Bakın Aymanaslı Mehmet ne yazmış?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 02:01
YAZI
A
 Pazar yazılarımızın rahat ve sizleri germeyen üzmeyen yazılar olmasına özen gösteririz. İşte bizden yani sizden gazetecilik ile uzaktan yakından alakası olmayan, ancak şehre ve sorunlara duyarlı, hele hele bizim millete tamamen ters yani konuşmak yerine yazmaya çalışan bir okurumuzun bize gönderdiği bir elektronik postayı, noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz.

………………….

“ Bazı insanlar vardır ki selam verirler ve selamlarından is kokusu gelir. Bazıları da vardır ki selam verirler ve onların selamından misk kokusu gelir.

Sevgili Uğur abicim sağ olun sizin sayenizde Konya’da beni artık Aymanaslı Mehmet olarak tanıdıMemleket Gazetesi okuyan halkımız.

Bugün pazar köşenizde makale yazınızı siz değil de ben yazmak istedim

Acizane tabi kabul ederseniz.

Bugün pazar Konya halkı için çoğu kimseye tatil kimi insanlara çalışma zamanı.

Çoğu kişi bu sabah geç kalkacak keyif içinde çocukları ile uzun dakikalar süren kahvaltılarını yapacaklar. Kimi halkımız çok sevdiği eş dost hısım akrabasının mutlu günü olan düğün merasimine katılacak.

Geleneksel Konya pilavı yiyecekler. Gençler gezmeye çıkacaklar aile büyükleri imkan tanırlarsa evdeki arabayı alıp Zafer, Meram turları atacaklar. Öğleye doğru hastanelerde yatan hastalar için hastanelere gidecekler. Evli çiftler kayınpederlerine gidecekler.

Bizim Konya’da bir söz vardır eve damat geldi mi ahırdaki inek titrermiş. “Damat gelecek acaba beni keserler mi?” diye.

Herkesi bir telaşe alacak tatlı heyecanlı ama zevk içinde. Gelin arabaları süslenecek, gelin başları yapılacak, fotoğraflar çekinilecek, konvoylar düzenlenip gelinler yeni evlerine gidecek.

Belki de veli toplantısı olan okullar var ise öğrencilerin kalpleri güp güp edecek. Çünkü veli toplantısı her zaman öğrenci için tatlı bir telaşe verir.

Asker kardeşler çarşı iznine çıkıp doya doya telefon ile konuşacak dışarıda sivil lokantalarda yemek yeme heyecanı yaşayacaklar. Öğlen olduğu zaman meşhur macur pazarına gidilip taze balık, tere, roka, marul alınacak evlerde patates kızartması balık yapılacak eş dost çağrılacak.

Zaten artık hava erkenden kararıyor hemen akşam olacak. Herkes yavaş yavaş kabuğuna çekilecek.

Hava biraz daha soğuyacak anneler çocuklara banyo yaptıracak. Okul formaları temizlenip ütülenecek. Her şey yolunda daha sonra televizyon karşısında biraz çitlek çitleyip keyif edilecek.

Her şey buraya kadar çok güzel şimdi bu yazıyı niye yazdı bu arkadaş diye soracak herkes.

Ama şu var parası olan alır balığı alır macur pazarından, imkanı olan düğün yapar, arabası olan Zafer’de Meram’da tur atar.

Evinde sıcak suyu olan temizlik yapar ısınır. Ama bizim Büyük Aymanas Mahallesi ve kaderi bizim gibi olan Konya’nın doğal gaz dağıtım firması mağdurları soğuk olan evinde sabah güler yüzle kalkmaz. Çünkü ev soğuk dakikalarca kahvaltı yapamaz. Evde huzuru yoktur. Hastaneye mezarlıklara ya da kayınpederine gittiği zaman rahat edemez. Çünkü soğuktan evlatları hasta kendisi günlerden beri banyo yapamadığı için huzursuzluk içinde olacaklar. Belki de utana sıkıla çok yakın gördüğü bir akrabasında kişisel bakımını yapacak. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın.

Allah herkesin evinde sağlık mutluluk ve neşe içinde güzel günler göstersin. Ama sözün özü şu Konyalı rahat değil Konyalı huzurlu değil bu güzel Konya şehrinin yöneticileri selam verdiğiniz Konya halkına ağzınızdan is değil mis koksun. Konyalının bu gaz dağıtım firmasından çektiğine bir dur deyin artık.

Bugün pazar ve soğukta kalmak çok zor bir durum. Ben şahsi olarak değil gerçekten duyarlı bir vatandaş olarak Konya halkının bu sıkıntısını dile getirmek istiyorum. Şimdiden mutlu neşeli huzur dolu pazar geçsin.

Sabah kahvaltınızı akşam balık, tere, marul, salatası arkasından mandalinanız, portakalınız tatlı lezzetli olsun inşallah. Bu arada günler kısa ana baba, hısım, eş dost varsa ziyaret edin belki gittiğiniz mahallede de hala gaz yoktur. Bizim mahalle gibi, bizim site gibi belki benim evim gibi soğuktur. En azından bir dost akraba geldi diye insanlar biraz olsun ısınırlar manevi olarak.

Sizleri bu pazar meşgul ettiysem hakkınızı helal edin. Aymanaslı Mehmet ben, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlar hayırlı pazarlar dilerim. Yarın pazartesi yeni bir iş günü herkesin işi rast gelsin inşallah.

Uğur ağabeycim, sen bir otobüs şoförüsün herkese direksiyon vermezsin çünkü araç dolu sorumluluğun var. Bana bir günde olsa direksiyonu teslim ettiğin için köşeni, yerini bana emanet ettiğin için teşekkür ederim sürçü lisan ettim ise af ola saygılarımla…

Aymanaslı Mehmet.

NOT: Bu arada Uğur abi şu an Adana’ya yeni geldim. Batman’da idim gece çok uzun süren bir yolculuk yaptım saat 01. 21… Abi bu maili atıyorum. Ne olur bu yazıyı pazar günü okurlarınla paylaşır mısın? Abi ben çok gezdiğim için yani pazarlamacı olmam hasebiyle pek çok şehir ve insanla karşılaşıyorum. Abi en kısa zamanda yüz yüze görüşüp evde bir suböreği, saç böreği, bol kaymaklı bir ekmek kadayıfı yiyelim. Ama ev çok soğuk haberin olsun kalın giyin iyi geceler ellerinden öperim...”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kanaatten hiç kimse ölmedi, hırsla da hiç kimse padişah olmadı

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Konyalı kendisini anlayanlar tarafından yönetildiği zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları