KTO’da Üzülmez üzerinden...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 17:54
YAZI
A
 KTO’da Üzülmez üzerinden yeni manipülasyon mu?

Bu şehir zor şehir, inanın çoooook şehir. Bunu ne zaman biraz sorumluluk alırsanız o zaman daha iyi anlayabiliyorsunuz. Ya da anlayabilirsiniz. Zaten gerisi de bekâra avrat boşamak gibi bir şeydir.

Pazartesi günü uzun bir ayrılığın ardından Tahir Başkan’ın çok yakın bir ismi ile birlikte oldum. Bu ismin bir özelliği de aynı zamanda yıllardır Büyükşehir çalışanı olmasıydı. Üstüne üstelik şehrin ve belediyeninAhmet Öksüz, Halil Ürün, Mustafa Özkafa ve Tahir Başkanlı dönemlerin canlı şahidi idi. Ama dolayısıyla da son yılarda Tahir Başkanın A takımından idi. Bizim de kendisi ile yılardır mesafeli ancak samimi bir diyaloğumuz vardı. Mesela bizim eleştirisel yazılarımızın hepsine katılıyordu. Ancak arada bir kullandığımız “Bürütüsler” sözüne de alınıyormuş. Çünkü “Ben de Bürütüs müyüm? Ben Bürütüs olabilir miyim?” diye de soruyordu. Çok net. Kendisini hiçbir zaman Bürütüs olarak görmedim. Tahir Başkan’ın çok yakın adamı idi ama çalışmaları ve icraatları ile Başkan’a toz kondurtmamıştı. Sonra aramızda sır olmak şartı ile birkaç Bürütüs’ün ismini verdim.

Ellerini havaya doğru açtı. (O isimleri kabul ediyor ve Allah’a havale ediyordu).     

Sonra açık ellerini yumruk yapıp makam masasına vurdu.

“Ahhhh Uğur abim ahhhhhh. Konuşamıyorum. Konuşamıyoruz. Bizim Başkanı bilirsin. Çok sabreder. Onların mağdur olmasını istemez. Dahası yardımcı olun diyor. Şehir sıkıntılı”…

………….

Mayıs ayı ile şehir seçimler nedeni ile alttan alta sallanmaya başladı yaa.

Bu sarsıntı ister istemez basını da etkiliyor. Dahası bir girdap gibi içine çekiyor. Biz bu girdaba girmemek adına sürekli dua ediyoruz. Çünkü işimiz artık sadece Allah’a ve duaya kalmış durumda.

Dün sabah çok inandığım bir dost aradı. Gazeteye gidiyordum. Önce telefonla konuşmak için dahi müsait olup olmadığımı öğrendi ve biz “Müsaidim abi” deyince de “Akşam televizyonlarda izledim. Gazetelerin internet sitelerine baktım. Bizim Hüseyin Başkan güya destekleyecek olsam Selçuk Öztürk’ü desteklerim demiş. Başkanı sen de en az bizim kadar tanırsın. Böyle bir şey yok. Başkanı manipüle ediyorlar” dedi ve bazı konuları anlattı.

Neyse gazeteye girdik. Sabah sabah kimsecikler yokken rutin işlerimize başladık. Saat 10’a gelirken dayanamadım. Aklım sabah gelen ilk telefonda idi. Bu kez internet sitelerine ben girdim. Mesela bizim internet sitemizde Üzülmez “eğer bir destek vermek gerekirse bu gruplara değil mevcut başkan Selçuk Öztürk’e destek veririm” diyordu.

Sonra yanlış bir şey yazmayayım diye Hz. Google sordum.

“Manipüle etmek ne demek?” dedim o da “İnsanları kendi bilgileri dışında veya istemedikleri hâlde etkilemek ve seçme, ekleme ve çıkarma yoluyla bilgileri değiştirmektir” dedi.

“Peki manipülasyon ne?” dedim,  bu kez de “Basın sektöründe; yoruma açık haberlerde başlık, spot, flaş gibi kavramlarla ve görsellerle gerçekleştirilen, usta ellerde pişerse tadından yenmeyen yönlendirme uygulaması” cevabını aldım.

 …………..

Telefonuma baktım saat 10’u 3 geçiyordu. Bu kez Hüseyin Bey’i aradım. Hızlı trenle Ankara’ya gidiyormuş. Konuyu sordum net konuştu “Yarın geleceğim Konya’da basın toplantısı yapacağım. Ben kimseyi desteklemiyorum. Bunu l yıl önce de söyledim. 6 ay önce de söyledim. Eğer meslek komitesindeki arkadaşlar gelir yardım isterlerse yardımcı olurum, dedim. Net söylüyorum Selçuk Öztürk’ü desteklemiyorum. Dahası kimseyi desteklemiyorum. Yok efendim Genel Merkez aramışta geri çekilmişim. Genel Merkez’in işi gücü yokta bunlarla mı ilgilenecek?”

YANARIM YANARIM, HÂLDE

ÇOK GÜZEL BİR KAHVALTI

KAÇIRDIĞIMA YANARIM

Pazartesi sabahı önce evimde sonra dışarıda kahvaltı yaptım. Amaaa esas muhkem bir kahvaltıyı nasıl kaçırdığımı pazartesi günü öğle saatlerinde öğreniyordum. AK Parti İl Teşkilatı başta Başkan Ahmet Sorgun olmak üzere o gün için şehirde bulunan vekillerle ve Tahir Başkan ile bölgenin belediye başkanlarıyla önemli güç merkezlerine konuk oluyorlar. Mesela 1. Organize Sanayi’nin ev sahipliğiniMehmet Ali Atiker Bey yapmıştı. Ardından Yusuf Genç abimizin ev sahipliğinde yapılan toplantı gerçekleşmişti. Şimdi de bu kadro bu kez Bestami İnan abimizin başkanlığında sebze ve meyve toptancı hali esnafının davetlisi dahası Başkan Adnan Pirinç ve ekibinin misafiri oluyordu.

Zengin kahvaltı kadar önemli konuşmaları da kaçırmışım. Gerçi hal esnafından tüm konuşmaların detaylarını topladım. Ama bir fırsatı daha kaçırdığımı anlıyordum. Neyse kısmet değilmiş. Ama bu başarılı organizasyon için Adnan Pirinç ve arkadaşlarını tebrik ediyoruz.

GALİP MARLALI’YI KUTLUYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri Galip Marlalı’nın bir kez daha baba olduğunu öğrendik. Marlalı ailesini kutluyor ve minik yavruya ömür boyu sağlık ve mutluluk diliyoruz. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her zaman doğruyu söyle, ama her zaman her doğruyu değil.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Öğrenci servisinin uyanık şoförü Sivaslı Ali Kemal Caddesi’nde ambulansın arkasından kırmızı ışıkta geçmediği zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları