Okurumuz teessüf etme hakkına da sahiptir

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:43
YAZI
A
 Bize inanın okurumuz, teessüf etme hakkına da sonuna kadar sahiptir

Allah’ıma şükürler olsun ki basında bugüne kadar geldiğimiz noktada en büyük destekçimiz elbette ki en başta Yüce Yaradan, ardından da siz değerli okurlarımız ve dostlarımızdır.

Biz bunu hiçbir zaman unutmadık inşallah da unutmayacağız.

365 gün yerel yazı yazmak hak verirsiniz ki her babayiğidin harcı değildir.

Zaten böyle olsaydı bizim gibi bir başka meslek manyağı daha olurdu.

İşte biz buna inanarak bugünlere geldik. İnşallah da böyle noktalarız. 

Bakın Yaşar Arslan Bey ne diyor;

“Uğur Bey Selam ve sevgiler,

Konya gündemi ile ilgili yazılarınızı takip ediyorum ve çoğunlukla da beğeniyorum.

Sizden bir istirhamım var. Sizler acaba Anıt istikametinden gelip Balık Hali yanındaki göbekten sağ istikamette seyreden Çocuk yvası istikametine gitmek isteyen sade araç sahiplerinin oradan özellikle Pazar günleri geçerken nasıl bir stresten geçtiğini bir izleyin. Ve bununla ilgili bir yazı yazın ki Konya Trafik görevlileri gerekeni yapsınlar ama devamlı yapsınlar göstermelik değil.

Uğur Bey oradaki çiçekçi kendi alanındaki yer istilası yetmiyormuş ki karşı kaldırıma değil bakın yola üzerine çam ağaçlarını 5-10 metre boyunda dizmiş. Bunları haber olarak bir resimleyin. Bu çiçekçi gücünü kimden alıyor? Zabıta orada ne iş yapıyor? Bunları Allah rızası için yazın. Zafer de 1 dakika bile müsaade etmeyenler oraya neden göz yumuyor? Uğur bey bu maille ilgili yazınızı haber bekler işlerinizde başarılar temenni ederim. Saygılarımla…”

CELAL ÖZDEMİR BEY’DEN

ÇOK HAKLI TEESSÜF

Bakın isterseniz bir de Celal Bey’in mailini okuyalım;

“Merhaba Uğur Bey,

5. 5.2013 tarihinde 12.00-17.00  saatleri arasında Konevi Kültür Merkezinde düzenlenen Kur’an-ı Kerimi İngilizce okuma yarışması vardı. Saysan 120 kişi falandı. Yarışma öncesi bir basın ordusu varmış gibi flaşların patlaması güzel… 6. 5.2013 Pazartesi günü Konya basınında bir gazete hariç sizin gazete dahil hiçbir gazetede yer almamış.

Teessüf ederim. Ama doğru yaz geldi, düğünler ve Konya pilavları varken bu tür organizasyonlar dikkat çekmiyor. Bir imam hatipli olarak biraz kırıldım. Kusuruma bakma, kırıcı olarak değil de, dikkatinizi çekmek için yazdım.

Teşekkürler. Mevlam hayırlı başarılar versin.”

Evet Celal Bey bu siteminde kırılmasında yüzde yüz haklı. Önce Celal Bey’in hakkını helal etmesini istirham ediyorum. Ardından da ne olur bu dediklerimi gubuzluk olarak değerlendirmez iseniz şöyle bir açıklama yapmak istiyorum.

Büyüklerimiz bize hep “davetsiz yere davulcu zurnacı ve gazeteci gider” derlerdi.

Şahsen böyle bir organizasyondan haberim dahi yoktu. Gazeteye davetiye gelmiş olabilir ama gazetenin haber akışından da sorumlu değilim. Bizzat yapılan davetlere bile ancak yetişmeye çalışırken bazılarına da yetişemiyoruz. Ama sizin bu içten ve samimi siteminizi aldım kabul ediyorum ve özür diliyorum.

MERAM TOKİ TOPLU

KONUTLARINDAN

YENİ BİR FERYAD

Meram Toki toplu konutlarından Ali Yarar Bey haklı bir hatırlatma yapıyor ve diyor ki; “Meram ilçesi, Gödene mahallesinde bulunan Meram Toki toplu konutlarında 2009 yılından beridir ikamet etmekteyim.

Konutlarımızın satışı yapılırken doğalgaza uyumlu olduğunu; yerel belediye ve siyasi irade yetkilileri tarafından en kısa zamanda doğalgaz hattının toplu konutlara ulaşacak şekilde yeniden düzenleneceğini beyan etmişlerdir.
Aradan geçen yıllara rağmen ve toplu konutta hali hazırda oturan ve dolu olarak daire sayısının 3100 (üç bin yüz adet) daireyi geçmesine rağmen doğalgaz konusunda her hangi bir çalışma yapılmamıştır. Doğalgaz konusunda yetkili olan Gaznet Firmasına E-mail yolu ile yapılan müracaatlara cevap verilmemekte, sözlü müracaatlara ise şu an bir çalışma yok diyerek kestirip atılmaktadır. Siyasi kişiler Gaznet firmasının ticari bir kuruluş olduğunu iddia ederek sorunumuzun çözümüne katkı sağlamamaktadırlar.
Mağduriyetimiz giderilmesine yardımcı olmasını beklemekteyiz.” …

PROF. ABDURRAHMAN KUTLU

HOCA ANNESİNİ KAYBETTİ

Selçuk Üniversitesi’nin mütevazi rektörlerinden, Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi Genel Koordinatörü Abdurrahman Kutlu Hoca’nın dün sabah annesi Zübeyde Hanım’ı kaybettiğini öğrendik. Hocamıza ve ailesine baş sağlığını, merhumeye de Cenab-ı Allah’tan rahmet dileriz.

MUSTAFA KARACA DOSTUMUZA DA

GECİKMİŞ BİR BAŞ SAĞLIĞI

Ayakkabı sektörünün çalışkan isimlerinden spor ve siyaset dünyamızın fedakâr dostu Mustafa Karaca Bey’in de bir süre önce annesini kaybettiğini önceki gün kendisinden öğrendik. Mustafa abi bize de oldukça sitemli idi. Haberimiz olmamıştı. Ama Mustafa abimiz yine de bize sitem ediyordu. Haklıydı. Dost böyle günde beklerdi.

Ancak siz değerli okurlarımıza bu sütundan arada bir yaptığımız küçük hatırlatmayı bir kez daha yapalım. Zaman zaman Konya dışına çıkıyorum ve şehirden kopuyorum. Elbette yazılarımız hep yerel ama ya yurt içi ya da yurt dışı seyahatler nedeni ile Konya’da olmadığım zamanda böyle uzun atlamalara neden oluyorum.

Mustafa Karaca abimizden özür dilerken geç de olsa merhumeye de Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Parası olan pazardan, İmanı olan mezardan korkmaz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kavşaklara girmeden sinyal verdiğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları