Nazmi Sırıt, Av.Tarık Taşçı

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:41
YAZI
A
 Nazmi Sırıt, Av.Tarık Taşçı ve Mali Müşavir Cengiz Çivi

Yeter artık, bugün memleket meselelerini bir kenara bırakıp şehrin üç güzel insanından söz edeceğim. Eğer yerimiz kalırsa bir de Mehmet Uğur Bey’denHz. Hadimi’nin bir paragrafını paylaşacağız.

NAZMİ SIRIT ABİMİZİN

HAKLI GURURU

Hafta sonunda Nazmi Sırıt abimiz biricik oğlu Necati Alper’i evlendirdi. Bir baba için en büyük gururlardan birisini yaşadı. Ben bu nikaha gidemedim. Önce Konya dışından gelen iki misafirim ile ilgilendim daha sonra da hava kararırken Konya’dan ayrıldım.

Ama bu mutlu günün, gecenin haberlerini orada bulunan dostlarımdan aldım. Önce şunu ifade edeyim.

Nazmi Sırıt Bey, benim için de Nazmi Abim, bu şehrin son 30 yılında yakından tanıdığım yapısı ile şehrin örnek gönül insanlarındandır.

Nazmi abi, için yazı yazmam gerekirse oturup kitap yazabilirim. Ama yerimiz belli. Bu vesile ile hem Sırıt ailesini de hem de müstakbel gelin hanımın ailesini kutlarım. Nikâhta Nazmi abimizyine çok ince düşünmüş ve sadece davetliler konusunda değil, nikah şahitliğinde de dünden bugüne Konya’yı kucaklamış. Dünün vefasına saygı gösterirken bugüne de kucak açmış. Genç çiftin nikah şahitlerine dikkatlice bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi okuyabilirsiniz. Mehmet Keçeciler, Abdullah Tenekeci, Recep Konuk, Faruk Bal, Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Akış.

Nazmi abicim bir kez daha yürekten kutluyorum, Allah gençlerin ve cümlemizin mutluluğunu daim etsin. Ağzımızın tadını bozmasın.       

MHP’NİN YENİ İL BAŞKANI

AVUKAT TARIK TAŞÇI

MHP Konya’da hırçın sulardaki, kabaran denizde yeni bir ufuk ortaya çıktı. MHP’nin yeni il Başkanı 37 yaşındaki genç, ilkeli, dürüst, mütevazı adam gibi adam ve de benim değerli dostumTarık Taşçı İl Başkanı olarak atanmış.

İzninizle sizleri 4 Kasım Pazar gününe yani bugünden yaklaşık 3.5 ay önce bu köşemizde yazdığımız bir yazının satırlarına götürmek istiyoruz. 

Bakın 4 Kasım günü yazdığımız yazılardan birkaç satır;

“Bugün Devlet Bahçeli’nin kurultaydan bir kez daha zaferle ayrılması durumunda 5 Kasım günü yani MHP Konya’nın İl Başkanı’nın kim olacağını biliyoruz.

Haaa bu konuda şüphesi olanlara küçük bir tüyo verelim mi?

Yeni İl Başkanı bizim de yakın dostumuz bir abimiz…”

………………..

Evet İl başkanı 5 Kasım günü belki kağıt üzerinde değişmedi ama her şey çok aşikardı. Yani bugün 3.5 ay önceden belli idi.

MHP Konya’yı bilemem. Ama avukat Tarık Taşçı benim yıllardır hele hele son yıllarda çok iyi bir dostum ve omurgalı bir şahsiyettir.

Bize de 3.5 ay önce “Yeni İl Başkanı bizim de yakın dostumuz bir abimiz…”  yazdıran ve utandırmayan Cenab-ı Allah’ıma bir kez daha sonsuz şükrediyorum.

CENGİZ ÇİVİ’Yİ BİR KEZ

DAHA YÜREKTEN KUTLUYORUM

Dedik ya bugün için güzel şeyler yazacağız. Bunları yazdıran da yüce rabbim. Dün sabah bize ilk alo diyerek gazetemize gelen ve çayımızı içen genç dostumuz Mali Müşavir Cengiz Çivi Bey’di.Cengiz Bey’i sizler, yani Konya’nın okuyan yazan basını takip eden kesimi Cihanbeyli Platformu Başkanlığı’ndan tutun da son olarak Genç Mehir’in Başkanı olarak bilirsiniz. Biz de kendisini yürekli bir insan olarak tanıdık öyle biliriz. İnşallah böyle bilmeye de devam edeceğiz. Belki 7-8 ay oldu biz Cengiz Bey ve avukat Hakan Kart ile Cihanbeyli bölgesini karış karış gezerken Cengiz Bey bize Cihanbeyli’nin elle tutulur gözle görülür bir eserini ortaya koyabilmek için çalıştıklarını söylemişti.

Evet bu genç idealist insan dün sabah elinde “Toplumsal ebrunun kök saldığı yer CİHANBEYLİ” albümü ile gelmişti.

Başta Cengiz Bey olmak üzere bu emeğe maddi manevi katkı sağlayan herkesi kutlarız. 

Hazreti Hadim ile ilgili paragrafımızı da inşallah yarın sizlerle paylaşacağız.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hiç durmadığınız sürece yavaş gitmenizde zarar yoktur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ganioğlu Petrol Kavşağına akıcı bir çözüm yolu bulduğumuz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları