Nereye dokunsak elimizde kalıyor

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:42
YAZI
A
 Böylesine mübarek bir günde hiç iyi bir şey yazmayacağım. Önce şunu çok net ifade ediyorum. Dün güya Çalışan Gazeteciler Bayramı imiş. Vallahi bendeniz çalışan, hem de kendimce iyi ve çok çalıştığına inanan bir gazeteci olarak değil böyle bir güne, 1 saate bile inanmıyorum.

Yine de bizi düşünüp dün sabahtan itibaren arayan soran, ziyaretimize gelen tüm dostlara teşekkür ederiz.

…………

Şimdi dünden kaldığımız yerden devam edelim.

Hani önceki gün Konya’nın tüm çıkışları kapalıydı yaaa.

Yani Karayolları’na sitem etmiştik yaaa.

Hata etmişiz. Ya da birilerine haksızlık etmişiz.

İşin içinde iş varmış. Biz de bu yaraya dokununca öğrendik. Önce hakkı teslim edelim. ŞuandaKarayolları Bölge Müdürü olan Sayın Mahmut Yıldız Bey’i tebrik edelim.

Dün sabah gazeteye bizden önce gelen Karayolları çalışanları vardı. İşçisi de memuru da vardı. Yıllardıryazın asfalt dökmek, kışın kar kürümek için çalışanlar bile sabah sabah bize “Abi bu yazıyı yazmadan önce bir çıtlatsaydın. Bizim şimdiki müdür son yılların en iyisi. Yıllardır yatan bizler 2012 yılında müdürün sayesinde şantiye de çalışır gibiydik. Hem Müdür Bey’in Ankara ile arası çok iyi. Geçen yıl buraya getirilen para bir rekordur” diyerek Mahmut Bey’in çalışkanlığını anlatıyorlardı.

Peki iki gün önce Konya’nın çıkışında yaşanan sıkıntı neydi?

Vatandaş zincirine, kar lastiğine rağmen saatlerce niye mağdur edilmişti?

İşte burasının cevabını yazmaya kalkarsak bu sütunlara filan sığmaz. Gerçeği yazacak olursak dizi olur. Ancak iki cümle ile işi şöyle özetleyebiliriz.

Sorun üç aşamalı.

Bir, yol yapımından karların temizlenmesine kadar işler artık ihale ediliyor. Yani devlet yapmıyor firmalar yapıyor. (Ankara kar temizle işini bile vermiş. Konya sırada) Ama hani malum bizim Konya yollarını artık karayolları değil de şirketler yapıyor yaaa. Daha yazın yaptılar. Yol üç ay sonra bozuldu.

Geçen yıl yazın yapılan yol kışın bozuldu sonra da aynı yolda arka arkaya kazalar olmaya başladı insanlar öldü.

Bunlar resmi kayıtlar da var.

Şimdi yazın asfaltı dökemeyenler kışın karı temizleyecek. Allah hepimizi afatından korusun.

İki, Karayolları’nda son sekiz yıldır taşeron işçi sorunu yaşanıyormuş. Bu işçiler mahkemeleri bile kazanmışlar. Başbakan Sayın Erdoğan bile AK Parti iktidarında bu alınan işçilerin durumu haklı bulmuş talimat vermiş. Ama bu iş de Başbakan’ın talimatına rağmen Maliye’ye takılmış.

Üç, bırakın taşeron işçiyi devletin işçisinde bile bir yılgınlık varmış.

Sonuç, inşallah yarınımız bugünden iyi olur.

SGK İŞÇİLERİ ÇIKARTILMIŞ           

Hani dün SGK’da çalışan taşeron işçileri maaşlarını alamıyor. Altında da şöyle şöyle bir iddia var demiştik yaaa. Hay demez gomaz olaydık.

Önceki gün akşam saat 5’e 5 kala yani mesainin bitimine beş dakika kala bu işçiler telefonla aranarakişten çıkartıldıkları kendilerine tebliğ edilmiş. Bu zemheri ayında, karda kışta böyle kararlar alanlar acaba yatarken başlarını yastığa koydukları zaman rahat uyuyorlar mı bilemeyiz.

Ama biz bu satırları yazarken yine 40-45 işsiz insan eşlerine çocuklarına şu anda acaba ne diyorlar diye empati yapmaya çalışıyorduk.

SELÇUKLU’NUN ARDIÇLI KÖYÜNDE

ÇİLE NE ZAMAN BİTER?

Dedik ya bugün iyi şeyler yazmayacağız diye. Alın bir kara haber daha.

Selçuklu ilçesine bağlı bir Ardıçlı Köyü varmış. Bu garip köyde son bir yıldır cep telefonları dahil telefonların hiç birini kullanmak mümkün değilmiş. Dahası kullanılmıyormuş. Araya partililer filan girse deTelekom mevcut santrale hat bağlayamadığı için insanlar iyi günlerinde kötü günlerinde hep mağdur imişler.

Buraya kadar neyse diyerek dudak büktük.

Meğer asıl bomba bundan sonra imiş.

Bu sıkıntılara rağmen vatandaş 12 aydır konuşmadığı telefon için fatura ödüyormuş.

Telekom’un çok başarılı çalışkan ve iyi niyetli müdürü ve çalışma arkadaşları var. Biz bu ekibin Ardıçlı Köyü halkının sıkıntılarını en kısa zamanda çözeceklerine inanıyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Fakirlik, insanın sözde dostlarını uzaklaştırır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ekmek kırıntılarını ve yemek artıklarını yaz aylarında çöplerin kenarına attığımız gibi bugünlerde de kurda kuşa yiyecek bıraktığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları