Anıt, stadyum, gar yolu niye böyle?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:54
YAZI
A
 Mevlana Haftası ile birlikte Şeb-i Arus tamamlanıncaya kadar Hazretin manevi atmosferine uygun olarak yanlışlıkları değil, doğruları güzelleri yazmaya niyetli idim.

Dahası Aralık ayına rahat huzurlu gireyim, gözlerimi kapayayım, kulaklarımı tıkayayım diye kendi kendime düşünmüştüm. Ama kendime verdiğim sözde duramadığım için üzgünüm. Dahası pişmanım.

Neyi nasıl görmeyebiliriz ki?

Hani pazartesi ve salı günü şehre biraz evet evet biraz yağmur yağdı yaaa. Öyle afet filan da yoktu değil mi?

İşte o azıcık yağmurda, aylardır kaldırım asfalt çalışması yaptığımız anıt-stadyum-gar caddesini içinizde kullananlar oldu mu?

Elbette olmuştur.

Peki orada ne olduğunu bilen var mı?

Polislerin niye alarma geçtiklerini öğrendiniz mi?

Salı gününden bu yana yazmak istiyorum ama sabrediyorum. Dahası ediyordum. Ancak bazı okurlarımızın ısrarlı şikayetleri üzerine artık sabır kalmadı.

Evet bu cadde aylarca bu yolu kullananları, mahalle sakinlerini perişan etti. Tam yol çalışması bitti kaldırım çalışmalarında az bir şey kalmıştı ki yolu o azıcık yağmur bile tıkadı.

Çünkü yağmur suyu lagarlarının alttan bağlanması unutulmuş.

Hiçbir şey demiyorum. Sadece insanlar çektikleri çileyi biliyor o kadar. Bize inanmayan iki ay önce pırıl pırıl yeni asfalt yolun ne hale geldiğini bir zahmet gidip görebilir…

BU AFİŞ GÖRÜNTÜSÜ DE

PAZARTESİ GÜNÜ GELMİŞTİ

img_0520.jpg

Görmüş olduğunuz fotoğraf karesini İstanbul’da bulunan bir Konyalı dostumuz pazartesi günü bize gönderdi.

İstanbul’un caddelerinde yer alan bilbordlarda yayınlanan konuyu tam olarak okuyamayanlar için biz de bir kez daha yazarak tekrarlayalım.

Kültür Bakanlığının katkıları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Al Baraka’nın ana sponsorluğundan Star TV’ye kanal 24’e kadar pek çok güçlü kuruluşun desteği ile İstanbul dahasıTürkiye Şeb-i Arus’u 15 Aralık Cumartesi günü saat 20’de Ülker Arena’da kutlayacaklarmış.

Bu saatten sonra bize ne demek düşer? Elbette ki “Hayırlı olsun” demek…

Yıllardır başta sema gösterileri olmak üzere bu işin Konya’ya özgün olduğunu söyleyip savunan bizlerin ne yapması gerekir?

“Zevk almamız”…

Hadi o zaman hep birlikte zevk almaya çalışalım.

TRAFİK CEZALARI CEP

TELEFONLARIMIZA GELEBİLİR Mİ?

Dostumuz ve okurumuz olan bir iş adamımız ile sohbet ederken kendisinden çok ilginç bir istek geldi. İş adamımız bilgi edinme konusunda Türkiye’nin geldiği noktaları tek tek anlattıktan sonra “Abi KOSKİ’nin fatura bilgisinden MEDAŞ’a kadar her türlü lüzumlu bilgiden, telefon şirketlerinden bankalardan her gün onlarca lüzumsuz bilgi cep telefonumuza geliyor.

Bu arada radara girme gibi gün içerisinde bilmediğimiz trafik cezalarını yiyoruz.

Peki bunlar cezayı resmen yedikten 5 dakika sonra cep telefonumuza bilgi olarak gelse vatandaş olarak bizde bilgi sahibi olsak olmaz mı?

Yoksa çok şey mi istiyorum ?” demez mi?

Vallahi bana mantıklı geldi.

İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü teknoloji kullanmada ülkede en önde gelen kurumlar olduğuna göre olmaması için hiçbir sebepte yok.

Biz bu büyüğümüzün teklifini sizlerin aracılığı ile yetkililere duyuralım.

Bakalım ne olacak?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz. 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Anıt bölgesindeki bankamatikler önüne çift sıra park yapmadığımız zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları