CHP ağzı ile konuşmak..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 08:53
YAZI
A


CHP ağzı ile konuşmak istemiyorum ama…

 

Güzel bir bayram sonrası şükürler olsun yeniden sizlerle birlikteyiz. Bayram güzeldi ama biz gazeteciler için oldukça uzun bir tatildi. Hele hele bizim hiç alışık olmadığımız kadar da uzundu.

Birinci gün, ikinci gün tamamdı ama ondan sonra canımız sıkılmaya başladı. Bayram süresince hep annemle, babamla, eşimle, çocuklarımla birlikteydik. Ama Allah sağlık verdiği sürece aklımızı başımızdan almadığı müddetçe çalışmalıydık.

Evdekiler sürekli olarak, “Aman babanız çalışsın. Halinizi görüyorsunuz değil mi?” diye bizimle dalga geçip durdular. Bol bol fotoğraf çektim, notlar aldım, yeni bir kitap projesi için heveslendim yazılar filan da yazmaya başladım ama olmuyordu.

Benim mutlaka sabahın köründe gazeteye gidip çalışmam gerekiyordu. 

Şehrin çok büyük bir kısmı tatil yapmaya devam ederken, biz bu satırları yazıyor ve yeniden işe başlamanın mutluluğunu yaşıyorduk.

Bayram süresince bugünkü yazım için ne yazayım diye düşünüp durdum. Her gün yeni bir yazı tasarladım.

Bilgisayarın karşısına geçince de hepsinin unutulduğunu ya da zamanının geçtiğini fark ettim.

Ama yine de bayram süresince yani sizlerle ayrı kaldığımız günlerle ilgili birkaç not yazmak istiyorum.

KONYASPOR’UN KOCA BAPUÇLU

ÖMER DURAN’I ARTIK YOK

Bayram’da ilk acı haber Ömer Duran abimizin vefat haberi oldu. Bir dönem Konyaspor’un beyefendi sporcusu olarak bilinen daha sonra aynı mütevazılıği ile teknik adam olarak görev yapan Ömer abimizhayatını kaybetmişti. Ömer abinin bir süredir tedavi gördüğünü biliyorduk. Haberlerini oğlu Yasin’den ve çevresinden almaya çalışıyorduk. Rahmetli son görüşmelerimizde Konyaspor’un vefasızlığına çok kırılmıştı. Ama işte artık Konyaspor’un koca pabuçlu Ömer Duran’ı da artık fani olmuştu.  Kendisine bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz.

KONYASPOR’DA FATURAYI

HAKEME KESMEK KANDIRMACADIR

Konyaspor demişken küçük bir yorum yapmak istiyorum. Ç. Rizespor’a karşı alınan yenilgi sonrası yöneticilerin mağlubiyette tek suçlunun hakem olarak gösterilmesine sadece yuuuuh demek istiyorum. Konyaspor bu maçta iyi futbol oynadı. Maçı çok farklı da kazanabilirdi. Konyaspor, Rize’den en az beş gömlek üstün idi. Ama biraz beceriksiz biraz da şansız idi. Gerisi, açıklamalar, demeçler koskocaman yalan ve spor kamuoyunun gözünü boyamaca idi. 

BAYRAMIN EN KÖTÜ

YANI KAZALARDI

Bayramın en kötü yanı trafik kazaları idi. Hatta bayramın 4. günü Karaman-Konya karayolunda bir trafik kazasının hemen üstüne gelmiştik. Allah’tan o an için feci kazada ölü yoktu ama ağır yaralılar vardı. Kazanın fotoğraflarını twitterdan paylaştık. Ancak Seydişehir karayolunda bir doktorun, öğretmen eşi ve oğlu ile hayatını kaybetmesi kızının ise halen tedavi altında olması şehri en çok etkileyen kazaların başında geliyordu.  Çünkü Doktor İbrahim Gül; Rektör Hakkı Gökbel hocanın, bizim Neyhan Ergene ve Refik Soylu ağabeylerin de öğrencisi imiş ve kendisini ailesini yakından tanınıyorlardı.

Şehir merkezinde kara yollarında pek çok maddi hasarlı yaralamalı kazaların haberlerini aldık. Hayattan, hatta ölümlerden bile ders almayan bir millet olduğumuzu direksiyon başında iken pek çok kez şahit olduk. Allah akıl fikir versin demekten başka da elimizden bir şey gelmiyordu.

TRT BENİM İÇİN DE

ARTIK BİTMİŞTİR        

TRT aleyhinde son dönemlerde CHP’liler haklı haksız sürekli muhalefet yapıp duruyordu. Başımıza gelmedikçe ya da gözlerimle görmediğimiz için bunun sadece kuru kuruya laf olsun torba dolsun,babından bir söylem olduğuna inanıyordum.

Amaaa bayramın 4. günü TRT GAP’daki fiyasko, dakikalarca yapılan yanlışları şaşkınla izlerken TRT’nin ne büyük bir gaflet içerisinde olduğunu, TRT’yi kimlerin yönettiğini utanç içerisinde izledim.  

Evet bayram sabahı TRT GAP’da üniversiteler programı vardı. Selçuk Üniversitesi tanıtılıyordu. Benim izlediğim bölümlerde ise Beyşehir M.Y.O. ağırlık idi. Veee TRT gibi ciddi bir kurum adına utanç tablosunda Selçuk Üniversitesi’nin rektörü olarak Prof. Dr. Süleyman Okudan konuşuyordu. Süleyman Hoca konuşurken görüntüsünün altında da kocaman kocaman “Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan” diye yazıyordu. TRT’nin, TRT’yi yönetenlerin Selçuk Üniversitesi’nin rektörünün değiştiğinden hala haberleri yoktu. Hatta öyle kareler vardı ki. Rektör(!) olarak Süleyman Hoca üniversite senatosunu yönetirken ilk sıralarda da Rektör Prof. D. Rektör Hakkı Gökbel hoca notlar alıyordu.

Programı sonuna kadar izledim.

Bu bir hata değildir. Bu çok büyük bir gaf da değildir. Bu düpedüz kocaman bir cahilliktir.

Ve TRT adına çok büyük bir ayıptır.

Hatta bir süre sonra TRT haberlerinde TRT’den sorumlu Sayın Bülent Arınç’ın Mekke’den verdiği mesajları izlerken Sayın Başbakan Yardımcımız adına daha da üzülüyordum.

Gerçekten de CHP ağzı ile bunları yazmak istemezdim, ama çok acıda olsa bu yaşanan bir gerçek idi.

Yarın inşallah bayram notlarımıza kaldığımız yerden devam ederiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Vicdanın senin kıblendir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hoca Fakih alt geçidine ters yoldan girmediğimiz zaman ADAM oluruz

 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları