Belediye yöneticilerinin vatmanlara bu kini ne?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 17:54
YAZI
A
 İş dünyasında işçi, memura kısaca çalışana yapılan psikolojik baskıya uzmanlar‘Mobbing” diyorlar.

Yani bir üstün, altındaki insanına yaptığı zulme, baskıya, manevi işkenceye moda tabiri ile ‘Mobbing’ deniliyor.

Toplum olarak bunun biz genelde bayanlara filan yapıldığını sanırız. Aslında bu tacizdir. İkisini karıştırmamak gerekir

Bu işkence her yerde olabilir. Allah korusun her an hepimizin başına gelebilir.

Son dönemlerde Büyükşehir yöneticilerinin vatmanlara karşı böyle bir politika içerisinde olduklarını garip vatmanlardan gelen sessiz feryatlardan anlıyoruz.

Bakın belediye yöneticileri şimdi yeni bir uygulamaya geçmişler.

Bir vatman direksiyonun başına geçmeden önce üzerindeki cep telefonunu dolabına kilitleyecekmiş.

Yani vatman arkadaş direksiyonda iken üzerinde yanında cep telefonu olmayacakmış.

Nedendir? Diye sorsanız. Yöneticilerimizin gerekçesi çok açık ve nettir.

Bildiğiniz gibi “Bizim tramvaylar bilindiği gibi dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahiptirler. Uçaktan bile daha hassastırlar. Tramvayda cep telefonu çalarsa, vagonlarımız hattan çıkar ya!”

İşten bunun için yasaklandı diyebilirler. Millette buna inanır.

Oysa işin içindeki cakcuktan biraz haberdar olsanız, o vagonların içerisinde neler olduğunu ve nelerin gizlenmek istendiğini öğreniverirseniz.

Vay bizim belediyenin gariban çilekeş işçileri vaaaaay.

Allah sizlere ecir, sabır ve kolaylık versin. Yöneticilerinizin de kalplerine merhamet.

GENÇ MEHİR’E, MEHİR VAKFINA,

GENÇ AKTİSAD’A VE AK PARTİ

SELÇUKLU GENÇLİK KOLLARINA TEŞEKKÜRLER

Şehrimizin örnek sivil toplum kuruluşları son yıllarda kendilerini yenileme adına gençlik teşkilatlarını kurdular. Halende kurmaya devam ediyorlar.

İşte bunlardan birisi de Genç Mehir.

Genç Mehir’in başında da geç tanıdığım, ama tam tanıdığıma inandığım mali müşavir Cengiz Çivi Bey var. Bu Genç Mehirci’lerin davetlisi olarak hafta sonunda Mehir Vakfı’nda idim. Birlikte sohbet edecektik. Konuşmacı olarak da beni çağırmışlardı.

Biraz gubuzluk olacak ama siz yine de beni idare edin, Mehir Vakfı’nın Genel Başkanı Mustafa Özdemir abimiz de biz geleceğiz diye, Konya dışından gelen misafirlerini bile Dedeman’da bırakıp bizim yanımıza gelmişlerdi.

Oraya gidince öğrendim ki Genç Aktisad ile AK Parti Selçuklu Gençlik teşkilatı’da tam kadro buradaydı.

Dostlarımın ve de özellikle gençlerin 2 saate aşkın kafalarını ütüledim. Belki de zaman zaman hayallerine bile laf attım.

Bizi dinleyen 50’ yi aşkın yürekli ve beyinli insandan öylesine güzel ışıklar alıyordum ki daha fazla konuşmama adına içimdeki el frenini sürekli olarak çekiyordum.

50 kişinin belki 5’ ini tanıyordum. Ama vakıftan ayrılırken bizi tanımayan o 45 insanında bizi sevdiklerine ve söylediklerimizi kabul ettiklerini gözlerinden okuyordum.

O akşam Genç Aktisad’tan gelen “Gençlik teşkilatları olarak çalışmalarımızı birlikte yapabilir miyiz?” teklifi herkes tarafından sıcak karışlandı.

Anlıyordum ki gençler bizden daha akıllı idiler.

BAHATTİN CANBİLEN ABİMİZE

GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM

Gönül dostu, Konya sevdalısı, adam gibi adamlardan Bahattin Canbilen abimizin Ankara’da ciddi bir ameliyat geçirdiği ve Konya’ya geldiğini öğrendim. Halen istirahatına devam eden Bahattin abimizegeçmiş olsun der Cenab-ı Allah’tan da acil şifalar dilerim.

DR. EYÜP ÇETİN BEY

BABASINI KAYBETMİŞ

Yine hafta sonu aldığım üzen haberlerden birisi de Dr. Seyit Karaca’dan geldi. Seyit Bey’in kader arkadaşı mütevazi insan doktor Eyüp Çetin Bey’in muhterem babaları Selman amca vefat etmişti. Oysa Eyüp abi ile son sohbetimizde Konya’yı değil yine Selman amcayı konuşmuştuk. Bizde merhuma Allah’tan rahmet dilerken Çetin ailesinin acılarını paylaşırız.

MUHAMMED KENCİK’İNDE

ANNESİ VEFAT ETMİŞ

Bir başka üzücü haber ise bizim basın camiasındandı. Basının çilekeş isimlerinden Muhammed biricik annesini kaybetmişti. Kencik ailesinin de acısını paylaşır Muhammed’e ecir ve sabır dileriz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Görünmek istediğiniz gibi olun.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kurumlarımızın işçi servisleri, indirme ve bindirme işlemlerini kafalarına göre değil, uygun yerlerde yaptıkları zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları