşayanlar ayakta alkış tutuyorlardı. Hükümetin üç kilit bakanı, Başbakan Erdoğan’ın beyin takımdan Sayın Ahmet Davutoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imza törenindeydi.

Bakanlar sadece burada görüntü vermiyorlardı. Kürsüye çıkıp konuşuyorlar Bizzat Başkan Recep Konuk ve Konya’ya teşekkür ediyorlardı. Bu iş o kadar net idi ki hani hep yaptığı uygulamalar ile içimizi titreten Sayın Şimşek, “Bugün burada olmamın en mutlu devir teslim törenini yaşamamın altında yatan gerçek şudur. Konya Şeker girdiği her işte, şekerde, sütte, gübre de rüştünü ispatlamanın yanı sıra çalışmaları ile bizim yapamadıklarımızı yapmıştır. Konya şeker üretimden istihdama, yatırımdan karlılığa bizim 10 fabrika ile yaptığımızı iki fabrika ile yapmaktadır. Başladığı gün bin 500 işçi ile çalışırken bugün 5 bin kişiye ekmek aş vermektedir. Ve tüm bunların yanı sıra dünya ile yarışmaktadır” diyordu. Açık söyleyeyim Sayın Şimşek’in her açıklamasından ben korkarım. Çünkü hepsi sıkı tedbir mahiyetindedir. Ancak ilk kez Sayın Bakanı bu kadar rahat ve mutlu görmekteydim.  Sayın Şimşek’ten bu cümleleri duymak Konya adına gurur duymamak mümkün değildi.

Enerji Bakanı Sayın Yıldız bu hükümette en çok takdir ettiğim kendisini gıpta ile izlediğim isimlerin başında gelir. Sayın Bakan çok açık ve nettir. Dün de kürsüde Konya Şeker’i tebrik etmenin çok çok ötesinde yarın için de Konya’nın başta Karapınar’daki kömür ve enerji yatırımları ile ilgili olarak Başkan Recep Konuk’a, şehrin dinamiklerine, Konya’ya direk mesajını vermiştir. Bu iki proje için Konya süratle toplanmalı ve harekete geçmelidir.

Veee kürsüye çıktığı zaman dünya profilini geçmişten geleceğe en sade cümlelerle bağlayan Bakanımız Ahmet Bey bu tablonun Konya, Kayseri ve Sivas üçgeninde Selçuklu ruhunun en güzel şekilde yaşandığınısöylerken yine hocalığını konuşturuyordu.

Uzun lafın kısası Recep Başkan ve ekibini dün Konya adına Ankara’da hükümetin en güçlü isimleri ile bir kez daha tarih yazdı.

Artık aramızda küçük hesaplarla, kısır döngülerle bir yere varamayacağımızı anlayıp birbirimizin elinden tutup yürümek adına Başkan Konuk tebessüm ederek şunu haykırıyordu: “Şeker üretirken enerjide ne işiniz var diyenler şunu bilmelidirler ki biz Konya şeker olarak tam 59 yıldır şeker üretirken 59 yıldır da elektrik üretiyoruz”… 

Bu olayı bilmeyenler bilmeli, idrak edemeyenler etmeli ve bir kez daha düşünerek kendi değerimize sahip çıkarak onu büyütürken kendimizin de büyüyeceğini öğrenmeliyiz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları