Hakkı Teke, Ali Rıza Çalışır ve Mehmet Şen...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 10:10
YAZI
A
 Hakkı Teke, Ali Rıza Çalışır ve Mehmet Şen’le hasret giderdik

Allah’a şükürler olsun ki bizim dostluğumuz hiçbir zaman pazara kadar değil hep mezara kadar oldu.

İnşallah biz de milletin çoğunluğu gibi bozulmayız ve bu yapımızı ve hassasiyetimizi koruruz.

Uzun yıllar Karaman Valiliği yaptıktan sonra halen Ankara’da şehrimizin çok önemli bir misyonunu temsil eden KONEV’in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hakkı Teke ile sohbet etme imkanı bulduk.

Sayın Valim, Karaman Valisi iken bize sitem edeceği zaman takılır ve “Sen teke ben teke. Ama kabul ediyorum sen öz tekesin” derdi.

Bu son görüşmemizde de Hakkı Bey bize sitem dolu idi. Sohbete bir Karadeniz fıkrası ile girdi.

“Temel ile Dursun birbirinden davacı olmuşlar.

Temel Dursun’a olan borcunu ödememiş. Mahkeme de hakim Temel’e Dursun’u göstererek sormuş; “Sen bu adamı tanıyor musun?”

Temel, Dursun’un suratına uzun uzun bakmış ve “Hayır Hâkim bey hiç mi hiç tanımıyorum” demiş.

Bu lafa çok içerleyen Dursun, kürsünün arkasından fırlamış ve “Hakim Bey. Hâkim Bey. Eğer bu beni tanımıyorsa ben onu hiç tanımıyorum” deyivermiş”…

…..

Sayın Valim devam etti “Bu kaçıncı ziyaret? Bu kaçıncı arayışım? Bu kaçıncı haber meselemiz. Bir tanesini bile yazmadın. Bir tanesini bile köşene taşımadın. Sen bizi artık tanımıyorsun. Ben de seni tanımıyorum” dedikten sonra kahkahayı atıverdi ve büyüklüğünü bir kez daha gösterdi “Biz dostuz ama sen de bizi unutma” deyiverdi.

Unutmak ne kelime bu iş sadece bizim ihmalkârlığımızdan ibaretti!

Sayın Valim haklı idi.

Ankara’da çok güzel hizmetler veriyorlardı. Konya-Ankara köprüsünü sağlam temeller üzerine kurmuşlardı. Konya için çabalıyorlardı.

Veee biz kendilerini ihmal etmiştik.

Sayın valim haklı idi. Kendilerinden özür diledik. Şimdi de siz değerli okurlarımızın önünde bir kez daha özür diliyoruz.

ALİ RIZA ÇALIŞIR

BEY DE VEDA EDİYOR

Yıllardır Selçuklu’nun 1 numarası olarak sessiz, sedasız, mütevazı ancak dikkatli ve yerine göre de sert yapısı ile ilçe için çırpınan kaymakamımız Ali Rıza Çalışır Bey de yeni görev yeri olan Tuzla’ya gitmek için şehrimizden ayrılıyor.

Dün kendisi ile helalleştik.

Ama yeniden birlikte olabilmek adına da söz verdik. Sayın kaymakamımıza yeni görev yerinde de ailesi ile birlikte başarılar ve mutluluklar diliyoruz.

MEHMET ŞEN BAŞKANIMIZ İLE

ŞEHİR MEDENİYETİ ÜZERİNE

Karatay Belediyesi’nin eski Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi yönetim kurulu üyeleri İsmail Aydilekve Ramazan Mücevher Beyler ziyaretimize gelmişlerdi. Sebebi ziyaretin nedeni Mısır’daki katliam ve Saadet Partisi’nin bugünkü mitingi idi.

Ama laf döndü dolaştı Mehmet Başkan’ın başkanlık dönemi, o günlerden bugünlere geldi. Şehirlerin medeniyet kültürlerini kesinlikle koruması gerektiğini ifade eden Başkan Şen bugün TOKİ çalışmalarınınşehir medeniyetleri adına bir cinayet olduğunu ifade ederek, “Bir gün üç mahalle halkı geldi. Çıkmaz sokaklarının açılmasını ve üç sokağın birbirine bağlanmasını istiyorlardı. Bir süre sonra vatandaşların isteğini yerinde görmek için oraya gittim. Arkadaşlarla görüştük ve çıkmaz sokağın açılmasına karar verdik. Sokak açıldıktan iki ay sonra mahalleliler tekrar geldiler ve açılan sokağın kapanmasını istediler.

Yıllar sonra Osmanlı’daki çıkmaz sokak kültürünü dinledim.

Ve anladım ki Osmanlı yerleşim merkezlerinde sık sık çıkmaz sokağı kullanıyordu. Bu sokak halkı üç beş ya da on aile adeta büyük bir evin avlusunda imiş gibi yaşıyorlar ve birbirlerine sahip çıkıyorlardı.

Ama şimdiki çalışmalara bakıyorum kimse bu işi fakire fukaraya ucuz ev olarak anlatmasın. Bu şehir medeniyeti adına bir cinayettir” diyordu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Doğruları tekrar etmekten zarar gelmez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dönel kavşaklardaki “yol ver” tabelasına uyduğumuz zaman ADAM oluruz 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları