Stadyum yapmak

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 09:41
YAZI
A
 Stadyum yapmak bina yapmaya benzemez

Şehrimiz dün spor adına güzel bir gün yaşadı. Genel anlamda hiçbir sorun da yaşanmadı. Ama bir ara protokolde Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’ın olmadığı konuşulurken, Vali vekilimiz Hasan Karatay Bey kürsüye çıkarak, kısa, öz ve anlamlı konuşmasını yaptı. Biz de buradan merak eden okurlarımız için not düşelim Sayın Valimiz hafta başından bu yana İspanya’da görevli bulunuyor.  Yine bu vesile ile Sayın Bakanımız Davutoğlu’nun şehir adına verdiği enerji dolu müjdeler gelecek adına yüreğimize su serpiyordu. Yalnız protokolün yeni stadyumun yeni sezona yetiştirilmesi için yapımcı firmadan ısrarla isteklerine şahit olduk. Buradan yetkililere bir şey hatırlatmak istiyoruz. Stadyum yapmak bina yapmaya benzemez. Zeminin drenajı, sağlıklı çimlendirilmesi, alttan ısıtması vs… tam olarak kullanıma hazır hale gelmesi için belli bir zamana ihtiyaç olacaktır. Aksi takdirde yeni stadyumun zemini iki yıl sonra bir daha elden geçirilmek zorunda kalır. En iyisi 3 ay sonra olsun, ön görülen zamanda yapılsın ve sorunsuz olsun…

MERAM ESKİ YOLDAKİ

ÇÖP KONTEYNERLERİ

İşte yine şehrin bir noktasından yaşanan sorunu bizzat yaşayan ve bu sorunu açık yüreklilikle dile getiren bir vatandaşımızın isteğini yetkililere iletiyoruz

“Uğur Bey,

Ben trafikte yaşanan bir sıkıntıyı sizin bu konulardaki duyarlılığınızı bildiğim için sizinle paylaşmak istiyorum,

Bildiğiniz gibi Meram Eski Yol Caddesi üzerinde bir takım yenileme çalışmaları yapılıyor. Kaldırımlar yenilendi bununla birlikte cadde genişliği biraz azaldı. Ancak asıl sıkıntı bu dar ama çok işlek cadde üzerine uygunsuzca yerleştirilen çöp konteynerleri, Çöp konteynerleri için kaldırım üzerine herhangi bir cep yapılmadığı için cadde boyunca tüm konteynerler doğrudan zaten dar olan bu caddenin araç trafiğine ayrılan bölümüne yerleştirildi. Üzerine bir de bu caddede yüksek hızla seyreden dolmuşlar ve belediye otobüsleri eklenince insanlar ve tüm taşıtlar için ciddi bir tehlike oluşmakta. 

Bu konunun çözüme kavuşturulması için Büyükşehir Belediyesine dilekçe ile başvuruda bulundum. Bu tür düzensizlikler sadece bahsettiğim caddede değil, şehrin birçok bölgesinde sıkıntılara sebep oluyor.

Bu konuda size de şehrimizin önemli gazetecilerinden biri olarak görev düştüğünü düşünüyorum, Bu konuda gazetenizde bir haber ya da köşenizde bir bölüm ayırmanız gerektiğine inanıyorum, umarım siz de bu konuyu gazetenizde paylaşarak sıkıntıların çözümü konusunda yetkililere sesimizi duyurmamıza vesile olursunuz.

İyi Çalışmalar.  Saygılarımla.”

HACILARIMIZI UĞURLADIK

Hac farizası için helalleştiğimiz iki insanımızı daha sizlerle paylaşıyoruz. Şehrin spor gönüllülerinden işadamı Bahri Karapınar ile Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Ayhan Tangur Bey de aramızdan ayrıldılar. Bu arada Almanya’dan Bayram Aybastı abimiz yine bizi taa Almanyalardan uyarıyordu.Bayram abi şehrimizin örnek iş adamlarından Mehmet Tekelioğlu Bey’in de Hacca gittiği bilgisini bizlerle paylaştı. Biz de bu yolculuktan haberdar olmayan dostlarına Mehmet abinin bilgisini vermiş olalım. 

BURHAN BEY’E TEŞEKKÜR EDERİZ

Hafta içerisinde şehir içinde kalan, ancak adı karayollarında çevre yolu olan yolumuz ile ilgili notumuz üzerine Burhan Bey bizi şöyle uyarıyordu: Yazınıza konu olan "Hız ihlal tespit sistemi" tamamen Özel İdare kaynaklı olup, ihalesi ve kontrollük hizmetleri de İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilmiştir.
Yazınızda belirtilenler haricinde Adana çevre yolunun başlangıcına da uygulanmıştır.
Saygılarımla... Belki biz burada hız tespit sistemi ile plaka takip sistemini bir arada yazdığımız için böyle bir karışıklığa sebebiyet verdik. Eğer yanlış bilgiye sahip isem lütfen beni düzeltin. Çünkü biz hala plaka takip sisteminde büyük yükün Selçuklu Belediyesi tarafından yapıldığını biliyoruz. Ayrıca da Burhan Bey’in ikazında belirttiği gibi İl Özel İdaresinin başta da Sayın Valimizin duyarlılığına minnettarız.

YHT’NİN İLGİSİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Aybaşında Konyalı bir vatandaşımızın hızlı tren bileti ile ilgili yaşadığı sorunu köşemize taşımıştık. Yetkililer önceki gün bizden elektronik posta yolu ile şöyle bir istekte bulunuyorlardı;

“Sayın Uğur ÖZTEKE,

3 Ekim 2012 tarihli yazınızda söz ettiğiniz kayıp biletin yerine bilet satışı şikayeti ile ilgili olarak araştırma yapılabilmesi için yolcunun adı, soyadı, yolculuk tarihi, saati ve bilet numarası gibi bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Anılan bilgileri iletmeniz halinde detaylı bilgi verilecektir. İlginize teşekkür ederiz”…

Biz de hem bize bu serzenişte bulunan abimize hem de elektronik posta yolu ile bu Konyalı büyüğümüzün bilgilerini kendilerine ilettik.

CELAL EMİROĞLU ABİYİ

TEBRİK EDERİZ

Gazetemizin mali danışmanı, mali müşavir Celal Emiroğlu abimiz üçüncü kez baba olmuş. Bir kız ve bir erkek evladı sahibi olan ve üçüncü çocuklarını kucaklarına alan Emiroğlu ailesini kutlar, dünyaya gelen yavrularına da sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür dileriz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bütün sözlerinizi ve hareketlerinizi övenleri değil, hatalarınızı nazikçe eleştirenleri sadık kabul edin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yediğimiz kuru yemişlerin kabuklarını otomobilimizin camından atmadığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları