Seçim kulislerine dünden devam

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:11
YAZI
A
 Hafta sonundaki o muazzam ve inanılmaz seçim atmosferlerinden birisi de Aksaray Yolu’ndaki TÜYAP fuar alanında idi.

İş dünyası buraya akıyordu. Aman Allah’ım hep pilav ve düğün kuyrukları ile görmeye alıştığımız fuar alanında bu kez bizim ekâbir iş dünyasının en baba isimleri bile kıran tuvalet sandığa geliyordu.

İnsanlar salona girebilmek için çift sıra kuyruk oluyorlar ve yine burada da değneği ile gelen yaşlı iş adamımızdan son derece şık düğüne gidercesine hazırlanmış bayanlarımızı kuyrukta görüyorduk.

Polisin yollarda, oto park alanında, girişte, salon içerisindeki tedbiri ise kusursuz idi. Öyle ki resmi polislerin yanı sıra sivil polisler ve istihbaratçılar da adeta tam tekmil bu alandaydılar.

Kapı girişinde Selçuk Öztürk ve ekibi ev sahibi olarak herkesi tek tek kucaklıyordu.

Salonda ise mükemmel bir rahatlık ve düzen söz konusuydu. Burada turlarken en az 150 dost ile kucaklaştık selamlaştık dersem yanlış söylememiş olurum.

Bu arada tabii Buğday Pazarı esnaflarından Sayın Abdurrahman Kayacık gibi bizleri hep yazılarımızdan takip eden gönül dostları ile tanışmalarımız hariç.

Oy kullanma hakkına sahip yeni ve eski vekillerden bayramdan bayrama bile bir araya gelemediğimiz eski dostlara kadar Konya adeta burada idi.

Tabii bu arada Başkan adayı İsmail Hakkı Kolat Bey de salonu turluyor ve herkesle kucaklaşmaya çalışıyordu.

Bu gözlem yapma çabamızda sarıyı beyazı çok net görebiliyorduk. Öyle ki bizimle sohbet eden iş adamımız İsmail Bey’e elini uzatıyor tokalaşıyorlar ama bu temas öylesine soğuk oluyordu ki bu soğukluğu seçimin dışındaki biz bile hissediyor ve üşüdüğümüzü hissediyorduk.

Soğuk sıcak derken küçük bir yorumda salon için yapıverelim.

Salonun içinde inanılmaz bir nem vardı ve insanı çok kötü şekilde etkiliyordu.

Seçim atmosferinde her türlü muhabbet vardı.

Piyasaların durumu, Sanayi Odası seçimleri, MÜSİAD ne yapıyor, cemaatlerin bu kez biraz daha temkinli duruşları, play-offlarda Konyaspor şampiyon olabilir mi, şampiyonluğa bu kez çok erken havlu atan Torku Selçuk Üniversitesi genel kurula mı gidiyor?...

Konya ve Konya ile ilgili ne varsa burada idi.

Ali Sürücü abimizden, Emin Karaer Bey’e, Bülent Kaşdoğan’dan Abdullah Şanlı’ya, Mehmet Atiker’den Mümin Müminoğlu’na, Deresallar’dan A. Taha Özer’e kadar tüm dostlar buradaydı.

Eski vekillerden Sait Gönen bize görüşemediğimiz için sitem ederken, Kerim Özkul abimiz de yine temkinli ama ayak üstü çaktırmadan ince ince mesajlar veriyordu.

Borsa seçimlerinden alnının akı ile çıkan başkan Uğur Kaleli yine güller açan ifadesiyle herkesi kucaklıyordu.

………….

Seçim sonuçları açıklandığı zaman Selçuk Öztürk’ün çok büyük bir zaferi yaşanıyordu. Bu seçimlerden önce de Selçuk Başkan’ı çok rahat görüyor ve bu rahatlığını gördükçe de şaşırıyordum. 

Acaba sarı listesinin bu kadar farklı ve net kazanacağını Selçuk Başkan biliyor muydu?

Bunun için mi bu kadar rahat idi?

Bilemiyorum.

Ama kendisinin bir bildiği olduğunu sonuçlar açıklanınca anlayabiliyordum.

………….

Bu arada İsmail Hakkı Kolat’ı yürekten kutluyorum.

Bir iş adamının seçime gireceğini açıklamasının ardından, mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun alandan çekilmemesi adamlıktır.

Bunun adı seçim değil midir?

Bunun elbette bir kazananı bir de kaybedeni olacaktır.

Hem de böylesine koca koca iş dünyasının girdiği yarışta böylesine olgun, patırtısız gürültüsüz, şaibesiz dedikodusuz seçim işte buydu.

Seçim sonrasında yapılan değerlendirmelerde Genç Mehir’in Başkanı Sevgili dostum Cengiz Çivi’nin yorumunu çok beğendim. Bakın Cengiz kardeşim sosyal medyada ki hesabında ne diyordu “Seçim bitti. Şimdi sarısıyla beyazıyla, yeşiliyle gökkuşağı olma zamanı biz olma zamanı. Seçim yarış kazanan Konya olmalı.”

……………

İşte bu en güzel değerlendirme idi.

Selçuk Başkan’ı ezici üstünlüğü ile hep birlikte kutlamalıyız. Ayakta alkışlamalıyız. Dün olduğu gibi bugün de yanında olup gücümüzle doğrularda destek olmalıyız.

Kaybedenleri medeni cesaretleri nedeni ile kutlamalıyız.

Demokrasiye inanıyorsak isteyen kendine güvenen hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan böyle yüreklice sandığa gitmeliydi.       

Onlarda gittiler ve sandığın bir tiyatro oyunu olmadığını yıllar sonra Konya’da bize hatırlattılar.     

Görüntüler çok güzeldi.

Konya bizim Konya hepimizin.

Ve biz hep güzelliklere layığız. Buna inanıyor bunun için yazıyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İki tür nokta var; biri önüne ve ardına bakar, biri ardına bakmaz ardını noktalar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Başımızı öne eğecek hatalardan uzak durmaya çalıştığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları