Recep Konuk şaşırtmaya devam ediyor

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:55
YAZI
A
 PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 2003 yılında ‘Konya nüfusu kadar ağaç dikeceğiz’ dediği zaman dudak bükenlerden birisi de bendim. Hani Recep Başkanıyakından tanımasak ve dediğini yapacak kadar inat huyunu bilmesek, “Başkan her halde böyle bir cümleyi ağzından kaçırdı” derdik. Ya da bir başkası böyle büyük bir laf etse “Herhalde sayı saymayı bilmiyor” diye yorum yapardık.

2003’ten 2013’ün ilk ayına geldiğimiz bugünlerde dün sabah yaklaşık 20 kadar gazeteci arkadaşımız veŞeker’in Genel Müdürü Yavuz Erence Bey ile birlikte Kaşınhanı taraflarına gittik.

Killi toprakla kaplı zeminde adım attıkça çamur, ayakkabımızı ayağımızdan alabilmek için en az bizim kadar çaba harcıyordu. Niye buraya geldiğimizi o ana kadar bilmiyorduk. Otobüsten inip bileklerimize kadar tarlaya gömülünce anladık ki yeni bir ağaç dikim çalışması vardı.  

Bileklerimize kadar çamura gömüldüğümüz anlarda öğreniyorduk ki ağaçların dikildiği alanlara toprak taşıma ile getirilmiş.

Ve Konya Şeker’in sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı Konya nüfusu kadar ağaç işi 8.5 milyon olmuş. Yani Konya nüfusunun 4 katını bile aşmış.

Gerçekten rakamların yazılı olduğu kağıdı okudukça bir havaya, bir bastığımız yere bakıyor gözümüzle gördüklerimizi anlamaya çalışıyorduk.

Konya Şeker, Konya ovasının ağaçlandırılması için fidan üretim merkezleri oluşturmuş, orman alanları oluşturmuş ve geldiğimiz noktada ağacı dikmekle kalmayıp, ağaçlar kendisini kurtarınca kadar koruma altına almış suyunu vermişti.

Ve dile kolay bu rakam şimdi 8.5 milyon idi.

Yıllardır zaman zaman hatırlatıyorum, 20 küsur yıl önce Konya-Ankara karayolunda makasa kadar olan bölümü kim ağaçlandırırsa, ölünceye kadar ona hizmet edeceğim demiştim.

O günlerden dünkü halimi görünce yanılmadığımı ve yanıltmadığımı anladım.

Bu vesile ile Konya ovasına dün itibari ile 8.5 milyon ağaç diken başta Sayın Recep Konuk olmak üzere tüm Şeker camiasına, Konya ve ülkemiz adına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.             

SGK MÜDÜRÜ CEM BEY’DEN

İŞÇİLERİ SEVİNDİREN MÜJDE

SGK Müdürü Sayın Cem Bey, çarşamba günü aradı. Kurumda çalışan taşeron işçilerin maaşları ile ilgili olarak yazdığımız yazıları hatırlattı ve “Bugün itibari ile bu işi kökünden çözdük. Firma ile oturduk ve anlaştık. İşçilerimiz de şu an itibarı ile maaşlarını aldılar. Biz şu anda kimsenin yapamayacağı ve yapmaya da cesaret edemeyeceği bir işi başardık. İnşallah çalışanlarımız da firma yetkilileri de bundan böyle huzur içerisinde çalışmaya devam ederler” diyordu.

Biz de bu duyarlılıkları ve hassasiyetlerinden dolayı Sayın Müdürümüze bu işçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyoruz.

SEYYARLAR TRAMVAYI

NASIL İŞGAL ETTİLER?

Dün bizim gazeteyi iyiden iyiye inceledim. Sonra diğer gazetelere göz attım. Şimdi sizlere aşağıda bahsedeceğim konuya ve fotoğraflara hiçbirinde rastlamadım. Peki biz çok iyi bir haberciyiz de onun için mi bu fotoğrafları çektik. Ya da konudan bilgimiz var? Yooo, ben de bizim millet gibi o saatlerde ayakta uyuyordum. Ama diyoruz yaaa. Allah eksikliklerini göstermesin bize güvenen dostlarımız, okurlarımız, şehre duyarlı vatandaşlarımız bizlerin adına nerede ne görürse çekip bize gönderiyorlar ve bilgi sahibi ediyorlar.

Bu fotoğraf kareleri de çarşamba günü öğleden sonra hep bize güvendiğini ifade eden bir abimizden geldi. Belediye önünde eylem yapan seyyarlar Sille kavşağına kadar gelmişler burada gelmekte olan tramvayı durdurmuşlar. Bir kısmı parasını ödemeden tramvaya binmiş. Büyükşehir’in ellerinden ekmek teknelerini aldıklarını söyleyip propagandalarını yapmışlar. Bu arada vatman, diğer insanların ücretsiz tramvaya binmelerini engelleyince hır gür çıkmış. Zabıta ekipleri gelmiş ve seyyarlar tramvaydan inerek tekrar dağılmışlar.

2013-01-16-054.jpg

2013-01-16-057.jpg

2013-01-16-055.jpg

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Birbirlerini incitmek insanların doğasında vardır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okullarda bugünlerde yaşanan bit salgınını önleyebildiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları