Konyaspor yönetimini şok eden belge!

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 11:23
YAZI
A
 Konyaspor yönetimini şok eden belge!

Biz şahıs olarak mevcut yönetimin, “yönetim zihniyeti!” yüzünden, Konyaspor’dan dolayısı ile spordan ne kadar uzak durmak istersek isteyelim, bizi seven dostlarımız;Konya, Konyaspor dahası spor ile olan gönül bağımız yüzünden, iyi ya da kötü tüm duyum, bilgi ve belgeleri oturduğumuz yerde bize ulaştırmaya devam ediyor.

Bugün de siz değerli okurlarımıza bu vesile ile de kamuoyu ile hukuki bir belgeyi paylaşmak istiyorum.

Sık sık, hiçbir kimsenin gazeteci olarak doğmadığını, sonradan de okuyarak, parayla, ya da siyasetle filan da gazeteci olunamayacağını söyleriz. Gazeteciliği eğer bir yaşam biçimi olarak kabul eder ve buna göre yaşamaya çalışırsanız işte belki o zaman gönlünüzdeki gazeteci olabilirsiniz.

Bu da çok büyük zaman, emek ve sabır demektir.

Belki de bir ömür…

Adli Tıp Kurumu’nda görevli bir adli tıp uzmanımız bizim Konya sevdamızı bildiği için verilmiş bir kararı bizimle paylaştı.

……………

Konyaspor kamuoyunun yakından bildiği gibi geçtiğimiz yıl yani 2012’nin 29 Mart’ında yani yaklaşık bir yıl önce şehrimizde Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda Konyaspor-Adanaspor maçı oynanmıştı.

Bu maçta konuk Adanaspor taraftarı içerisinde bulunan bazı sporseverlerin sporu sevmek bir yana holiganlığı sırasında cam kırıkları, çeşme parçaları, lavoba parçaları vs… ne bulurlarsa Konyasporlu taraftarların bulunduğu bölüme atılmıştı.

Bu spor dışı davranışlar sırasında Konyasporlu bir taraftarın gözüne de çeşme musluğu isabet etmiş ve bu genç taraftar Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmış ve sol gözü alınarak protez göz takılmıştı.

Bu durum hepimizi yıktığı gibi Konyasporlu yöneticileri de üzmüş başta Başkan Ahmet Şan olmak üzere bu gence sahip çıkabilme adına çırpınışlara girilmişti.

Başkan Şan’ın bu konudaki üzüntüsünü yönetimdeki dostlardan ve yakın çevresinden öğreniyordum.

Gencin yıkılmasını, ailesinin perişan olmasını, Konyaspor camiasının üzüntüsünü artık siz düşünün.

Bir baba olarak yapabileceğimiz ve elimizden gelen tek dua “Cenab-ı Allah’ım böyle bir acıyı hiçbir anaya babaya göstermesin” idi.

Ama o klasik millet yapımızda olduğu gibi iki gün üzüldük üçüncü gün vur patlasın çal oynasın hepimiz kendi dünyamıza döndük.

…………..

Bu arada ailenin de 210 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtığını öğrendik.

……………….

İşte aradan geçen bir yılın ardından elimize bir belge ulaştı.

Bu belge Adli Tıp Kurumu’nun Asliye Hukuk Mahkemesi’ne göndermiş olduğu karar idi.

İşte bu karardan bazı satırlar;

“ ………….. maçta oluşan sol göz yaralanmasından önce 9 yaşında aynı gözde oluşan yaralanma nedeniyle askere alınmadığı ve sol gözünün zaten hiç görmediği, maçta oluşan yaralanmadan önce sol gözünün hiç görmemesi nedeniyle askere alınmadığı ve sol gözünün davaya konu yaralanma öncesi sol gözünün hiç görmediği bildirir askeri hastane tarafından düzenlenmiş sağlık kurulu raporu bulunduğu ……………”

……………

Bu dava nasıl biter ne olur elbette bu bizim bileceğimiz konu değil.

Yasalar karşısında boynumuzun kıldan ince.

Ama bu karara başta en çok Sayın Başkan’ın sevindiğini ve moralinin düzeleceğine inanıyoruz.

Bu vesile ile herkese bir kez daha geçmiş olsun diyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gök cisimlerinin hareketi açıklanabiliyor ama insanların delilikleri asla.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kampus yolunda hız sınırına rağmen araç sollamak için taciz etmediğimiz zaman ADAM oluruz       

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları