Bu at bu arabayı çekmez..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 12:12
YAZI
A
 Bu at bu arabayı çekmez dedikçe

Dün sabah gazeteye gitmek için evden çıkarken niyetim önce Belediye otobüsüne binmek ardından da tramvay ile işyerine gelmek idi. Ama biz durakta beklerken bir dostumuzun aracı ile önümüzde durup ısrarlı bir şekilde davet edince onu kıramadık ve otomobile bindik. Sohbet ede ede yola düştük. Beyşehir çevre yolundan, Dedeman kavşağına doğru yaklaşırken trafik tıkanmaya başlamıştı. Bu abimiz bir iş adamı ama kenarından köşesinden de iyi bir siyasetçidir. Daha çok da sıkı AK partilidir. Trafik tıkanınca “Abi bak sen her gün bu çileyi çekiyorsun. Bu at bu arabayı çekmiyor değil mi?” deyince abim, tecrübesinin de verdiği ağır başlılıkla sadece“evet” dedi ve başı ile onayladı.

Amaaaa Dedeman alt kavşağına yaklaşınca gördük ki alt geçide girerken tam sekiz araç birbirine girmişti. Evet evet bu 8 aracın birbirine girdiği trafik kazası bakın bugün hiçbir gazete televizyonda haber dahi olmayacak.

Çünkü ölü yok.

Çünkü, şehri yöneten büyüklerimiz ölü olsa bile öyle bir iki insanın ölmesinin gazetelerde, televizyonlarda haber yapılmasından rahatsız oluyorlar. Dolayısıyla basın kuruluşlarının patronları da bu isteğe uyuyorlar.

Ancak bu partili iş adamı abimiz de şahit oldu ki daha sabahın köründe sekiz araç birbirine girmişti.

Durun bitmedi dahası da var.

Biz tek şerit kazaya karışan araçların kenarından geçtik ama ileride trafik yine tıkanmıştı. Büyük bir ihtimalle Koyuncu üst geçidinin orada da bir kaza vardı. Ve biz hemen kendimizce uyanıklık yaparak, Diltaş Lisesi’nin oradan sağa dönerek yolu uzattıkça uzaktık ve Halin oraya çıkabildik.

Peki daha dünkü yazımızda ne yazmıştık.

“Doğru tektir.

Şehir içi ulaşım bugün sürücüler için inanılmaz sıkıntı haline gelmiştir. Sabah akşam saatlerinde bu yollar trafiği çekmemektedir. 

Mesela dün sabah (Pazartesi sabahı) Koyuncu üst geçidinin trafik yoğunluğuna ilk kez şahit oluyordum. Şehir’den kampusa gitmek için bu yolu tercih eden araçlar üst geçit çıkışında ve rampa inişinde frene basıp durmak zorunda kalıyorlardı.

Niye?

Çünkü artık resmen bu at bu arabayı çekmiyordu.

  …………..

Ey Büyük Allah’ım biz bunu yazalı daha 24 saat olmamıştı ama işte aynı yerde iki ayrı kaza.

Siz bu yolu her gün kullanın her gün ayrı bir kaza.

İnanmayan yetkili varsa hodri meydan.

Hem de bu yolda 24 saat radar olmasına rağmen.

Hem de bu yolda her kavşakta gece gündüz trafik ekipleri bulunmasına rağmen.

Biz deli gibi yine aynı cümleleri bir kez daha tekrarlayalım.

Bu at bu arabayı çekmiyor yani, bu yollar bu trafiği çekmiyor…

……………..   

TRAFİK LAMBALARINDAKİ

SANİYE SAYAÇLARI NİYE SÖKÜLDÜ?

Bakın şehrin dertlerini sıkıntılarını söyleye söyleye adımız çıktı kötüye, bu saatten sonra da inmez iyiye. Alın biz söylemiyoruz. Cemil Bey ne diyor;

“Sayın Uğur Bey,

Köşe  yazılarınızla Konya’mızın sorunlarını sık,sık dile getiriyor bir çoğunun giderilmesine katkıda bulunuyorsunuz.

Bende fevkalade yanlış bir uygulamayı  Emniyet Müdürlüğümüze ya da  Büyükşehir Belediyemize iletmeyi  düşündüm. Ancak benim yazımı kimse  dikkate almaz düşüncesi ile konunun tarafınızdan dile getirilmesi ile  çözümünün mümkün olacağı düşüncesi ile size  yazıyorum.

Eğer konu ile ilgilenirseniz karmaşık hale gelen trafik akışına katkınız olacağından şimdiden teşekkür ediyorum.

Konya’mızda Mevlana törenlerine birkaç hafta kala tüm ana caddelerimizdeki  trafik lambalarına bekleme sürelerini (kırmızı ve yeşil) gösteren sayaçlar takıldı. Çok isabetli bir karar oldu kavşağa yaklaşan araç kendini ayarlayarak kalan süreye göre hareket etmekte idi.

Ancak son günlerde tüm lambaların sayaçları kapatılarak kalan sürelerin görünmesi engellenmiştir. Önceleri halk arızalanıyor sandı ancak birkaç bölgede unutulanlar  hariç büyük bir bölüm kapatılmış.

Hafta sonu akşam saatlerinde trafik  lambalar adeta çile oldu çünkü yeşil yanarken arkadaki sürücüler ne zaman sarı ve kırmızıya döneceğini bilemedikleri için en az bir iki araç kırmızıda geçmekte, geçen araçlar kavşağın orta yerinde kalarak trafiğin kilitlenmesine sebebiyet vermekteler.

Örnek olarak Ankara yolu 5 yol  kavşağı, Mevlana Caddesi Karatay Kaymakamlığı kavşağı, Atatürk Kız Lisesi arkasındaki kavşak.

Bu örnekleri abartısız 15-20 adede çıkarmak mümkün bizzat ben şahit oldum.

Sayın yetkililerin böyle bir uygulamadan vazgeçiyor ise sebebini vatandaşa açıklaması ve en önemlisi yeni uygulamalarının aksayan yönlerini takip etmesi gerekmez mi?

Saygılarımla”…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gereğinden çok duvar örüyoruz ve gereğinden az köprü kuruyoruz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Tramvaylarda boş aralar yerine kapı önlerinde durmadığımız zaman ADAM oluruz.

 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları