Selçuk Öztürk dediği yerde duruyormuş

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 06:56
YAZI
A
 Bugünkü yazımıza dünden kaldığımız yerden küçük bir paragraf ile başlayalım. Hani dün Sayın Selçuk Öztürk Bey ile görüşemediğimi yazmıştım yaa. Biz yazımızı yazıp gazeteden çıktıktan sonra Selçuk Bey aradı. Seyit Bey’e ne dedim ise, kendisine de aynı şeyi söyledim. Yalnız Sayın Öztürk çok dik durdu ve bazı girişimlerin olduğunu doğruladı, ancak kendisinin özellikle son dönemlerde baştan buyana dediği yerde ve durduğu konumda olduğunu taviz vermesinin ise asla söz konusu olmadığını,birleşmenin ise söz konusu dahi edilemeyeceğini belirtti.

Buradan bir kez daha siyasi, ticari menfaatin en küçüğünden en büyüğüne asla yamulmayan ve dik duran Sayın Selçuk Öztürk’ü yalan dünyanın menfaatlerine karşı durduğu için ve de gerçek dünyaya olan inancını bir kez daha haykırdığı için teşekkür ederim.

Dik duruş demişken aklıma geldi.

Pazar günü hangi kanalda olduğunu hatırlayamıyorum ama ben tam bizdeki koca koca adamların oynaklığına çıldırdığım saatlerde İhsan Kalkavan açık oturumda idi. Çalışırken o değilden de arada bir konuşmalara kulak veriyordum. Kalkavan, Beşiktaş’a bir daha dönmesinin asla söz konusu olmadığını söyleyerek, “Olur mu öyle hiç ben yıllar önce ne dedim. Şimdi kulübe dönersem o zaman dediklerimi bana sordukları zaman ne derim?” dedi. Sayın Kalkavan’ın böyle adam gibi sözler ettiğini işitince hoşuma gitti ve bir süre kendisini dinledim. Şimdi Sayın İhsan Kalkavan’ı seviyorum. Çünkü Pazar günü adam gibi konuştu.  

KTO seçimleri demişken bir de Bartın’dan mail aldım. Bizi Bartın’da olmasına rağmen günlük olarak takip eden büyüklerimizden birisi de Sayın Ali Sami İyioldu abimizdir. Sami Abi şöyle bir hatırlatma yapıyordu: “Uğur’um hayırlı haftalar dileklerimle yazına bir kaç söz etmek istedim. Sayın Rahim Özkaymak Beyle 20 seneye yakın ticaret odasında görev aldım. Nakliyeciler grubunda meslek komite üyeliği, komite başkan vekilliği, komite başkanlığı ve meclis üyeliği yaptım. Rahim Bey seçimi kaybedince, (kendi grubumuzda kazandık diğer gruplarda kaybedildi) onunla başladım onunla çekiliyorum diye ayrıldım. Bizim zamanımızda Konya Ticaret Odası asla politize olmamıştı, ama Türkiye’yi sallayan bir yapısı da vardı. Hak edene hak ettiği muamele yapılırdı. 1982 yılından beri de muntazam olarak birisi atıl duran tüzel kişiliğime ait firmama, diğeri de 1995 senesinde kurduğum şirketim için aidatımı öderim. Arkadaş kulübü konumuna dönen KTO seçimlerinde ilk defa bu yıl oy kullanmayacağım. Seçilecek arkadaşlara başarılar dilerim. Konya’ma selam saygı ve dualarımla”…

Tabii Sami abi bu kadar demiyordu. Bize de üstü kapalı sitem ediyordu.

Neyse dünkü yazımız için ne yalan söyleyeyim Ankara ve Konya ağırlıklı Bartın’dan Kayseri’ye çok güzel yankılar aldım. Tüm dostlara ve okurlarımıza saygılar sunarım. Biz onlarla varız.

MERAM TIP’IN DEĞNEKÇİLERİ 

Akşehir’den bir mail geldi. Bakın okurumuz ne diyor, “Uğur abi merhaba kısa bir şikayette bulanacağım. Geçen size mail yolu ile bahsetmiştim. Babam Konya’da ameliyat olacaktı diye. Şükür ameliyat bitti eve getirdik. Yalnız Meram Tıp etrafındaki değnekçiler vatandaşı canından bezdirmişler. Park yaptınız zaman araçlardan fiş fatura her hangi resmi bir belge olmadan para alıyorlar. Para vermeyen ya da vermek istemeyen vatandaşları da kabaca ‘arabanıza bir zarar gelirse mesuliyet kabul etmeyiz’ diye tehdit ediyorlar. Bu notumu köşenize taşırsanız sevinirim.”

İŞTE YİNE BİZİM CANIMIZI

SIKAN BİR HABER

Bizi sevdiğine inandığımız bir abimiz hem aşağıdaki fotoğrafı göndermiş hem de fotoğrafın altına şöyle bir cümle düşmüş: “Abi fotoğraftaki arkadaş Erka prodüksiyondan kameraman Salih Düzgüner. Konya düşüne dursun, İstanbul işi götürmüş. Selamlar”…

Fazla söze gerek yok. Fotoğrafa dikkatlice bakarsanız nerede ise iki yıl da bir dünyayı turlayan bu büyüğümüzün ne demek istediğini sizlerde anlayacaksınız.

iste-yine-bizim-canimizi-sikan-haber.jpg

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Başka birinden daha iyi oynamaya çalışmam. Sadece kendimden daha iyi oynamaya çalışırım

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Küçük menfaatler için tükürdüğümüzü yalamadığımız zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları